Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

3 ½ € en de zaak is geklaard

Slow stond in volle lengte en breedte in het keukendeurgat en vroeg wat er nu met zijn fiets moest gebeuren. Hij taptaptapte bijna op de deurstijl.

Tja, zo een dure tang kopen zat er niet in want die moest nog besteld worden, zo een goedkope tang kopen zat er niet in want daarvoor moesten ze naar Antwerpen en bovendien blijkt dat gevaarlijk.

Zelf doen zou simpel zijn maar als je niet weet hoe is dat onbegonnen werk. Dat zou al net hetzelfde zijn als wanneer je Boer Fons twee priemen en een bol wol in zijn pollen zou steken en zeggen: “breien is simpel”.

mske keek op en zei: “dan zal je naar de fietsenmaker moeten zeker”. Het antwoord beviel Slow blijkbaar niet want hij bleef staan. Hij dacht na.

Ineens draaide hij zich om en mske hoorde hem mompelen dat hij ging trachten dat wiel los te krijgen. Ze wachtte even en ging dan een kijkje nemen. Het ganse kot lag vol gereedschap. Net of de gereedschapskoffer een acute aanval van indigestie had gekregen.

Slow zei dat hij moest proberen om die achtervork verder open te krijgen zodat één kant van het wiel los zou zijn en ze dan de kapotte band er konden afhalen. Ondertussen zwaaide hij vervaarlijk met de koevoet.

Het is hen gelukt.

Toen stond Slow hier in volle lengte en breedte in het keukendeurgat en vroeg hoe hij nu om een nieuwe binnenband moest geraken. Hij taptaptapte bijna op de deurstijl.

Tja, met zijn fiets kon niet want die had nu behalve een kapotte band ook geen achterwiel meer, de belbus kon niet want dan moest hij weer een uur wachten, te voet ging ook niet want hij had nog altijd kramp van dat krampachtig loopke van hem van hier tot aan de bushalte.

mske keek op en zei: “dan zal je met mijn fiets moeten zeker”. Het antwoord beviel Slow blijkbaar niet want hij bleef staan. Hij dacht na.

Ineens draaide hij zich om en mske hoorde hem mompelen dat hij zich ging klaar maken en dat hij dan maar mskes fiets zou nemen, dan kon hij toch tenminste de bergen ermee afbollen als hij de pedalen niet rond kreeg met zijn lange benen.

Toen hij terug was moesten ze die nieuwe band er nog opkrijgen en ze wisten geen van beiden meer hoe ze die kapotte er hadden afgekregen.

Ook dit is hen gelukt. Vraag me niet hoe, ik weet het niet en ik wil het ook niet weten want stel dat ze me volgende keer vragen om te helpen.

Previous

Als ’t niet moet dan gaat het snel

Next

Veel water

8 Comments

 1. vraag je het maar niet meer af,in elk geval is de klus geklaard en nu maar hopen dat dit zich niet al te vlug herhaalt

 2. Snap nog steeds niet goed waar die dure tang voor nodig was..maar het is dus zonder ook gelukt..gelukkig maar!

 3. Oh…las de uitleg net onder dat vorige postje erover…tja, een naafversnelling..lastiger. Maar het is toch gelukt dus!

 4. Han

  Zo’n vorkspreider is ook niet alles hoor, ik heb er eens een gebruikt en band wisselen was zó gepiept.
  Om daarna de vork weer terug smal te krijgen was een heel ander verhaal… Lijmtangen, met rubbertjes om de buizen tegen het wegschuiven en dan stukje bij beetje en toch nog een paar keer met je vingers ertussen komen. Achterbandreparaties van fietsen met naafversnelling en gesloten kettingkasten gaan naar de fietsenmaker, dat heb ik er van geleerd.

 5. Max

  Ik had verdorie gelezen achterwerk ipv achtervork, dan krijg je wel een hele andere zin

  zzzzzzzzzzzz slaap al half denkik

 6. De volhouder(s) win(nen)t…

  BRAVOOOOO … )) !

 7. ms

  @ Han : zoals wij het deden hebben wij op geen enkel ogenblik risico genomen voor noch vingers noch andere ledematen. Gewoon omdat Slow ooit bij de vervanging van die buitenband had gezien hoe die tang kon vliegen bij het lossen.

  Dat het geen al te katholiek systeem was blijkt uit het gebruik van :

  – een hele grote houten spie,
  – een koevoet,
  – twee hamers.

 8. gettie

  Wedden Sloef, dat van het geld dat mske en Slow niet hebben moeten uitgeven er toch een beetje aan jou zal besteed worden !!
  Zou Slow ook gekke toeren hebben willen doen op de “bergaf” zoals mske wil doen ??

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén