Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Njam, lekker …

En als we dan in de gazet lezen dat steeds meer automobilisten thuis in panne staan door hitsige steenmarters, dan fronst mske even want zou zo efkes een leidingske gaan openbijten seksueel aantrekkelijk zijn voor de aanbedene? Sjaans dat smaak en goesting niet voor iedereen hetzelfde zijn.

Tweede gedachte was wel dat onze auto hier ook buiten staat maar dat we, gelukkiglijk tot op heden, nog geen steenmarter in de buurt gezien hebben.

En toen vergaten we het ganse zaakske tot Zoneke vanavond aan de telefoon vertelde dat zijn auto bij de steenmarters op het menu had gestaan en dat hij blijkbaar in de smaak was gevallen aangezien het beest achteraf nog eens terug is gekomen en dat ze ’t nu gaan oplossen door een apparaatje in te bouwen dat ultrasoon geluid voortbrengt.

Ik heb mske aangeraden om in het vervolg ons autoke bij Zoneke toch maar aan de overkant te parkeren, zie dat ze zo een beest meebrengen als blinde passagier.

Previous

Overaanbod

Next

Het zorgenkindje

3 Comments

 1. oei, da’s een vervelende zaak. wij hebben er waarschijnlijk eentje in het houthok wonen. daar ontdekten we merkwaardige uitwerpselen. en op een vroege morgen zag ik aan de voorkant van het huis er eentje (waarvan ik eerst dacht dat het een kat was) wegrennen. zo lang hij maar gewoon in het houthok blijft bivakkeren, vind ik het best. je kunt er eigenlijk niks aan doen, vangen en elders uitzetten mag niet. het is een beschermd dier. en dat alles terwijl wij midden in de stad wonen.

 2. ms

  Ik vraag me enkel af wat er moet gebeuren als ze in je houthok gaan nestelen ? Dan zit je niet met één exemplaar maar met de ganse familie.

  Schattige beestjes voor zo een lastpakken hé.

 3. Han

  Tot nu toe hebben we geen last van het beestje, hij/zij zit er al lang, de buurman die er al z’n halve leven woont vertelde me dat ook de vorige bewoner van ons huis daar uitwerpselen vond en ook af en toe alle lege doppen van walnoten uit het houthok veegde.
  (er staat een walnotenboom ja)
  Verjagen of vangen heeft geen zin, marters leven in hun eigen territorium en zetten daar geurvlaggen uit, verjaag je je marter dan komen er geen nieuwe geurvlaggen en zal een andere, ergens anders verjaagde, marter dat territorium overnemen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén