Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vrijwilligers gevraagd

Het is een hele poos geleden dat Slow een annonceke zag waarin vrijwilligers werden gevraagd om een wandelpad te controleren.  Zo een 3à4 keer per jaar hetzelfde wandelingetje doen vond hij niet erg.

Dus werd er contact opgenomen en Slow en mske werden peter en meter, elk van één, samen van twee.

Ze deden de twee wandelingen en stuurden het rapport binnen. Drie maanden later kwam de brief waarin stond dat die wandelingen elke maand moesten gedaan worden. “Het is niet waar hé” zei mske, want dat was al meer werken dan plezant.

Uiteindelijk bleek dat het om een afwisseling te zullen gaan. Er werd een beurtrol ingelegd en zodoende moesten er lijsten opgemaakt worden wanneer wie en wanneer wie niet kon en wanneer wie zus en wanneer wie zo.

Ze hebben bedankt voor de eer. Ze zullen die wandelingen wel doen zonder druk achter hun hielen, gewoon voor ’t plezier.

Hoe is het mogelijk dat ze, zelfs als je wat op vrijwillige basis wil doen, je nog in een gemillimetreerd harnas willen stoppen? Hadden ze dat op voorhand gezegd dan hadden ze zich niet gemeld en was mske één keer minder onhoffelijk moeten wezen. Want de laatste mail, die waarin werd gezegd dat het tijd werd om de wandeling te doen, daar heeft ze niet meer op geantwoord.

Previous

Wel of niet met ons voeten spelen

Next

Dit jaar geen zelfgemaakte?

9 Comments

 1. Het is mooi werk, vrijwilligerswerk, maar het zou niet hoeven moeten bestaan…er zou gewoon geld beschikbaar moeten zijn zodat het betaalde banen kunnen zijn..zéker als er zulke eisen gesteld worden. Ik heb het nooit op vrijwilligerswerk gehad…heb niks tegen die mensen, die doen gewoon onbetaald werk waar niemand betááld voor aangesteld kan worden en dat is nobel, maar het hele concept..het zou gewoon niet nodig moeten zijn…een verkapte bezuiniging. (oud stokpaardje van mij uit het sociaal cultureel werk waar ik uit kom hahahahahaha! )
  En in dit geval…was de annonce echt niet duidelijk genoeg en dat vind ik kwalijk..zo ronsel je mensen die niet weten waar ze aan beginnen!!

 2. ms

  Volgens mij was het oorspronkelijk wél de bedoeling dat het enkel om de 3à4 maand gedaan werd.

  En waarschijnlijk is er zich toen een andere gaan mee bemoeien en moesten namen en adressen doorgegeven worden en lijsten gemaakt.

  Er blijft hier al zo weinig vrije tijd dat ik het niet ga nemen dat zelfs die gepland en geregistreerd dient te worden.

 3. Vrijwilligers moeten in de watten gelegd worden. Ze zijn al zo zeldzaam tegenwoordig. Als er je iets opgelegd wordt, dan wordt het een verplichting en niet vrijwillig. Jammer dat dat vergeten wordt.

 4. ms

  Wel ja, en in ons geval zal dat één keer geweest zijn en geen tweede.

  Wat niet wil zeggen dat we niemand meer zullen helpen hé.

 5. Dat lijkt niet meer op vrijwilligerswerk maar eerder een goedkope manier om werk te laten doen door een ander waarvoor ze zelf geen tijd of goesting voor hebben! Ik zou ook Bedanken !

 6. Ik ben vrijwilliger in het bestuur van een damesvereniging. Met enthousiasme en veel goede wil eraan begonnen, intussen zijn er zoveel regels en verplichtingen bijgekomen, van de nationale overkoepeling met betaalde krachten en van de gemeente, de leden worden ook steeds ‘mondiger’ en verlangen perfectie, dat het oorspronkelijk enthousiasme ver te zoeken is. Ik zou er niet meer aan beginnen, en zo denkt iedereen blijkbaar want niemand te vinden die het van mij wil overnemen….

 7. gettie

  Dat er een coördinator is die het vrijwilligerswerk in goede banen leidt en die als aanspreekpunt dient, lijkt me logisch. Dat de “vrijwilligers” verplicht worden om zus en zo te handelen en gesommeerd worden om dit en dat te doen, ja dan is er een cao, een vakbond ……nodig hahaha.
  Neen, laat de mannen/vrouwen van de groendienst van het stadje 1 keer per maand een fikse wandeling maken en zo wordt er weer bespaard op een uitstapje dat als teambuilding zou moeten doorgaan !

  ps: krijg ik nu een waardebon van het stadje voor het aanbrengen van een besparingsmaatregel ?

 8. Han

  Kijk, dat heb ik nou met lidmaatschap van bijvoorbeeld een citroënclub, leuk hoor, allemaal gelijkgestemden met dezelfde auto, handig ook voor als je eens tegen een technisch probleempje oploopt.
  Maar dan begint het, sleutel-avonden waar je geacht wordt op te komen draven, toer-ritten volgens een uitgezet parcours met netjes iedereen achter elkaar aan rijdend (en dan is er de meeste kans op kop-staartbotsingen) en last but not least, corvee in de werkplaats van de garage die de ruimte beschikbaar stelt.
  Zodra er zich een coördinator mee gaat bemoeien is de lol er af, zo’n man moet z’n belangrijkheid aantonen en dat doen ze meestal door een rooster te maken waar hun naam uitsluitend op voorkomt als de bedenker van het rooster. En er zijn wat roosters mogelijk, daar zou je versteld van staan.

 9. Blah

  Gisteren nog verteld tegen iemand die met mij fitnesst, ’t is nog niet genoeg dat je je moet houden aan afspraken ed op je werk, neen, ook voor ontspanningsmomenten is dat nu al zo…
  Pfffttt… ik kan heel goed begrijpen dat je forfait geeft hoor MSke!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén