Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een verzamelaar?

Het zijn niet enkel de Aldi en Lidl winkels die bij hun promoties rare stoten uithalen. De klanten kunnen er ook wat van.

Zo waren Slow en mske ergens deze zomer met hun fiets op weg toen ze er aan dachten dat ze nog spaarlampen moesten hebben. De Aldi was onze Aldi niet, die bestond toen nog niet. Maar daar zagen ze iemand die zich met een afgeladen volle kar brievenbussen naar de kassa repte.

Het kan natuurlijk altijd dat iemand voor zichzelf een brievenbus gaat kopen en er dan nog eentje meeneemt voor tante Julia en voor neefke Corneel die net aan ’t bouwen is, maar een volle kar?

mske dacht er het hare van en dat was dat ze die brievenbussen gewoon met winst gingen verlappen. 

Gisteren of eergisteren las ze dan weer dat één of andere oplichter de goedkope Lidl en Aldi wijnen verder verkocht als dure kwaliteitswijn en hij had er nog flink wat winst op gemaakt.

“Ziedet wel!” zei mske en ze vraagt zich af of dat die zijn die hier ook al eens een paar keer gebeld hebben met hun voorstellen om een goed wijnzaakske te doen. Je weet wel, diegenen die dan steeds de telefoon op hun toot krijgen.

Previous

Naar verluidt

Next

Kalfke Willy

10 Comments

 1. bea

  De slimme leven met de domme.
  Wie niet waagt, niet wint.
  En er gaan wel nog van die spreuken zijn maar ik kom er nu niet op
  Via die telefoongasten koop ik ook niets, waar zijn winkels voor?? Maar eigenlijk is het al lang geleden dat ik die aan de telefoon had. Ze zijn waarschijnlijk nog aan het recupereren van al die keren dat gij ze tegen hun toot tokte.

 2. ms

  Ik durf wedden dat, als ik dat moest doen, ik die brievenbussen aan de straatstenen niet kwijt geraak.

 3. En die “opkopers “doen dat niet alleen in de Aldi of Lidl. Jaren geleden zag ik een apotheker in de voegere Sarma en die had een opmerkelijke voorraad flaconnekes mee van Oil of Olaz. Iedereen keek wat verwonderd naar hem en die pummel zei dan nog ” ik kan ze hier goedkoper kopen dan aan mijn leveranciers!!” Ik heb dat goed onthouden en als het kan koop ik zo’n dingen in de Sarma en aanverwanten!!!

 4. Gaby

  Dat is inderdaad straf zeg…
  Bedrog is van alle tijden… ze worden vindingrijker met de dag… bah.
  groetjes
  Gaby

 5. wijn oké, dat zie ik ze nog verder verkopen, maar brievenbussen begot
  mssch wou die dat gans de straat assortie was hé

 6. En al die mensen die graag zo’n brievenbusje wilden kopen bij de Aldi konden ‘m duurder kopen bij die vent op de markt waarschijnlijk..want voor de gewone klant blijft er dus zo niks meer over hè!
  Maar die wijnen snap ik niet…hier staat er duidelijk LIDL op het achter-etiket van de wijn hoor.

  Pff…de Skynetblogs zijn weer eens onbereikbaar..hopelijk nu toch snel weer verbinding..en dan eens zien wat er mis is…brr hou m’n hart al vast!

 7. ms

  De etiketten werden overplakt. Kleine uitgave, grote winst.

 8. Och hemel…tuurlijk! Kijk…ik ben dus zo eerlijk dat ik niet eens op zulke dingen kóm! hahaha! Maar die wijn van de Lidl..die is dus best goed hè…niet dat ik er dan veel voor zou willen betalen natuurlijk, maar je kunt slechtere wijn kopen voor teveel geld zal ik maar zeggen…ongefraudeerde ook nog!

 9. ms

  In veel van die gevallen voegt de grootsheid van de naam ook nog wat toe aan de smaak. Of anders gezegd: het gedacht is veel waard.

  Dat het weer een oude vrouw is die hij belazerde is weer tekenend en mogelijk heeft haar familie echt wel enig smaaktekort geproefd.

  De vraag die ik me ook al een paar keer heb gesteld is: “waarom kom ik daar nu nooit op?”

 10. Gettie

  Wij komen daar niet op mske omdat wij bij de nonnekes naar school zijn gegaan en hoe hard wij ook ons best doen om onze geest te zuiveren, er blijft atlijd een residu achter. Wij zijn dus te braaf hahaha.
  Het kan ook zijn dat wij kontent zijn met hetgeen wij hebben en echt geen foefelare aka strafbare dingen doen om meer te hebben dan onze buur en co.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén