Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ne keer te veel

Hij kwam hier zo een twee jaar geleden binnengewaaid met een dossierke op een cassetteke gedicteerd terwijl dat twee jaar geleden toch ook al tot de verleden tijd behoorde. Goed, een mens van goede wil heeft daar wat voor over en zet dat cassetteke over op het digitaal systeem en maakt dat dossier.

Sedert twee jaar heeft die sukkel de facturen pas betaald als hij een volgend cassetteke binnenstuurde en ware het nog dat dat heel frequent voorviel zou je nog kunnen denken dat ze er hier uiteindelijk toch beter van zouden worden.

Niets is minder waar. Tussen zo twee cassettekes zaten gemiddeld zo een drie maanden tussen, waardoor de mensen van goede wil begonnen te denken: “we smijten hem buiten!”

Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Zo tussen beslissen en doen ligt er nog een hele afstand. Uiteindelijk was het moment daar! Het laatste cassetteke was een specialleke geweest en de factuur was dubbel zo hoog als normaal.  Nu zou het gebeuren.  Als hij nog één cassetteke binnenstuurde, dan stuurden ze het gewoon terug als de betaling van de vorige factuur binnen was.

Het volgende cassetteke is nooit gekomen, de factuur nooit betaald. Hij zou dat wel direct doen. Zo luidde tenminste het bericht na de eerste aanmaning. Hij had dat over het hoofd gezien. Dat stond in de mail na de tweede aanmaning.

“Maar zo niet” dachten de mensen van -al wat minder- goede wil en schreven een mail naar een deurwaarder. Die deurwaarder was dan wel weer van goede wil en mits betaling van 27 eurokes en een sjiek wou hij wel achter de centen aanzitten.

Deze week liet de deurwaarder weten dat het tijd werd voor de volgende stap. Ze moesten weten te zeggen welke advocaat ze gingen nemen en bovendien had hij ook nog wat verse euros vandoen om de zaak in gang te zetten.

De mensen van goede wil vielen op hun gat en zegden: “wablief!” bij ’t lezen dat ze nog eens 120€ mochten betalen om er zo een 72 te rapen. En ze sliepen er nog eens over. En nog eens … en nog eens? Ach ja, daar is toch niemand voor de maandag.

Spijtig dat het niet mag of anders zouden de mensen van slechte wil eens een website maken met die poefer zijn naam daar in ’t lang en in ’t breed op. Maar dag mag niet, want dat is schending van zijn privacy.

Previous

Als ’t dan toch altijd over dien oorlog moet gaan

Next

Het kleine verschil

9 Comments

 1. zo’n mensen schamen zich niet .Jullie kwamen dit tegen maar laatst vertelde de mazoutlevenacier dat ze soms mensen hebben die al voor de derde keer mazout bestellen en de twee vorige keren zijn nog niet betaald !!! Je moet maar durven.
  Dit gesprejk kwam tot stoand toen de mazout prijs zo vreselijk hoog lag. Ik bestelde minder dan anders w

 2. ms

  Ooh maar in dit land kan dat allemaal hoor. Vorig jaar ging er een klant failliet en die moest ons wel meer dan het tienvoud van deze hier. Er was niks te rapen want de resterende pc was kaduuk en de gsm plat. Verder was er niks aanwezig op ’t adres van de firma. Ze begon gewoon opnieuw onder een andere naam en op een ander adres.

 3. wééral weg die tekst…als ik nu eens wist waar ik verkeerd op toets zodat de tekst ineens gepost wordt…
  …dan anders want om zomaar 2000 euro neer te tellen voor mazout was wel een dikke streep door mijn budget.
  “Ik wil best meer tanken ” zei hij.
  “Ik wil zoveel niet ineens betalen ” zei ik.
  ” Wel doe een voorstel van betaling zoals jij wilt ,want je bent een goede betaler”.
  Mijn borstkas zette uit,hahaha.
  Ik zei ” Ik betaal deze avond de helft en exact een maand later de tweede helft” .
  Hij was akkoord en ik zei nog “meen je dat echt?” waarop hij zei “natuurlijk”.
  Sedertdien krijg ik elke keer een volle mazouttank en ik betaal in twee keer.Mijn man eerst kwaad omdat ik zoiets gedurfd had.
  “Daar is niks durven aan. Ik vaar er wel bij en de levernacier moet maar 1 keer komen! zei ik.Maar ik hou me wel aan de afspraak!

 4. mske de rest van mijn verhaal kwam al bij jou te voorschijn.

  Meestal zijn het zo’n bedriegers die dat doen. Je kunt ze bijna niet opsporen ofwel zijn ze failliet.

 5. ms

  Dat hij niet reageert op een brief van een deurwaarder wil volgens mij zeggen dat hij dat al meer deed.

 6. max

  Ik maak daar een website over en stuur hem de url in een gepeperde email, één week de tijd om te betalen anders een kettingmail over hem

 7. ms

  Vergeet die 27€ en een sjiek niet bij te tellen hé… en die kettingmail, die stuurde toch niet naar mij, mag ik hopen.

 8. Je trekt als deugdzaam mens/bedrijf bij zulke mensen altijd aan het kortste eind hè…’van een kale kip kun je niet plukken’ zegt de politie gewoon áls ze zo iemand al aan kunnen houden…en je ziet je geld nooit. En die lui beginnen gewoon weer overnieuw…ergerlijke dingen zijn dat.

 9. gettie

  Als banken en kredietinstellingen een “zwarte lijst” mogen laten circuleren, dan mag mske dat ook vind ik. Doen dus!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén