Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat is de prijs van patatten?

En neen we hebben het hier niet over de voetbalhit maar wel degelijk over de prijs van de patatten.

We hadden het al over de stijgende prijs van de diepvriesfrieten, waarna we ook in de gazetten konden lezen dat de patatten duur gingen worden.

Amaai nie!

Vanmorgen belde Slow naar de boerenmens waar ze hier hun patatten kopen. Tot nu toe was dat voor de prijs van 1€ voor 5 kilo. Dus dacht Slow dat hij het misverstaan toen de boerenmensenmadam zei dat de patatten nu 1€ per kilo kosten.

Dat is vijf keer zoveel. Zoveel kan ik ook nog tellen.

Slow zei dat ze minder gingen eten, maar dat deed mske toch al en dus vind mske dat een goed gedacht, het zal hun beider lijn ten goeie komen.

Slow is toch maar vertrokken achter zijn patatten maar hij telefoneerde iets later en zei dat de spoorwegbrug afgebroken was, waarop mske de vrouw van de patatten terug opbelde en zei dat ze later wel eens patatten zullen komen halen als ze de spoorweg terug over kunnen.  Dat heeft nu natuurlijk wel met die spoorwegbrug te zien en niet met die prijs, want patatten moesten ze sowieso hebben.

Slow vond dat ik dat nog niet mocht vertellen, dat ik moest wachten tot hij de prijs in de winkel had gecontroleerd. Die denkt er zeker niet aan dat het niet zo simpel is om alle dagen iets nieuw te vertellen.

Als hij de patattencontrol tot een goed einde heeft gebracht zal ik er iets over schrijven met als titel: “de patattencontroleur”.

Previous

Efficiëntie is de naam

Next

En M en S en K en E … MSKE!!!

5 Comments

 1. Zo…500% verhoging…dat is niet mis. Er zullen een hóóp mensen aan de lijn gaan dan..of aan de rijst! Ik weet nog van de negentiger jaren dat er eens zo’n slechte aardappeloogst was, dat de huzarenslaatjes bij de frietzaken van rijst gemaakt werden ipv van aardappel…en het was nog lekkerder ook hahaha!
  Zeg..apart verhaal van die wespen op zolder..las wel op die site over wespen dat ze aan hout (van schuttingen en zo)knagen dat door hun speeksel een soort papiermachée wordt om hun nesten en raten van te maken..misschien heb je erg lekkere balken op zolder?
  Groetjessss!

 2. oei ik heb nog niet opgelet! zijn die patatten tegenwoordig zo duur geworden? ‘k zal er ook wat minder eten en dat zal mijn lijn ook ten goede komen.

 3. *Woeps *

  Had er ook nog niet opgelet! Weet wél dat het brood weeral gaat stigen maar van ons dagelijkse patatjes ? Wist ik helaas niets af ..
  Maar NU WEL … )))

  Bedankt Slow en Mske… ! ! !

 4. *gaat snel een stukje tuin omspitten* of is het geen tijd meer om aardappelen te poten

 5. ms

  De late vanaf eind april en mei. Bovendien moet je die nog opslaan ook. Dat houdt in patattenpoeder tegen ‘t schieten en als je kelder of opslagruimte hen niet aanstaat krijg je toch nog te maken met uitschieters en/of aardappelrot.

  Het zal je patat maar wezen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén