Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Oh nee!

Wat doe je met het eiwit van de carbonara als Slow al de chocolat voor de chocomousse opgegeten heeft ? mske heeft een beetje geholpen maar niet zo heel veel en ze zei: “oh nee!” toen ze zag dat er niet genoeg niet meer was.

Wat dus met dat eiwit? “Kap het weg” zei Slow. “Oh nee!” zei mske want mske en eten wegsmijten, dat gaat niet samen.

Dus heeft ze heel diep in haar geheugen gegraven, zo diep dat ze er bijna niet meer uitgeraakte. Want ooit heel lang geleden, nog voor haar trouwen had ze toch eens iets klaargemaakt met geklopt eiwit. Daar wist ze het weer: “gauwgereedjes!” Ze pakte het kookboek want ze wist niet meer hoe dat juist zat. “Oh nee!” zei ze toen ze zag dat dat met beschuiten moest, want beschuiten zijn hier ook al niet.

Ze heeft het maar met brood gemaakt. Een mens, zeker een mske, is nogal vindingrijk op sommige dagen.

Ze nam haar klopmachien, stak de kloppers daarin en begon te kloppen. “Oh nee!” zei ze toen die ene klopper daar zo maar uitviel. Ze heeft dat eiwit dan maar geklopt met ene klopper. Dat ging ook.

Die gauwgereedjes zijn op tafel geraakt, maar omdat dat boterhammen waren in plaats van beschuiten, kleefden die wat aan de aluminiumfolie en moest mske die eerst wat met een mes loswrikken. Dus zei ze nog maar eens: “oh nee!” Ze was nu toch al bezig.

Maar nu is mske een beetje droef. Dat machieneke kapot, hare maat gedurende al die jaren. Hoeveel deeg heeft dat niet geklopt, aan hoeveel pannekoeken heeft dat niet meegeholpen, advocaat en chocomousse …. Wie denkt daar nu aan dat dat kapot kan? Zut! En ’t is niet eens echt kapot, alleen dat gaatje wat uitgeloterd. Nog eens zut! Het moet niet altijd: “oh nee!” zijn.

Previous

Het kleine verschil

Next

Maandagmorgen na een ongelooflijke zondag

8 Comments

 1. Zut? Is dat een verbastering van wat ik denk dat het is? ( oh nee!!! hahaha)
  Ja..hartstikke leuke tocht was het! En m’n pa heeft ‘m ook helemaal uitgelopen..knap hé!

 2. ms

  Oh nee ! Natuurlijk niet !

 3. Hhahaha..waar komt dat ‘zut’ dan van?
  En oh nee! het heet bij ons ook gewoon medaille…alleen bij de Olympische Spelen…dan zeggen we wel ‘de gouden plak’…vooral als we er eentje winnen hahahaha!

 4. ms

  Wel, eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik dat eigenlijk ook niet wist. Ik gebruik dat zo af en toe, maar waar ik het haalde kon ik nu echt niet zeggen.

  De uitleg is simpel, zo simpel als zovele woorden die in gebruik zijn hier tegen de taalgrens.

  “Zut” is Frans.

 5. Aha!
  En dat van die plak…ik vind het ongelofelijk…want hier wordt echt veel meer medaille gezegd dan plak hoor. Dat is dan weer zo’n popiejopie-woordje van die tvlui..bah. En dat de Vlamingen dat dan overnemen..!!

 6. ik gebruik ook nog steeds mijn mixer van 36 jaar oud… werkt nog prima

 7. ms

  Ik heb nu de keuze. Voortdoen met een klopper op één been of overwegen om een nieuwe te kopen al is aan de oude eigenlijk niks aan behalve ergens een stukje omkasting weggesleten.

  Of bak ik gewoon niks meer ?

 8. gettie

  Maar mske toch, zo een handige man in huis die een moeilijke herstelling aan de fiets in een handomdraai kan verrichten, wel die superman kan die omkasting ook wel fatsoeneren hoor. Even met je ogen knipperen en je kan weer kloppen en mixen als weleer.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén