Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Betaalmaat

Nog efkes iets om te grommelen al wordt er niet over gegrommeld en alleen verteld.

Slow heeft een PayPalrekening. Niet dat hij die veel gebruikt, hij heeft die gewoon en daar stond nu al een jaar een habbekrats van niks meer op.

Zo enkele weken geleden kreeg Slow een mail van PayPal waarin stond dat zij vermoedden dat er een snoodaard zich toegang tot zijn rekening had verschaft en dat ze ter bescherming van die rekening de toegang ertoe hadden beperkt. Nu ja er stond, zoals gezegd maar een habbekratske op en dat habbekratske stond er nog op. Dus Slow deed niks.

Nu werd er een tweetal weken geleden toch een storting uitgevoerd op die rekening en Slow kwam tegen die beperking te staan. Hij heeft zijn wachtwoord vervangen, wat hem niet zinde want wachtwoorden onthouden is niet zijn sterkste kant. Hij belde op om die beperking er af te krijgen. Eer ze dat wilden doen, moest hij eerst een persoonsbewijs doormailen, het stuk van de elektriciteitsrekening was ook al goed, zo lang zijn naam en zijn adres er maar opstonden én de datum.

Natuurlijk deed Slow dat onmiddellijk en hij wachtte af. Toen na een week afwachten er nog niks was gebeurd en hij op een forum had gelezen van iemand die dat ook meemaakte dat het na enkele uren al was opgelost, belde Slow terug. Ze hadden niks ontvangen. Een hoop gepalaber en neen, ze deden niks als ze dat bewijs niet ontvingen en “je moet wel op verzenden klikken hé meneer”.  Sé daar krijgt mske dan iets van. Het is altijd een ander zijn schuld en het is altijd een ander die stom is.

Slow zei dat dus. Hij zei woordelijk: “ik ben geen achterlijke hoor” waarop ze afspraken dat, als Slow dat bewijs doorstuurde, de persoon aan de andere kant van de lijn zou zorgen dat het nog op dezelfde dag opgelost was.

Natuurlijk deed Slow dat uiteindelijk nog eens opnieuw, grommelend en mopperend over veel werk en over dingen die in orde zijn ondersteboven gooien en dat een ander het weeral mag oplossen en dat het zijn centen waren en zijn rekening was en dat die mannen toch altijd aan het laatste eind trokken en dat hij zich afvroeg wat die mensen moesten doen die hun rekening nodig hadden om van te leven en stel je voor dat andere banken dat ook zouden doen en over dik tegen zijn goesting.

Toen belde hij hen terug. Ze hadden het bewijs ontvangen. Ondertussen waren we vrijdag namiddag en aangezien hij iemand anders aan de lijn had vroeg Slow om dat ook nog op die vrijdag af te handelen. Na een beetje gehakketak over en weer beloofden ze te zien wat ze konden doen. En effectief, enkele uren later kwam het bericht dat de beperking opgeheven was.

Waar halen ze eigenlijk het recht om die rekening te blokkeren? Dat ze dat melden okee, dat ze aanraden om dat wachtwoord te veranderen ook okee, dat ze zelfs zo een persoonsbewijs vragen ook nog tot daar toe, maar iemand zo voor een voldongen feit zetten, nee dat is niet netjes. Dat is machtswellust.

Slow is een brave mens, een echte goedzak, nooit boos, nooit gemeen, alles is altijd goed voor hem maar er zijn grenzen. Waarom hij er toen zo op gestaan heeft dat hij die beperking er die eigenste vrijdag nog af wou, ik zou het niet weten, want ondertussen staan die centen nog altijd op die rekening en heeft hij er niet meer naar om gekeken.

Previous

Code 7-7-7

Next

Zou het van de warmte zijn?

3 Comments

 1. Het idee alleen al dat je eigen rekening geblokkeerd is zou me razend maken.
  Ik kwam met proton zoiets tegen. Ik gebruikte proton dagelijks bij de bakker en dat was erg gemakkelijk.Daarom stond er ook altijd een redelijk sommetje op. De bakker sloot op een dag zijn deuren omdat het gebouw werd afgebroken. Ik gebruikte proton niet meer zo veel. Op een dag wilde ik betalen met proton en het systeem weigerde.Het weigerde ook in een andere winkel. In de bank gaven ze als reden dat mijn geld “slapend was ” omdat ik proton niet veel gebruikte. Zij moesten het deblokkeren.Ik wilde dat geld opgebruiken want ik vertrouwde het niet meer. Lap, korte tijd nadien weer geen betalen mogelijk.Toen heb ik van de bank geeist dat ze niet enkel deblokkeerden maar het geld op mijn zichtrekening moesten zetten( want dat wilden ze eerst niet doen).Ik heb nadien nooit meer proton gebruikt. Het is maar beschamend als je ergens aan een kassa staat en die stomme kaart weigert te betalen!!!

 2. Han

  Waarom Slow die beperking er meteen af wilde? Dat is simpel Mske, omdat het kán.

 3. ms

  @ Magda : Ik heb nooit Proton gebruikt maar wel al problemen gehad. Er zat toen een “reservatie” op mijn kaart. Dat kwam zogezegd over van het oude systeem van de ASLK. Ik ben nooit bij ASLK geweest.

  @Han : Ja Han, ik weet dat wel, maar de kat snapt dat niet zo goed.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén