Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een kopkussen tegen lawijt

Gisteravond wist Slow te vertellen dat slapen zonder hoofdkussen niet goed is. Hij had dat gelezen. “Weet je” zei mske die al jaren zonder oorkussen slaapt “als ik met een oorkussen zou moeten slapen zou er bij mijn geboorte wel een oorkussen aan mijn oor gezeten hebben”. Ze legde zich neer en sliep.

Vanmorgen heeft ze het artikel ook gelezen. Het gaat eigenlijk over rugpijn. Hout vasthouden, afkloppen -of hoe ze ’t ook mogen noemen- en niks zeggen.

Waarom verwonderde het mske niet dat op de buik slapen als het slechtste beschreven stond? Omdat zij dat doet. En die uitleg daarbij. Een mens zou verdorie nog een lijstje moeten opstellen en ’s avonds nagaan of elk van zijn organen en ledematen wel op de juiste manier in dat bed gelegd is.

En wat te doen met de automatische reflex? Huh? mske die inslaapt in Slow’s arm maar wordt wakker op haar buik?

Zouden ze misschien ook een oplossing weten voor een vrachtwagen die hier de laatste tijd dagelijks op die parking van die feestzaal komt staan en om zes uur ’s morgens een kwartier lang stationnair staat te draaien? Want zo een vrachtwagen kan niet zomaar starten en wegrijden natuurlijk.

Zeer aan hare rug krijgt mske daar niet van. Dat niet! Maar wel zeer aan haar goesting.

Previous

Over een oveke dat niet ovende

Next

Eikebah!

10 Comments

 1. Oeh..slapen zonder kussen zou ik ook niet kunnen hoor! Ik heb dan nog een heel dik kussen ook…en het zat niet eens aan m’n oor toen ik geboren werd haha! (en vakanties worden een ramp als ik m’n kussen vergeten ben..!)
  Ik héb al last van m’n rug, waarschijnlijk door een verkeerde slaaphouding (overgehouden aan de tijd dat ik een beugel om m’n knie had voor een paar weken en toen niet in m’n normale houding kon liggen)..maar inderdaad, hoe wen je dat af?…je doet dat in je slaap!
  Maar misschien is die vrachtwagen juist wel de oplossing van het slaapprobleem…want die maakt je wakker en dan kun je anders gaan liggen hahahahahahaaa!
  Ik lach er wel mee, maar mijn ouders hadden ook vaak last van vrachtwagengebrom bij de supermarkt die vlakbij is…en het is érg irritant ja!

 2. ms

  Ik weet niet meer wanneer ik dat hoofdkussen terzijde gelegd heb. Dat is toch al heel lang. Het stoorde me.

  Nu is dat natuurlijk goed voor Slow als we elders slapen, dan heeft hij er twee.

  Tja, die vrachtwagen is daarmee pas onlangs begonnen. Die parking ligt echt midden in het dorp. In het weekend de feestgangers (al moeten die hun bebber wel houden van de polies) en dan verder die vrachtwagen. In feite heb ik wel een kopkussen nodig … om óp mijn oren te leggen.

 3. Ah ja…dáár zijn ze óók handig voor!
  Btw…nooit gedroomd dat je een reuzegrote marsmellow opat..?

 4. ms

  Euh neen … waarom ? Ik lust dat niet.

 5. Ik had dat een keer…en toen was de volgende morgen m’n kussen weg…ik dacht dat jij zo ook je kussen ooit kwijtraakte..
  woehahahahahahhahaaaaaa!!

 6. ms

  Heb jij dan ’s nachts zo een heel kussen naar binnen gewerkt ?

  (Ook) whoeahahaha …

 7. Vind nog geregeld een veertje achter m’n kiezen…woehahahahaha!

 8. ms

  Toch een kussen waar je lang geniet van had !

 9. Hey babbelkonten ! En dan nog wel over een noodzakelijke accesoire om te slapen. Ik kan niet zonder kussen slapen maar dan moet het wel een dunne zijn waar ik mijn arm kan onder steken om halvelings op mijn buik te kunnen liggen. Zo van één been gestrekt en het andere opgetrokken. Maar weet je dat ze in Ikea nu kussens verkopen voor buikslapers? Lekker dunne en zachte dingen.
  Als er één van de kleinkinderen eens bij oma wil slapen dan lig ik gestrekt als een plank en kan ik me half de nacht als een plank uit bed slepen om in een ander bed te kruipen.Rugpijn gegarandeerd dan!Maar ’s morgens is dat weer over want dan heb ik weer één been opgetrokken en één been uitgestrekt verder geslapen!
  Wil je wel geloven dat ik zin heb om een dutje te gaan doen nu?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén