Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat overblijft is een ruïne

Aangezien de rommelmarkt op dezelfde weg lag als die van vorige week, kwamen ze natuurlijk terug aan het begijnhof van Tienen voorbij en aangezien ze vorige week door al die bandenmiserie er niet waren kunnen stoppen zoals ze hadden gepland, hebben ze dat dan nu maar gedaan. In het terugkomen natuurlijk, want je kan nooit weten wat er hier of daar onderweg nog hun weg kon kruisen.

Er was in het oprijden al dat eigenaardig voorval geweest van die ene die met zijn fiets op de veldweg stond terwijl een tweede nog uit de bosjes kwam, terug de bosjes indook, er uit kwam, er terug indook om er uiteindelijk met een fiets uit te komen. Hij kruiste Slow en mske alsof er geen vuiltje aan de lucht was.  Zij was er nie geiren bij.

En ja, zo stopten ze aan het begijnhof net toen er daar ook nog een auto stopte waar er twee uitstapten. Toen Slow en mske binnen waren -wat heet in dit geval binnen- kwamen die er ook aan en ze hadden hun zetelke bij. De snelheid waarmee ze bij het zien van Slow en mske omdraaiden en zich niet meer lieten zien … Soit …

Toen Slow zag dat er bodemverlichting voorzien was, zei hij dat hij wel eens graag zou teruggaan als het donker is.   Hoe dat in zijn werk moet gaan, zullen ze nog eens moeten uitvlooien, want donker betekent ofwel later of op de avond ofwel later op het jaar, maar dan is het ook nog koud.

Previous

Meniejer

Next

Voor de bengels

13 Comments

 1. niet aan de hand mensen… gewoon doorlopen (fietsen)

  mooi de foto’s op deze manier!

 2. Haha…als wij dat soort dingen meemaken als die kerel die 3x die bosjes indook, zijn we verzekerd van een conversatieonderwerp voor de rest van de rit…almaar bedenkend wat daar aan de hand kon zijn en dan uiteindelijk settelen voor de meest fantasierijke oplossing hahahahaha!
  Mooie foto’s hoor..doen me terugdenken aan die ruïne van die kathedraal die we puur toevallig tegenkwamen op de laatste vakantie..toén werd het wel net wat donkerder en zagen we ‘m dus met de bodemverlichting aan. En dat is inderdaad mooi!Het duurt trouwens niet zo lang meer eer dat het wat vroeger donkerder wordt hè..we zijn al bijna september!
  Alleen die ene dia met die auto links…hoe krijg je dat voor elkaar, dat de lichten van die auto aan en uit gaan??

 3. Denk dat het toch de moeite zal zijn om te zien.
  Doén zou ik zo zeggen en veel fotokes trekken. Kunnen wij lékker meegenieten … !

  Tot dan … !

 4. ms

  Wel, wij hebben daar zelfs geen woord over gezegd. Dat zou ook moeilijk geweest zijn, zo met die wind op kop. Het viel me enkel enorm op dat zij héél gegeneerd keek.

  En die lichten van die auto ! Dat was me gisteren ook opgevallen, maar de fotograaf wil zijn geheim niet prijsgeven.

  In het donker ? Ik weet niet of ons prutstoestelleke dat aankan. Er is zo ergens iets waar ik met plezier een reportageke zou overmaken, wat we trouwens al probeerden, maar de foto’s lijken op niks met dat toestel van ons.

  pske : op Firefox is dat met die lichten niet te zien. Bizar !

 5. Aha..het IE-spook slaat weer toe! hahahaha Beter zo dan met een titel die helemaal uit het midden staat hahahahaha!
  Op elk toestel staat toch een ‘bij nacht-functie’?Heb wel de ervaring dat de foto’s daarmee snel bewogen zijn, doordat de sluitertijd langer is…je hebt dan dus eigenlijk een statiefje nodig voor scherpe foto’s.

 6. ms

  Aaaaah ! Daarmee dat hij het had over het statief op de fiets. Hij heeft wel een statief, maar ik heb zo een speciaal fietsstatief zitten opzoeken.

  Als we nog eens in Antwerpen zijn …

  Hij kan natuurlijk het groot statief achterop meenemen maar ik vind het wel handig als dat altijd bij de hand is.

  Het IE-spook ? Dat staat trouwens ook op de foto’s. Achter dat ene raam op één van de foto’s staat precies iemand. We weten dat dat raam in halfopenstand stond maar we zijn er beiden redelijk zeker van dat er niemand was.

 7. Hahaha ja ik zie het die gestalte achter dat raam..jullie werden goed in de gaten gehouden door het spook..op twee foto’s met die gotische ramen staat er ook iemand van achter het glas toe te kijken…maar het had zich dáár wel heel groot gemaakt! hahahaha!

 8. Oh btw..ik heb altijd wel een ‘monkey’ in m’n rugzak, zo’n ministatiefje met van die flexibele pootjes ( 10euro bij Bol.com ooit). Maar dáárvoor moet je dan meestal wél nog muurtjes of zo hebben om de boel wat beter in beeld te krijgen.

  • ms

   Die staan nog op de website. Verschillende zelfs. Maar Slow heeft liever die voor op de fiets … om te beginnen. héhé

   Ik vind het anders wel een handig stukje. Licht en gemakkelijk weg te steken. Mogelijk toch eens gaan kijken als ze bol.com ook in België lanceren.

 9. Mooi gepresenteerd!Ik zou toch nog eens gaan als het schemerig is,want anders is het daar zeker aardedonker en die verlichting zal ook maar op één of ander venster of toren of muur gericht zijn. Dan zijn de spoken nog niet aanwezig,hihi!

 10. ms

  Die verlichting zit daar op verschillende plaatsen in de grond. Ik denk eerder dat de ganse site verlicht gaat zijn.

  En misschien hebben die spoken wel zin in een klappeke terwijl Slow de foto’s neemt.

 11. ja maar zouden die spoken te zien zijn op fotopapier? Want bewijzen wil ik zien,hahaha!

 12. gettie

  Maar allez zeg, hoe schoon is dat wel gedaan zeg! Proficiat.
  Ik wist begot niet dat het zo prachtig was daar in Tienen, ah neen hé,want we worden altijd de ring op gederigeerd. Moeten toch eens denken dat we geen gewoon doorgaand verkeer zijn in het vervolg.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén