Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voor 4€ ergernis

Bij het begin van de pluk had Slow omwille van de herhaalde doch ongewone handeling pijn in zijn pols. Hij wreef er Algipan aan. Die tube lag hier nog maar was al serieus opgeschoten en Slow zei dat hij, als hij er aan dacht, bij het naar huis komen wel dat ommetje van 50m zou maken om bij die apotheker op de grote baan een nieuwe te halen. Hij dacht er niet aan.

Die dinsdag reed mske voor de eerste keer naar die bushalte, die wel wat verder afgelegen is maar waar ze dan samen konden opstappen. Ze was wat vroeger vertrokken zodat ze zeker op tijd zou zijn, wat ze ook ruimschoots was en ze besloot dan maar het ommetje van 50m te maken en bij de apotheker binnen te stappen.

Die keek bepaald afkeurend. mske had immers geen doktersvoorschrift. En dat gaf 4€ verschil. Hij zou haar dat wel geven, maar hij zou haar gegevens noteren en dan kon ze rustig naar de dokter gaan en dat voorschrift binnen brengen. mske weigerde. Die apotheker ligt hier al helemaal uit de buurt en bovendien was ze door het aanschuiven, jawel bij een apotheker, al gestresseerd geworden voor die bus en had ze zeker geen tijd meer om formulieren in te vullen.

Ze vroeg of die Algipan niet zo te verkrijgen was. Natuurlijk was hij dat, maar … mske zei dat ze wel de volle pot zou betalen, haalde haar geld boven en griste de tube van de toog. De apotheker trachtte er nog wat tussen te krijgen over die 4€ maar mske zei bedankt en goeiedag en stapte de deur uit.

Toen ze het voorval aan Slow vertelde zei die dat het allemaal goed en wel was, maar dat die dokter ook betaald moest worden. En ja, mske sloeg aan het rekenen. Je naar de dokter gaan, in de wachtzaal je tijd verschijten verspillen en de dokter betalen. Als je dat allemaal bij rekent dan is die 4€ voordeliger.

Het is niet de eerste keer dat het bij die apotheker voorvalt.  De vorige keer reden ze er net voorbij toen mske hoogdringend en onverwacht nood had aan de Exacyl die ze toen alle maanden nodig had en waarvoor de dokter steeds maar één voorschrift per keer beliefde te schrijven, alhoewel hij zeer goed het probleem kende.  mske had zich toen als een berispt schoolkind gevoeld toen ze uit die apotheek buiten kwam en was later het voorschrift gaan binnen brengen.

En daar krijgt mske dus wat van, van die reglementeringen die maken dat bepaalde beroepen kunstmatig gespekt worden door reglement zus of zo.  En van dokters die van patiënten abonnee’s maken, daar krijgt mske het dus ook van.

Previous

Het fietsweekend

Next

Daar mag ze alleen maar naar kijken

21 Comments

 1. Erg hé ms-ke,met hun regeltjes ! Dit is nu eens een zuiver voorbeeld van: de mallemolen dat het leven heet … .

  PS: zag dat ik de vorige keer toen ik ‘dààr’ was, iets vergeten te zeggen was. Dat is nu dus rechtgezet …

  Dà-daaaaaaa … !

 2. OT: Weet je dat je URL niet werkt die je achterlaat op een ander blogje als je hebt gereageert? Wou dat even laten weten …

 3. hahahahaha ik was bij de: abonnee’s … looooooooooool

 4. ms

  Ow ow ow, dat loopt hier niet vlot vandaag.

 5. ja, daar krijg ik het ook van. Heb ook al uitgerekend dat het meer kost dan de volle pot betalen in de apotheek, van de verloren tijd nog gezwegen. Maar soms is het helemaal niet te krijgen zonder voorschrift, nog een grotere reden om het ervan te krijgen

 6. kijk, zonder dat gevalletje dat een ietsie-pietsie-te-veel stond, komt alles terug ‘in de sjakos ‘ … Inmiddels al klààr wakker nu … ?

 7. ms

  Ik ben aan mijn derde tas koffie bezig !

  Mijn ziel heeft gewoon meer tijd nodig om van die trap te komen.

 8. Da’s goed en weet je wat ? Doe er eens een goeie geut jenever in of cognac…

  wedden dat je opslag grote wakkere kijkers krijgt … ?

  hihihi ))

 9. Maar de trap is dan verboden terrein geworden hé … !

 10. ms

  Dat was toen met die Exacyl zo. Volgens de ene apotheker kon het niet zonder voorschrift, volgens een andere dan weer wel. En de dokter zag dat het goed was en rijfde binnen.

 11. awel, daar krijg ik het ook van sè. Voor ’t minste moet je bij de dokter om een voorschrift, uren wachten want mijn huisdok werkt niet op afspraak, daar betalen, je krijgt niet alles terugbetaald en dat allemaal om ietwat “goeikoper” je medicament te krijgen.
  phuh.

 12. ms

  Als ik dat doe, kan ik even goed onmiddellijk boven terug in bed bij mijn ziel gaan liggen.

 13. no life before coffee ? Hier ook niet !

 14. Mja…is lastig hierop te reageren voor mij, want dat soort dingen werkt hier allemaal anders. Sommige medicijnen ed krijg je dus écht niet zonder recept van de dokter…maar als je die eenmaal hebt gehád een keer, kun je bellen om een herhaalrecept…dan mailt de doktersassistente dat door naar de apotheek en kun je het dus zonder naar de dokter te hoeven daar ophalen.(dat had voor jou met die Exacyl wel een uitkomst geweest hè) Spaart tijd en de dokter heeft het al druk genoeg. Dus dat is hier wel goed geregeld. Maar wij krijgen dus nooit korting bij de apotheek op iets..medicijnen zitten in het verzekeringspakket…maar sommige dan weer niet en die betaal je zelf, zónder korting, het volle pond. Óf de apotheker adviseert je eenzelfde soort medicijn dat wél in het verzeleringspakket zit…dat kan namelijk ook.
  Ik hoef me bij de apotheek dus zelden te ergeren. Goh…weet je dat ik ooit nog bijna zélf apotheker geworden was…ik zag alleen het vak ‘doktershandschrift ontcijferen’ niet zitten!

 15. ms

  En wat doen ze dan bij langdurig gebruik ? Of iets waar je aan verslaafd kan raken ?

  En ja die kortingkaarten van vroeger, dat was ook altijd zo een gedoe. Maar ik dacht dat dat nu niet meer mocht… In elk geval krijgen wij geen korting meer.

  Wel, dat is nu eens een echte rede om geen apotheker te worden sie, want daarmee zijn echt wel al problemen geweest. Zeker nu met die generische medicijnen die bijna allemaal dezelfde naam hebben, of toch sterk gelijkende.

  Dan kon je beter dokter worden, dan mocht je zelf zo schrijven.

 16. ms

  @ Blah : ik zit momenteel tussen twee dokters in. De schrijvelaar van toen wil ik niet meer, maar ik ben nog niet bij een andere geweest, maar die die ik wel wil, zit wél op afspraak. ’t Zou schoon worden anders.

  @ omamoetje : jawel hoor, in normale omstandigheden. Ik heb 10 jaar geen koffie gedronken. Nu dus terug, maar vandaag lijkt het of ik geen connectie kan maken met de buitenwereld. Er dringt niks door.

 17. Bij langdurig gebruik of verslavende middelen…tja, dat heb ik zelf dus nog nooit aan de hand gehad, maar volgens mij ga je dan eens in de zoveel nog eens ter controle bij de huisarts hè, zulke dingen zijn af te spreken.

  Géén korting? die €4 toch??

  Ik denk dat ik ooit weleens de verkeerde medicijnen gehad heb..want daar had ik héél veel weet van moeten hebben volgens die specialist en ik voelde eigenlijk helemaal niks. En volgens mij had ik op dat recept iets met ‘endo’ beginnend zien staan en op de medicijnen stond iets met ‘expo’…of dat door het niet kunnen lezen gekomen is weet ik niet. En ook mijn oma had ooit zoiets aan de hand…die bleek vaatvernauwende medicijnen te slikken terwijl dat vaatverwijdende hadden moeten zijn…waar dáár de fout gelegen had weet ik niet, maar de enge hallucinaties die het mens ervan kreeg ( en bleef houden) hebben haar laatste jaren behoorlijk verziekt.

 18. ms

  Ah, maar dat is geen korting, dat is de tussenkomst van de ziekenkas.

  En ik heb ooit zo een verwisseling gehad, Sloef heeft er zelfs nog een postje over geschreven.

  Die vergissing bij je grootmoeder is wel erg.

 19. Wat een prachtige site zeg!!!

  Mooie layout…

  Kom zeker nog eens terug.

  WEns je een fijne week toe…

  Groetjes Bianca

 20. Oef dan heb ik een schat van een apothekeres! Zij is altijd behulpzaam en in nood krijg ik wel een medicijn zonder voorschrift en dan breng ik het briefje van de dokter achteraf.Ze verkoopt daar gene complimenten aan. Of ze zoekt een alternatief om te behelpen tot ik naar de dokter kan(zoals toen ik zo met mijn ogen sukkelde). Dus je begrijpt wel dat ik nooit een andere apotheker opzoek. Als ze verlof neemt worden we verwittigd zodat we “voorraad” kunnen opdoen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén