Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Meniejer

Slow en mske, die nog steeds op zoek zijn naar een paar kleinigheden kwamen er daarvan toch gisteren eentje tegen op de rommelmarkt. Kostprijs 2€ en mske haalde een briefke van 10€ boven dat ze aan de verkoper gaf. Die ging naar zijn vrouw en vroeg of ze kon wisselen.

Die keek op en vroeg aan de dame van het volgende kraampke of die soms geen 5€ had voor meniejer. Die keek ook op en begon in haar geldbeugel te wroeten, waarop de eerste vrouw naar Slow keek en zei: “ge hebt toch wel een minutje hé meniejer?”

Toen ze die 5€ in haar handen kreeg, zei ze -tegen zichzelf waarschijnlijk- terwijl ze in haar zakken tastte: “en nu nog 2€ voor meniejer”.

Uiteindelijk gaf ze ’t geld aan haar man en zei: “geef dat maar aan meniejer”.

De man gaf de 8€ aan mske die hem bedankte en dan haar tong bekanst ingeslikt heeft omdat ze op het punt stond te zeggen: “nog een goeiendag meniejer”.

Previous

Hopelijk was dat geen trantzetter

Next

Wat overblijft is een ruïne

6 Comments

 1. gettie

  Mis ik iets ? Lees ik verkeerd? 5 en 2 = 7 . Ergens een euro in de tes blijven steken of in het toetsenbord ?? haha
  In ieder geval, ondanks de kopwind en de protteraar toch nog een voordelig dagske geworden op een gezapige manier met meniejer en medammeke.

 2. Oh dearr…of meniejer wel een minuutje had? hihi…als tijd ook geld is, was het kleinigheidje toch weer iets duurder!

 3. …en kreeg je echt niet de slappe lach?

 4. ms

  @ Gettie : eigenlijk heeft ze aan haar man nog gevraagd of hij nu 8 of 9€ terug moest geven aan “meniejer”. Maar die was bij de pinken en gaf er mij maar 8. Wie die ontbrekende € weggemoffeld had, dat weet ik niet.

  @ mizzD : ik peis dat dat eerder een rede zoeken was om tegen meniejer te kunnen klappen. Ze leek van de hand Gods geslagen bij het zien van die knappe rijzige gestalte -ahem- naast mij zodat ik wel in het niets leek opgegaan.

  @ Magda : op dat moment niet echt, neen. Achteraf pas.

 5. haha en nog extra een hele voorstelling voor 2 euro!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén