Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Fliersaroop

Het is zomer. Of dat zou het moeten zijn. Afin, we gaan er van uit dat het merendeel van de bewoners van deze contreien nu tevreden is aangezien ze steen en been hebben geklaagd bij de warme dagen van juli. Nu niet dat we zover gaan te denken dat het weer zich daar wat van aangetrokken heeft of dat hun geweeklaag enige invloed had op de regen van nu.

Feit is dat Slow een verkoudheid kreeg. Hij haalde er zijn rode zonnehoed bij. Niet dat Slow hier met een rood hoedje rondloopt maar dat heet nu eenmaal zo. Eigenlijk zeggen Slow en mske daar echinadinges tegen. Dat heet namelijk echinacea purpurea in ’t latijn. Hier staat wel altijd een pot van die pillekes voor als er een van hen beiden begint te snotteren of zo.

Dus Slow haalde dat potje erbij -eigenlijk deed mske dat, want Slow weet dat nooit staan- en Slow dook de kelder in op zoek naar de vliersiroop.

Met een ontdaan gezicht kwam hij boven en stamelde: “mske … die vliersiroop … wanneer moet je die maken?” Hij vervolgde terwijl hij de fles opende: “want dit is de voorlaatste”.

mske zuchtte. Niet omwille van het feit dat hij die voorlaatste fles opende maar wel omdat de wildernis waar ze anders hun vlierbessen haalden volledig opgekuist is, vlierstruiken incluis.

Dus nu zucht mske en bepeinst waar ze aan vlierbessen kunnen geraken zonder dat ze het volledige grondgebied moeten uitkammen om een emmerke of twee bijeen te krijgen.

Previous

Euroka

Next

Indiscretie aan de kaak gesteld

5 Comments

 1. Veel beterschap aan de zieke gewenst en die prachtige vlierstruiken met hun wondermiddel tegen verkoudheden ??? Wel mske …
  Hiér staan ze niet …

 2. ms

  Echt ziek hij daar niet van geweest, alleen maar versnoeft en een hoest. Maar ondertussen is hij al terug zo goed als in orde.

  Maar nu moet ik toch stillekesaan gaan uitkijken naar vlierstruiken.

  Ik overweeg ze aan te planten op onze berg.

 3. Maar als je ze nu aanplant heb je nooit op tijd je bessen haha! Wist dat niet van die vlierbessen…maar die rode zonnehoed, dat ken ik wel. Ik heb echter tijd zat om uit te zieken als ik verkouden ben, dus gebruik ik meestal gewoon niks en laat m’n eigen lijf het werk maar doen…gaat meestal goed. Slechts één keer niet..daardoor heb ik nu een beetje verstoorde smaak..maar een hoop mensen zeggen dat ik dat tóch al had haha!
  Groetjesss!

 4. ms

  Deze keer zullen we nog bessen moeten gaan zoeken. Euhm, ik weet niet hoe lang het duurt eer die struiken beskes krijgen.

  Zelfs moesten we de tijd hebben om uit te zieken zou ik toch rode zonnehoed en vliersiroop nemen. Dat zijn natuurmiddelen. Van die vliersiroop kan je zelfs limonade maken (als je voor de smaak bent natuurlijk).

 5. Ik moet hier ook gaan zoeken om vlierbomen te vinden.Het is of iedereen dit jaar ze omgekapt heeft. Onze achterbuur had er een struik staan tegen onze composthoop en toen dacht ik “joepie ,ik moet niet ver gaan zoeken”( ze hingen drievierden bij ons. Verdorie kapt hij deze verleden week toch om!! ’t is toch godsgeklaagd. Een andere buur heeft er een hele rij gesnoeid verleden jaar. Tja nu moet ik wel verder van huis gaan zoeken.
  Ik maak er siroop van voor limonade en wat dikkere voor hoestsiroop.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén