Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Aardgrommels

Bovenstaande titel verwijst naar een kleine verspreking van Slow gisteravond. Hij vertelde namelijk aan zijn zus dat wij met grondhommels euhm aardgrommels zaten. En dit ter kennisgeving van de aard van het beestje.

Hier zouden we dit berichtje kort kunnen houden en afsluiten, maar dat is niet wat we eigenlijk wilden vertellen. Want het belangrijkste komt nog.

Waarschijnlijk zit er een tweede nest hommels. Dikker en imposanter dan onze aardhommels. Telkens Slow en mske buiten eten zien ze zo een exemplaar een sierlijke duik nemen achter de kist en daar verdwijnen. Het nest, als er al een is, zal moeilijker te lokaliseren zijn aangezien ze daar in die hoek grond hebben ingevoerd ter bescherming van die pvc buis en dat Slow daarbovenop losse bakstenen heeft geschikt.

Zodoende kunnen we nu ook nog niet mededelen welk soort grommel er tussen de bakstenen huist, als het al geen scheefganger is, een zwartvlieger om zo te zeggen. Een gedetailleerde beschrijving kunnen Slow en mske ook niet geven aangezien ze nog niet meer hebben gezien dan een donker bolleke dat zoemt en landt.

Previous

Hij is er nog!

Next

Het was toch warm genoeg

3 Comments

 1. Ik heb weer wat bijgeleerd. Ik wist niet dat er zoveel soorten hommels waren.Juist de grootste hebben hun weg bij jullie gevonden.Ze steken zogenaamd niet maar ik denk toch dat ze nijdig worden als je teveel in hun weg loopt!

 2. ms

  Neen, echt niet. Ze zitten op een goeie meter afstand van de tafel maar hangen daar niet rond. Ze zoemen niet rond onze oren. Wij doen niks extra voorzichtig maar doen gewoon en zij doen ook gewoon.

  Deze week stond Slow net voor de inkom van het nest toen er eentje wou landen en die heeft heel beleefd gewacht tot Slow weg was.

  Nog deze week zat er ene nogal suf op de grond en om er niet op te trappen heb ik die met een stokje op de bloemenbak gezet. Die kroop effectief zélf op dat stokske en is na een pooske bekomen op de bak weer weggevlogen.

  Ik denk dat je hen al lelijk moet pesten eer ze kwaad worden.

  De tweede soort weten we natuurlijk niet. We zijn nog niet eens 100% zeker dat er een tweede nest is (maar wel 99,99%). Dat is namelijk gewoon een tweede hommelhave met minder druk verkeer.

 3. Dan kun je ze bijna als huisdieren beschouwen,hihi.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén