Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De rally van Haspengouw

Toen ze de nadars afzetten wisten we het. Het was weer zover.

En vorig jaar schreef ik dat ze blijkbaar dichter kwamen, aangezien ze alle jaren voordien nooit een nadar voor onze deur hadden gezet. Ze waren toen dichter, maar nu kwamen ze nog dichter. Ze zaten zo dicht bij dat de aanrit naar de start hier zelfs naast het huis, de berg op ging.

mske had ze gisterenmorgen wel gehoord maar, raar maar waar, ze waren niet in staat geweest haar echt wakker te krijgen.

De proef waarbij de start hierboven op onze berg was, zou drie keer gereden worden, een keer ’s morgens, een keer op de middag en een keer in de late namiddag. Slow had te kennen gegeven dat hij wou gaan kijken. mske keek dan ook hoogst verwonderd toen ze iets na negenen opstond en hij hier nog was, maar hij was al terug.

Slow, van zijn kant, vroeg hoogstverwonderd hoe mske daar kon bij slapen. De oplossing is simpel, gewoon dromen dat je er gaat naar kijken. Dat is wat mske had gedaan. Ze had gedroomd dat ze met Slow en Amke en Ella naar de rally was gaan kijken en zodoende was het geluid van de echte rally in mskes droom gaan meespelen.

Slow had al een hele vracht gefilmd. Hij wou toch terug voor de proef op de middag want hij wou nog zus en hij wou nog zo ook opnemen ook. Bovendien, en dat bedacht hij na de middagproef, zou het ook wel mooi zijn als hij nog op een andere plaats wat ging opnemen. Hij zou daar dan een filmke van maken dat ik op het blog mag zetten. Dat zal dan voor een andere keer zijn, want dat filmke in mekaar steken zal zo simpel nog niet zijn, gezien al het materiaal dat hij heeft.

Kort gezegd, Slow heeft zijn hart opgehaald met die rally.

Een eigenaardigheidje? Ze hebben nog nooit zo kort gezeten en ze hebben nog nooit zo weinig lawaai gemaakt. Heel eigenaardig. De jaren dat die proeven hier verder in het veld doorgingen hoorden we de ganse dag het geluid van die rallywagens. Nu hoorden we enkel drie keer de aanrijdende auto’s, luid dat wel, maar helemaal niet storend.

Nog wat raars? Tussen twee proeven in moeten de deelnemers zich aan de verkeersregels houden, maar ze hebben ook maar een beperkte tijd om van de ene naar de andere proef te rijden. Toen Slow stond te filmen langs de kant van het zijstraatje waren er meerdere die plots inhielden. Toen hij dat aan mske vertelde bekeek ze hem eens van top tot teen en ja, met dat blauwe petje en die blauwe jas … het had gekund.

Previous

De bom is gebarsten

Next

Nog maar eens de bus

9 Comments

 1. Ik zou het aan de ene kant eng vinden zo’n rally dicht bij mijn deur ,maar dan toch weer een beetje spektakel.Je hoort zo dikwijls van auto’s die toeschouwers aanrijden.Misschien staan er daar bij jou niet zoveel mensen te kijken .Die nadars zijn nu ook geen èchte bescherming .Maar kom wat zeur ik nu.Wanneer iedereen daar staat met een blauwe jas aan en een blauw petje op ,dan remmen die coureurs vanzelf een beetje af!Ze zeggen toch dat er méér blauw op straat moet zijn voor de veiligheid,woooeeeaaahh!!!
  Dat geluid:we waren eens op vakantie in de Ardennen waar er in de helling naar het dal een driedaagse motocros was. Je werd er hoorndol van .Van ’s morgens vroeg tot laat in de namiddag was het onafgebroken van vroemmvroem! Je viel al met dat lawaai ’s morgens vroeg uit je bed. Toen we dichtbij gingen kijken was het lawaai echter draaglijk. Zou het lawaai zich vermenigvuldigen per meter misschien?

 2. ms

  De nadar aan de deur was om het overige verkeer tegen te houden. Eigenlijk kwamen de rallyrijders hier aan het huis voorbij om naar de start te rijden die zich hier wat verder, na de laatste huizen van het dorp, bevond. En dan reden ze van het dorp weg. Dus hoorden we hier enkel de aankomende rijders.

  Als ze verderaf, aan de andere kant, eigenlijk boven het dorp, rijden, dan denk ik dat we gewoon de ganse lus hoorden en ja, dan was dat de ganse dag aan een stuk door.

  Mij stoort het helemaal niet zo één dag op ’t jaar, maar als ik mag kiezen dan toch liever geïsoleerd zitten met die start hier achter de hoek, dan de ganse dag het gevroem.

 3. Lijkt me best grappig hoor…zo dicht bij de start van zo’n rally te zitten…en voor Slow en zijn nieuwe hobby was het helemáál wat hè! Hehe…wel handig z’n oufit…lekker veilig ook hahahahaaa!
  Wij zitten hier eens per jaar midden in de RotterdamMarathon…iets minder herrie dan rallycars, hoewel er wel de hele dag helicopters in de lucht hangen en dat hoor je ook goed. Van de RedBullCityRace, echte formule1-wagens in de stad, hoor je hier de herrie niet zo…is te ver…maar er was ook eens zo’n vliegshow rond die bruggen…mensenlief, dat was de hele dag kabaal!

 4. ms

  De helicopter heb ik twee keer gehoord maar die bleef hier natuurlijk niet boven circuleren, dus dat gaf weinig lawaai.

  Of er veel mensen naar die rally komen kijken, dat weet ik niet. Aan de start alvast niet, volgens Slow, maar ja, onderweg of bij de andere proeven stonden er mogelijk meer.

  Die formule1-wagens, daar zeg je het, de stad dempt het geluid en dat is wat, volgens mij, hier dus ook gebeurde. Het dorp hield het geluid tegen, terwijl het vroeger van de hoger gelegen velden kwam.

  Mij was het eigenlijk nog nooit opgevallen dat Slow in ’t blauw wel eens kon doorgaan voor één van de blauwe mannekes. Maar ik kan me best voorstellen dat zo een rallyrijder en co-piloot zo een filmende Slow wel eens als een potentiële PV-schrijver konden bekijken.

 5. Slow heeft zijn gang kunnen gaan met z’n camera, zo’n rally daar zit vaart in
  en jij slaapt daar gewoon door, mssch zat de wind anders dan andere jaren

 6. Fotorantje heeft ook gelijk hoor..de stand van de wind kan heel veel uitmaken. Wij wonen hier vlakbij het voetbalstadion en soms hoor je niks en soms hoor je zowat de fluit van de scheidsrechter! En toen er nog veel concerten in gehouden werden konden we soms in onze tuin gratis meegenieten, maar soms had je alleen de parkeeroverlast haha!

 7. ms

  Wel, in dat geval zou de wind altijd uit dezelfde hoek komen, wat gezien de tijd van ’t jaar best mogelijk is. Want andere jaren, zoals gezegd, zitten ze aan de andere kant van ’t dorp.

  MAAR! De wind komt hier vanuit de richting waar ze gisteren zaten.

  Probeer hier maar eens met je fiets die berg op te vlammen, altijd recht in je face.

 8. bea

  Veel kabaal die racende wagens. Gelukkig had je er niet veel last van, in ieder geval toch niet om er je slaap voor te laten. Wel veilig om zo een gecamoufleerde slow te hebben

 9. Gettie

  Ben ik blij dat we in een gewone rechte straat wonen en dan nog bijna op de hoek, dus hier geen rally-rijders in snelheid. Het enige van snelheid (afgezien van een of andere snelle automobilist)dat hier passeert is een jaarlijkse lokale kermiskoers af en toe, wielrenners die hun rondjes draaien en dat geeft enkel een “zoeffff” geluid haha .
  Het is zeker omdat je stad 800 jaar bestaat dat je de start van de rally aan je voordeur krijgt, ja, de kleinste uithoekjes mogen ook van de festiviteiten proeven hahaha.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén