Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De rally rond de rally

Op zekere manier was er wat fout gelopen met de coördinatie. Enerzijds hadden Slow en mske besloten dat ze vandaag toch naar Tienen naar de markt gingen. Ze wilden tomaten halen en bovendien had Slow te kennen gegeven dat hij zin had in frietjes met een goeie vettige kiekebil.

Anderzijds had mske gisteravond, juist voor ze in slaap viel nog gezegd: “morgen blijven we thuis want ik ga niks gaan zoeken”. Daarmee bedoelde ze de problemen door de rally die hier ieder jaar gereden wordt.

Vanmorgen lagen ze nog in bed als ze de eerste rallyrijders hoorden en zoals iedereen weet, Slow is nogal matinaal, het was dus nog vroeg. Toen mske enkele uren later wakker werd dacht ze: “oei”. Ze sprong uit bed, klepperde naar beneden, gooide de deur open en zei: “Slow, als wij vandaag niet naar de markt gaan heb jij geen goeie vettige kiekebil”.

Zodoende heeft Slow zich op een haasteke en een wippeke gaan herkleden en hebben ze een omweg gemaakt om de rallyrijders te ontwijken. De enigen die ze hebben gezien waren vier moto’s van de beveiliging bij het terugkomen. Wat ze ook zagen bij het terugkomen? File in ons dorpke! Aan het gevaarlijk kruispunt stond alles blokvast. Gelukkig hadden Slow en mske dat ontweken.

En nu is het terug stil.

Previous

De naam is Sloef … niet Stoef

Next

In het buro is ’t rapper winter

2 Comments

  1. zo’n evenementen brengen veel ongemakken mee voor de bewoners zelf!want alles moet wijken voor zoiets .Ik was vandaag in Brugge en daar stond alles op zijn kop voor de voetbal match Anderlecht -Brugge.Ik was blij dat ik zonder kleerscheuren weer de weg naar huis kon bereiken.

  2. ms

    Och voor één keer in het jaar stoort mij dat niet. Als we dat weten – en er aan denken, wat niet moeilijk is, want als je buiten kwam hoorde je ze – is daar toch snel een mouw aan gepast. Die enkele kilometers omrijden zullen nu ook het verschil niet maken.

    Als iedereen zich tegen evenementen blijft verzetten, zijn ze binnenkort allemaal verboden en valt er helemaal niks meer te beleven, al is die rally niet mijn ding maar Slow vindt dat wel leuk om naar te kijken (op TV) en ook alleen maar omdat het hier was.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén