Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

BOEM!

Eigenlijk wilden we het er eerst niet over hebben. Het lijkt zo sensatiezuchtig om als er wat gebeurt dat op onszelf te betrekken. Maar het is wel zo dat ze terwijl er in Rotselaar een knal van een ontploffing voordeed bij de gasleidingen van Fluxys ze hier nog ongestoord als mollewrut in de grond aan het woelen zijn en dan op net geen of net wel een kilometer van onze deur.

En eigenlijk wil ik daar niet over nadenken. Ik ben al niet pro gas dank zij een met gas gevulde ballon op een Leuvense stoof en dan te bedenken dat hier in ons dorpke nog veel op kolen gestookt wordt. Dat wordt een domino effect als dat spul ooit ontploft en dat gas richting huizen waait. En met een auto ben je snel weg, maar met de fiets? En wat met Sloef? Die je zo moeilijk vastkrijgt als ’t moet en die je haast niet in de transportbox krijgt? Niet aan denken.

En dan lees ik, maar weer in de reacties, dat de mensen wel graag het comfort willen maar dan met de leidingen ver van hun deur. Wel hier is geen gas. Daar hebben we het trouwens al meer over gehad. Ze zijn hier op 500m van het dorpke gestopt en een tweetal huizen in het dorp zijn voorzien, maar de grote doorvoerleiding die ligt er wel. Dat is zo goed als zeggen: “het dorp is niet rendabel maar mag wel op de bom zitten”.

Gisterenmorgen zei ik tegen Slow dat ik hier weg wil. Dat is niet echt zo, ik woon hier graag, maar er zijn bepaalde overwegingen die maken dat ik het toch zou doen als het kon, al is het dan niet om gas.

Previous

Gelezen

Next

Het broebeltaaltje

6 Comments

 1. ik hoef ook geen gas, ik vertrouw het niet. Anderzijds kook ik eerlijk gezegd liever op gas dan op elektriciteit. Mjah…

 2. ms

  Aangezien hier geen gas ligt, kunnen wij niet anders dan op elektriciteit. Het was een hele aanpassing. Voor mij dan toch. Slow had al meer op elektriciteit gekookt.

 3. Ik hou daar ook niet van…en volgens mij hebben we van de helft van wat er allemaal voor gevaarlijks onder onze huizen ligt geen weet..!
  Ben wél blij dat die CO2-opslag hier in Barendrecht niet door is gegaan…wie dát soort dingen verzint, zoiets onder een drukbewoond gebied aan te willen leggen, is toch écht niet slim bezig hoor!
  Fijn weekend!

 4. Ik heb de overgang van stadsgas naar aardgas eegemaalt en alle problemen die er mee gepaard gingen.Ik ga hier niet over uitweiden want dan wordt het ene lang verhaal. Ik heb toen gezegd ” in mijn huis komt er geen gas noch om te koken noch om te verwarmen.”Wij koken electrisch en stoken op mazout.En dat blijft zo.

 5. ms

  Hiet dus ook niet. Maar waar ik vroeger woorde was wel gas. Hier wilden ze oorspronkelijk niet, het dorpke was niet rendabel genoeg. Als ze nu nog komen, wil ik niet meer.

 6. bij ons is het heel simpel, wij willen geen ga

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén