Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Eikebah!

Tralalie tralala blieblablij huppelde mske naar de keuken. Eigenlijk liep ze gewoon maar dan is de anticlimax straks een beetje groter als ik dat wat plezanter zeg. Ze was echt wel blij want Slow was bijna komende.

Patatjes schillen, potteke in, groentjes koken, panneke klaar zetten om patatjes te bakken, panneke klaar zetten om vleesje te bakken, sausje voor de groentjes maken. Efkes proeven of dat sausje wel lekk … eikebah!

mske vroeg zich echt af of ze soms een vieze smaak in haar mond had. Ze proefde aan wat anders, neen toch niet. Had ze soms wat veel bloem in de saus gedaan. Ze proefde nog eens … eikebah! Ze overliep stap voor stap wat ze had gedaan, boter afgewogen, bloem afgewogen, aan de melk geroken, saus gemaakt … en toch was ’t eikebah!

Dus deed mske iets wat ze nooit zou doen als ’t niet echt een noodgeval is. Ze proefde van de melk of beter, dat probeerde ze te doen. Dat was pas vies! Ze heeft hier staan spuwen en staan spuwen en staan foeteren op die stinkmelk. Tja, mske en melk dat gaat niet goed hé. Jammer dat ze ’t goedje nodig heeft voor een beetje van alles en nog wat.

Ze heeft de saus weggekapt. Ze wou snel andere maken maar toen bleek dat er enkel nog volle melk stond en dat vindt ze dan zunne om open te doen. Volle melk dient hier alleen voor baksels à la pannenkoeken en zo meer.

Ze keek naar de patatjes en naar de pan om de patatjes te bakken en ze heeft een ferme kwak mayonaise op de groenten gekwakt, goed gemengd. En Slow zei niet “Eikebah! maar wel dat het heel lekker was.

Previous

Een kopkussen tegen lawijt

Next

Alle brugskes in het leven

6 Comments

 1. gettie

  Eventjes over het kookavontuur moeten napeinzen en ik vraag me af of het groentjes zijn die zowel warm als koud kunnen gegeten worden ( bonen, bloemkool..)want spinazie,spruiten.. met een kwak mayonaise vind ik supereikebah! hahiha.

 2. ms

  Persoonlijk durf ik die zelfs rauw opeten.

  Maar euhm, ik denk dat ik spinazie met witte saus ook supereikebah zou vinden.

 3. Ik heb nooit sausjes over de groenten, dat is hier niet zo de gewoonte…alleen een dressinkje over de sla, dat wel ( maar daar houdt vriendlief dan ook weer niet van)… hoor wel vaak van sausjes (papjes.. yuck dat klinkt nog viezer) over bloemkool..maar dat eten wij sowieso niet…ieeekkksssss…als je dat kookt ruik je nog precies waar ze dat op het land mee groot hebben gekregen…eikebah!! hahahahahaha!
  Ik drink trouwens dus m’n koffie zwart, omdat vroeger op het werk op maandag altijd de koffiemelk zuur was…vergaten ze op vrijdag altijd even in de koeling te zetten…yuckkkkk dát was pas vies…van die klonters in je koffie, word weer misselijk als ik eraan terugdenk!

 4. ms

  Ik drink mijn koffie zwart omdat ik melk zo al eikebah vind.

  En indertijd kochten ze melk zo bij de melkboer in een pot en dan stond die op de stoof te pruttelen en er kwam zo een vel op. En als je dan melk moest drinken omdat je verkouden was …

  Bwakkes ! Vergezzelen deed ik daarvan.

  Trouwens wij zijn gek op bloemkolen ! Njammie !

 5. Wie drinkt er nou melk als ie verkouden is? Ben gek op melk, maar als je verkouden bent, blijft dat zo vervelend ‘hangen’…nee hoor, dan drink ik appelsap!

 6. ms

  Mijn moeder dronk voor alles melk. Als dorstlesser botermelk. Dus als wij verkouden waren, het wondermiddel bij uitstek : melk met honing.

  Laatst heb ik ook enkele avonden na mekaar melk met honing gedronken maar dat was niet omdat ik verkouden was maar omdat ik niet vast genoeg sliep.

  Resultaat ? Rebellerende maag ! Melk en ik, dat komt nooit goed.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén