Enkele jaren terug had ik Meneer Sloddermans al enkele malen aangemaand tot betalen toen hij me beloofde dat hij het onmiddellijk ging uitvoeren als hij op zijn buro aankwam. Daar kwam hij niet. Hij werd, met auto en al, geramd door een bus.

Zo was er later nog eens een voorval, maar toen ramde Meneer Sloddermans zelf de bus. Of dat uit wraak was of per toeval, dat weet enkel Meneer Sloddermans, al zie ik hem dat niet zo bewust doen, autofreak die hij is.

Vorige week was het weer zo ver, al moet ik hem zo wat het laatste jaar geen aanmaningen meer sturen, soms misschien nog eens een geheugensteuntje, maar -hout vasthouden- hij is een redelijk regelmatig betaler.

Hij stuurt me practisch elke keer een mail as hij betaald heeft om te zeggen dat hij betaald heeft. Zo ook deze keer. De centen kwamen niet en ik belde zijn buro. Zijn bediende vertelde me dat hij ergens op verplaatsing door een stoel was gezakt, met zijn hoofd tegen een muur was geslagen en dat hij naar de kliniek was afgevoerd.

Meneer Sloddermans kennende heeft hij gedacht: “ik zal die betaling straks wel efkes doen”.

Toevalstreffers? Kijk maar naar het volgende berichtje.