Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Goeiedag en rebonjour

mske heeft de gewoonte niet enkel als ze op een bus opstapt goeiedag te zeggen maar ook wanneer ze er af stapt. Vanwaar ze dat haalt weet ze zelf niet aangezien het jaren geleden is dat ze nog met een bus reed.

mske vindt dat maar het minste dat je kan doen. Daar zit namelijk een mens en geen scanner. En bovendien hebben die mensen gedurende een kleine periode toch je veiligheid in de hand.

Gisteren gingen ze op stap met de bussen van de TEC. En ergens halfweg merkte Slow op dat ze dat daar allemaal doen, dat goeiedag zeggen bij zowel het op- als het afstappen.

Voor zover zij weet heeft mske nochtans geen Waals bloed door haar aderen lopen.

Previous

Peren! Gebakken, gestoofd of vers van de boom

Next

Een communautaire kwestie

13 Comments

 1. Een vriendelijk woord is toch snel gegeven hé ms-ke en doet vaak wonderen ook … Een mens wordt erdoor opgevrolijkt en krijgt er een goed gevoel van. Wie wil zo de dag niet starten … ? Ik wel,
  en heb ook geen Waals bloed …

  Zwaai zwaaaaaaaai …

 2. ms

  En uw stem verslijt er niet van ook niet.

 3. Hmm…lang geleden dat ik in een bus zat..maar gedag zeggen bij het binnenkomen doe ik wel ( en zelfs dát is hier een uitzondering hoor…zoals ook netjes gedag zeggen tegen de conducteur in de trein!)..eruit is meestal halverwege de bus en de chauffeur is dan meestal druk voorin met nieuw instappende passagiers…dus nee, dan meestal niet. Behalve als het een rustige bus is (en je ziet de chauffeur naar je kijken via die grote spiegel of het uitstappen wel goed gaat)…dan wél. Ik denk dat de buschauffeurs hier al blij zijn als ze een keertje niét uitgescholden of in elkaar gemept worden, want tjonge…hoe vaak je daar niet over leest in de kranten..schering en inslag…de verloedering van de maatschappij ten top!

 4. ms

  Mogelijk zijn de lijnen hier niet zo druk, ofwel ligt het aan de uren dat wij met de bus gaan.

  Maar in elk geval weet ik hem/haar toch telkens in die achteruitkijkspiegel kijken en ja telkens antwoorden ze wel.

  Ofwel ben ik al gekend op die ene lijn hé, zo van : “als je die bus rijdt zit daar dat madammeke dat altijd goeiedag zegt”. Zal wel niet, want ik we hebben nog niet dikwijls dezelfde chauffeur gehad.

  Maar dat is het hem juist hé, voorbijlopen en net doen of ze niet bestaan, maar als er wat fout gaat of ze zijn gefrustreerd, dan ineens weten ze dat er een mogelijke pispaal in de buurt is.

  Triest eigenlijk want het is toch zo een gemak.

 5. Ja inderdaad…en de goeden moeten altijd onder de kwaden lijden, want er zijn al lijnen die ‘savonds na een bepaald uur niet meer rijden omdat het altijd gedoe is! Is echt erg vind ik..want die bussen zijn voor die plaatsen vaak de enige mogelijkheid van openbaar vervoer!

 6. ms

  Daar ben ik ook wat bang voor. Ze schaffen hier soms lijnen af omdat er niet genoeg mensen op die bus zitten. Als wij van Zoneke terugkomen zitten wij gewoonlijk na Tienen ook enkel met ons beidjes op die bus.

  Er is altijd het alternatief met de trein natuurlijk, maar die valt dan weer duurder uit.

  Wat bussen betreft is het hier vooral in het weekend maar magertjes.

 7. Dat is nu ook iets wat ik wel doe en niet tegen de buschauffeurs alleen. Een vriendelijk woord doet iedereen deugd dat heb ik toch al gemerkt. Aan e kassa van het warenhuis zeg ik ook ” nog een goedendag” en meestal zeggen ze “voor jou ook mevrouw”. Dat is toch fijn !

 8. Han

  Ik doe het ook, helemaal niet raar, terwijl ik m’n OV-chip langs de scanner haal zeg ik vriendelijk gedag tegen de chauffeur die met z’n stempel werkloos blijft. en omdat je hier achter uit moet stappen zwaai ik even bij het uitstappen. en scannen natuurlijk, dat ook. Maar dát deed ik een paar haltes eerder al

 9. ms

  Wel kijk, hier lopen er precies heel veel rond die dat niet zo normaal vinden. Maar ja, de meeste mensen lopen dan ook rond met een troemf tot op de grond, net of ze de ganse wereld moeten torsen. Tja, dan kan je je toch niet verlagen tot een goeiedagje af en toe hé.

  @Magda : bij de mensen aan de kassa van onze Colruyt doen wij gewoon een lameerke.

 10. gettie

  Het is toch niet omdat we bij de nonnekes op school hebben gezeten zeker, ach welnee, die vriendelijkheid zit in ons haha. Wel ik doe dat ook zo een goeie moooorgen (of avond) placeren bij de chauffeur. En bij de kassajuffrouw/heer kan er ook een goed week-end wens af op vrijdag en zaterdag. In de colruyt durf ik nogal eens een langer praatje te maken, maar niet te lang want het scannen van de prijzen moet toch in mijn voordeel zijn nietwaar!?

 11. hé mske wat bteketn nu dat “lameerke” ? Plaatselijk dialect?

 12. hih ik was dat lameerke aan het bestuderen en schreef fouten. ” betekent” moet het zijn.

 13. ms

  Wel, Magda, zo tegen de taalgrens aan zijn er heel wat Franse woorden verbasterd en in ’t dialect opgenomen hé. Een lameerke doen dat is ’t zelfste als een parolleke doen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén