Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De kleine trommelaars

Zo net toen mske zag dat het te laat was voor de ene bus en nog veel te vroeg voor de andere en ze zich begon af te vragen wat ze nu gedurende dat uur gingen doen, trok Slow haar mee. En mske hoorde het ook, muziek op de markt. “Een fanfare” zei Slow die emotioneel wordt bij passerende fanfares.

Het was niet echt een fanfare. Het waren kinderen. Ze hadden allemaal een trommel en ze trommelden. Mens, wat trommelden die. En waar Slow emotioneel wordt van fanfares, wordt mske dat van dansende kinderen. Gelukkig hadden ze alletwee hun zonnebril op. Maar het fototoestel, dat hadden ze niet mee.

Er stond heel wat volk te kijken zodoende bleven Slow en mske wat op afstand. Maar toen de groep zich verplaatste stonden ze ineens op de eerste rij. Van een man die de groep begeleidde vernamen ze dat het eigenlijk twee groepen waren, één uit Molenbeek en één uit Leuven.

De twee groepen waren samen per boot op uitstap, of dat voor één dag of voor meerdere dagen was, heeft mske niet goed begrepen. Er werd daar namelijk getrommeld dat het een lieve lust was.

De naam van de groep uit Molenbeek heeft mske verstaan, dat waren de Fanfakids, de naam van de groep uit Leuven jammer genoeg niet.

Als ze nu naar de filmkes op de site gaat kijken vindt ze dat het getrommel in Hasselt veel en veel imposanter was, mogelijk kwam dat door het samenspel zodat er ineens een grotere groep aan het trommelen sloeg.

Maar wees gerust Fanfakids, Slow en mskes wegen zullen die van jullie nog kruisen. En als iemand meer weet over die groep uit Leuven, zet het dan asjeblieft in de reacties. Met dank.


Foto genomen op 30 juni 2018. Soms duurt geduld wel heel erg lang.
Filmpje van optreden in Hasselt ook gevonden in 2018.

Previous

De patattencontroleur

Next

Iets over bibberatie en aanverwanten

3 Comments

 1. Wow zeg ! Als dié trommelende fFnfakids voorbij mij in de straat kwamen, ik zou begot ook nogal staan huppelen zenne … ! Amai nog niet … )) !

 2. Lap ! heb ik weer …

  * Bloos bloos *

  FANFAKIDS moest dat dus zijn

  en niet dat gebroddel van hieronder…

  PUH! fFnfakids…

  * Dat stom toetsenbord ook *

  Hoé kom je d’erop … )) !

 3. Ik kan je niet verder helpen,maar ik zou ook ontroerd zij als ik muziekspelende kinderen bezig zie.Die doen dat met zo’n overgave.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén