Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Daar mag ze alleen maar naar kijken

mske zat met haar handen in haar haar. Bij manier van spreken dan, want mskes haar is van het rebellerende type dat zou gaat onnozel doen als ze er nog maar naar wijst. Maar ze zag het niet meer zitten. En dat is gevaarlijk. Want er zijn nog al zulke momenten geweest en dan gaf ze het maar op.

Tja nu heb ik nog eigenlijks niks gezegd.

Wel het zit zo, sedert toen kunnen zeggen dat het al een maand een 0-operatie is. Stilstand dus. Een beetje op en een beetje neer. Daar krijgt mske dus de kriebels van en ze zou zo …

Maar zo ineens zondag, toen ik zo wat aan het mijmeren toen ik ineens iets bedacht dat ze me ooit vertelde en dat ik op het blog schreef. “Zeg mske” zei ik “weet je nog?” En mske las dat berichteke, sloeg haar hand tegen haar voorhoofd en zei: “verdorie! Ik eet er weer alle dagen”.

Tja, dat had ik gemerkt. Zo een dikke blok goudgelige kaas en dan met zo een schraperke lekkere lappen afrippen die ze op een waldkorn boterham legde en dan in haar koffie sopte. Oeps! Ik weet niet of ik dat mag zeggen, want dat zijn geen goei tafelmanieren hé, maar mske zegt dat dat zo lekker maar niet moet zijn.

In elk geval besloot ze de kaas maar weer te bannen, zeker tot ze vond dat het moment aangebroken is dat het stabiel mag blijven. En ja, die maandag voelde ze zich slanker. Dat zei ze toch.

En toen, toen begon het appelseizoen.

Previous

Voor 4€ ergernis

Next

Fleurig treurig

20 Comments

 1. Hmm…ik heb altijd gehoord dat als je kaas in de avonduren eet, dat het metéén in z’n geheel op je heupen gaat zitten hahahaha maar overdag (met mate!) zou het niet zoveel uit moeten maken…ieder mens is toch anders hè!
  Maar dik worden van appels…daar heb ik nou echt nog nooit van gehoord! ( trouwens…ook niet van boterhammen met káás soppen in de koffie..brrr! )

 2. ms

  Het is bij het ontbijt. Ik vind al de rest bij het ontbijt zo maar niets en eet dus al zo goed als mijn ganse leven kaas bij ’t ontbijt, al was het eerder smeerkaas.

  Niemand heeft weet van dat verzwaren van appels en toch doe ik dat. Ik verzwaar al van er naar te kijken (verdikken weet ik niet, dat zou ik aan de spiegel moeten vragen en met die heb ik nog een groter dispuut dan met de baskuul).

  En gisteren ? In Man bijt hond ? Daar was die rubriek over dat dorp en daar kwam een bedrijfsleider zijn interne keuken uit de doeken doen. Alles gekookt gericht op gezonde voeding met inachtname van punten zoals bij WeightWatchers. Als ik die borden zag, ben ik bijna uit de zetel getotterd. Die krijg ik zelfs niet op, nog niet half zoveel.

  Donkere boterhammen met kaas in zwarte koffie soppen ? Neen ?

  Dan moet je witte boterhammen met choco in zwarte koffie eens proberen.

 3. Deuuuuuuh …
  Zal ook maar wat minder kaas eten dan …
  Of geldt dat niet voor geitenkaas ?

 4. ms

  Ik kan dat niet echt zeggen aangezien ik geitenkaas minder eet dan andere. En light eet ik ook niet, dat is net een rubberen lap op je brood.

 5. idem dito hier. Geen melk, bweuh, maar kaas met hopen, najmnjam, en bovendien calciumleverancier ipv melk. Maar mijn baskuul verbiedt het mij nu ook !

 6. Witte boterhammen met choco in de koffie…weet je zeker dat het die appels zijn waar je van aankomt..?
  Nah..alleen bij het ontbijt zou het niet zo heel erg uit moeten maken volgens mij hoor…dat verteert nog wel over de dag. Btw…je hebt echt lekkere lightsmeerkazen (van Slankie) hoor met smaakjes en zo..en Leidse kaas, da’s 20+ met komijn, die vind ik ook lekker. Maar ik heb nu de mosterdkaas van Milner, da’s 30+ én minder zout..beter voor m’n bloeddruk dus ook hehe.

 7. ms

  @ omamoetje : wel ja, zo voelt dat wel aan. Het lijkt echt wel of we op die manier die calcium moeten recupereren. En als een ander snoept zou ik dikwijls al liever een stukje kaas hebben.

  @ mizzD : die bloeddruk is het minste van mijn zorgen, die zou eerder te laag dan te hoog gaan staan, voor cholesterol moet ik enkel aan die van Slow denken en choco is hier enkel in huis als de kindjes komen/kwamen/gekomen zijn. Eens die pot leeg is is ’t gedaan met choco eten. Dus ik zal me echt moeten beperken tot confituur tussen mijn ochtendboterham. Niet dat ik dat slecht vindt, maar het steekt zo snel tegen.

 8. Een plakje kippenworst of rosbief? Of een tomaatje? (niet te dopen in de koffie natuurlijk…hoewel..als je kaas ook al doopt…yuckkk) Ik wil je niet ontmoedigen…maar confituur…dat is heel veel suiker…dat is ook niet goed voor de lijn hoor!

 9. ms

  Ik ga echt moeilijk doen maar ik ben niet echt een vleeseter. Mijn dagelijks stukje vlees kan zich verstoppen onder mijn drie partjes patatjes. Ik ga het dus niet op mijn boterham leggen.

  Tomaatjes jawel ! In schijfjes, niet in de koffie, maar wel op een sneetje kaas.

  Eigenlijk eet ik zeer weinig en ik weet dat van die suiker, maar als ik confituur/jam/gelei of hoe je ’t ook wil noemen eet, dan gaat er af.

  Dus …

 10. Je hebt een vreemde verbranding denk ik..is dat met álle zoete broodbeleg…dat er daar van áf gaat? Dus ook met cocosbrood, hagelslag, vruchtenhagel, nutella en zo? Dan valt er af te wisselen! Oh…of hebben jullie dat niet?
  Maarrr…het tomaatje kon dus wel…en dan doe je wat minder kaas…dan diept het toch wat op!
  Ik heb tijden toen ik aan het lijnen was als lunch twee boterhammetjes met schijfjes tomaat, een klein beetje geraspte kaas en wat pizzakruiden erop gegeten…heel even onder de grill dat de kaas gesmolten was..instant pizza! Nog lekker ook…maar misschien iets te hartig als ontbijt! hahahahahhaaaa!

 11. ms

  Ik denk dus ook dat het aan de verbranding ligt. Veel zoet eet ik niet, dus ik weet niet of dat zou helpen.

  Het is zowat als het donker gat. Als je altijd kaas eet en dan ineens niet meer, dan moet je echt wel op zoek naar alternatieven. En zo een instant pizza durf ik ook wel maken, maar effectief niet ’s morgens.

  Hier staat nu ook perensiroop, maar dat is me veel en veel te zoet. Dat is er voor Ella gekomen, maar het is echt niet aan mij besteed.

  Een gekookt eitje van tijd tot tijd maar dan kan dan ook weer niet alle dagen.

 12. Volgens mij hebben we dat hier niet eens…wél appelstroop…en dat is echt niet zo zoet…meer rins eigenlijk. (zou er dáárom ‘rinse appelstroop’ op het potje staan hahahaha!)
  Euhmm..komkommer ( met een klein beetje kaas), banaan (met een klein beetje choco), gerookte zalmsnippertjes ( met komkommer), schijfjes appel ( oh nee…dat zal niet opdiepen haha), speculaasjes (oooeh krijg er trek in…vers wit brood met een klein beetje boter en knapperige speculaasjes erop mjammm at ik vroeger thuis altijd zo tegen 5 december hahaha val ik niet van af vrees ik) , verschillende sóórten jam! ( die kun je hier in van die éénportieverpakkingen kopen soms, diverse smaken in een doosje)…je moet aan die afwisseling toch wel werken denk ik..anders val je al snel weer terug op die kaas…of je eet straks helemáál niet meer ‘smorgens en dat is zéker niet goed!
  Ikzelf kan nauwelijks iets wegkrijgen als ontbijt…het zijn dan cornflakes geworden op een gegeven moment…van die bruine tegenwoordig(fruit&fibre)..en heel soms geroosterd brood met marmelade dus..voor het lekker!

 13. ms

  Speculoos in de koffie gesopt en tussen een witte boterham.

  Banaan eet ik ook wel maar met bruine suiker. Banaan met choco ? Dàt heb ik nu nog nooit gehoord.

  Wat ik ook wel eet is salami met kersenconfituur. Toen gingen Slow zijn ogen ook op stokskes staan. Tja, de eerste keer dat ik dat iemand zag doen, de mijne ook. Ondertussen eet ik dat al jaren. Maar dat is dubbel beleg hé.

 14. Ppppfffffftttttt….. diëten, zwijg me toch…. ik vecht al jaren tegen de kilo’s en sinds ik een maand of 2 geleden ‘er nog eens aan begon’ is ’t weer om zeep, hahahahaha Sporten dus, want ik kan me NIKS laten jong,…

 15. Nooit een lekkere bananasplit op dan? Ijs met banaan en chocoladesaus…mjammmmm! Banaan en choco gaan echt goed samen hoor…banaan en pindakaas schijnt ook lekker te zijn..maar dat hebben jullie volgens mij niet.
  Salami en kersenjam…hmmm klinkt héél speciaal!(yuckkk! hahahaha!) En is dubbel ja..maar als je van die dubbele dingen van allebei maar een klein beetje neemt, maakt het geen verschil en kun je tóch afwisselen!

 16. wwwwoooooeeeeaaaah!Ik heb me hier krom gelachen met al die eettips!
  Uiteindelijk:wat ga je nu als ontbijt eten? Ik denk gewoon hetzelfde wat je elke dag eet, gesopt in koffie of niet;-))

 17. gettie

  Kersenconfituur met kaas, maar da is lekker mensenlief en ook bosbessenconfituur met kaas is njamnjam, ik eet dit dan wel zonder brood en boter wel te verstaan want die weegschaal van mij heeft mij ook niet graag hoor!! haha

 18. ms

  Confituur op kaas heb ik nog niet gegeten. Ik weet dat het gedaan wordt maar ik vind dat dan zunne van de kaas.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén