Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De dag dat Sint Facteurius kwam

De postbode grinnikte toen hij zei: “jij verwachtte toch een pakske?” Natuurlijk verwachtte mske een pakje en meer dan één ook. Ze had een bestelling gedaan die vorige week niet was toegekomen, maar ze keek met ongelovige ogen naar het pak dat de postbode uit het wagentje nam. “Wacht” zei hij “ik zal het efkes hier zetten” en hij haalde nog een pak, maar dan iets kleiner en legde dat er boven op. “Ik heb nog” zei hij en pakte de post waar minstens één dikke envelop bij zat die mske wat ongerust maakte omdat die van het soort was dat de nietbetalende klant altijd gebruikte om cassettekes op te sturen. En een kerstkaart zat er zeker ook al bij.

Met haar armen vol geladen kwam ze het buro binnen en deponeerde alles op haar stoel. “Wat is dat?” vroeg Slow. mske bekeek hem eens en zei: “pakskes”.

Het grote pak waren natuurlijk niet de vier inktcartouchen noch de geheugenkaart die ze had besteld, maar wel haar welkomstgeschenken van Testaankoop. Het tweede pak waren wel de inktcartouchen aan de afzender te zien. De geheugenkaart zat in een omslag van half formaat. Maar die onrustwekkende dikke omslag kwam niet van de niet betalende klant. Die kwam uit Nederland. Die deed mske eerst open. En daar, daar kwam een hele olifant uit en nog een kaart ook. Twee eigenlijk, ééntje voor mij ook. Van Axel. Die wou mij kussen of zoiets. Of was het nu andersom, hij wou me niet kussen.

Slow stond over mskes schouder al mee te kijken en vroeg wat dat was: “mizzD” mompelde mske terwijl ze verder las.

mske heeft eerst dat olifantje in de kerstboom gehangen. Ha ja, het was een kerstolifant met een kerstmutske en een kerstbroekske aan en hij danst wel koddig. Ondertussen is hij wel al verhuisd. Ze vond dat hij als grijze olifant zijnde niet genoeg opviel in een groene kerstboom.

 width= width=

Ondertussen is alles natuurlijk uitgepakt, zowel inktcartouchen als geheugenkaart als welkomstgeschenk van Testaankoop. Bovendien was er dan nog een andere kerstkaart ook. Het werken van gisterenvoormiddag is dus nogal de mist in gegaan maar weet je wat? Post krijgen is soms wel echt plezant.

Bedankt MizzD en Axel! Maar wees gerust, honden kussen, dat doe ik echt niet.

Previous

Met dat veralgemenen altijd!

Next

Träumerei

17 Comments

 1. Pfjeww…gelukkig maar…ik kon het ook niet helpen dat ze op die kaart een maretakje boven die hondenkop getekend hadden hè…dat dáár geen misverstanden over ontstaan hehe wroefff!

 2. Ik wíst dat dat beestje een goed onderdak zou krijgen bij jullie..enne…af en toe laten gymnastieken hè..anders valt ie straks van z’n touwtje hahaha!

 3. @ Axel : Stomme gewoonte van de mensen hoor ! Als wij, honden en katten zo een stuk hoechel tegenkomen weten wij wel wat anders om er tegen te doen.

  Oei ! mske zegt dat die lichtekes te hoog groeien om er wat dan ook tegen te doen.

  @ mizzD : geen probleem hoor ! Iedere keer als ze in de living komen, doet dat beestje gymnastiek en daarna hé, gaan zij zitten eten.

  Jij mag zeggen wat ik denk hoor, zoiets over zelf gymnastikken, ik durf dat niet.

 4. ms

  Dat wetekik zelf ook wel hé kattekop !

  Maar ik heb wel wat meer te doen dan voor de stoof te liggen of te

  Het is in ieder geval een schoon aanvulselke voor de kerstversiering. En wij zijn der heel blij mee.

 5. HAHAHAHAHAAAA..die Sloef!!!

 6. bea

  Dat zijn plezante pakjes, beter dan omslagen met een ruitje in. Vanaf nu begin ik de postbode ook graag te zien, de kerstkaartjes beginnen toe te komen. De rest van het jaar zie ik hem graag de deur voorbijfietsen zonder zijn remmen eerst toe te trekken.

 7. ms

  @ Bea : de onze fietst niet meer, die komt per auto. En ja, die mag wel stoppen van mij hoor, het is namelijk een hele knappe vriendelijke. Eigenlijk hebben wij twee postbodes, alletwee vriendelijke.

  @ mzzD : tja, onze Sloef crost in de zomer genoeg die trappen op en af voor de winter bij. Maar hij is ook zo slank niet meer dan in zijn jonge jaren hoor.

 8. Hehe…maar wat hij zei niet wat hij dacht dat ik wilde zeggen hoor…jullie fietsen toch nog heel wat af hè..door weer en wind..beweging genoeg..en nu nog de hele tijd dat poppetje laten gymnastieken…het kan niet op!

 9. Hahaha,overwerk je maar niet hoor,leuk hé die verassingspaketjes

 10. ms

  @ mizzD : Sloef vindt fietsen geen gymnastiek omdat je er moet bij zitten.

  Onder ons gezegd en gezwegen denk ik dat hij dat zegt omdat hij ’t niet kan. Net zoals in dat olifantenmopke heeft hij ook geen duim om te bellen.

  @ Watervrouwtje : vandaag was ’t heel wat minder. Eén brief maar en dan nog ene met een ruitje.

 11. Hebben katten geen duimpjes? Honden wél…al zijn ze behoorlijk onderontwikkeld…misschien júist omdat ze toch nooit hoeven te bellen omdat ze niet kunnen fietsen..?

 12. ms

  Oorzaak en gevolg, jawel, wie zal ’t zeggen.

  Als Sloef duimkes heeft weet hij ze toch goed te verstoppen.

 13. Ach…die heeft het goed bij jou…die heeft geen duimpjes nodig om te liften ook niet hè!

 14. Het was wel een dag met verrassingpakjes,ga je morgen ook op de uitkijk staan naar de facteur? Wie weet heeft hij terug verrassingspakjes mee!!

 15. gettie

  Maar allez zeg, hoe schoon van missD om jullie een kerstgeschenkje te sturen, ik word er zowaar een beetje weemoedig van en een “ofilantje” is mijn lievelingsdier. Nu ik nog eens beter gekeken heb lijkt hij wel op Ganesha en met Ganesha in huis komt het geluk binnen hoor. Goed gedaan missD!!
  En Sloef, een grote olifant is heel vaak ook heel gracieus hoor, dus ik zou maar proberen een beetje soulmate te worden hoor en niks stoute gedachten hebben !!!

 16. @ Gettie..Thanx! Ik heb heel lang olifanten en nijlpaardjes gespaard, in allerlei vormen en maten, behalve echte uiteraard hehe! Dat Ganesha de olifantengod was wist ik dus wel( zag er begin dit jaar nog een heel mooi beeld van in het Britishmuseum in Londen), maar dat van dat geluk niet…maar dat is dan mooi meegenomen voor mske, slow en sloef hè!

 17. ooh wat mooi en wat lief van Axel of was het Mizz
  toeternietoe, dit is een leuk pakje

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén