Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het is niet de hoofdzaak maar het komt er bij

Nu gaan we niet zeggen dat treinen geen vertraging hebben, maar nu gaan we toch wel iets zeggen in het voordeel van treinen die vertraging hebben.

Want waar je vroeger vijf minuten voor het vertrek van trein en/of bus aan de halte of het station moest zijn, zie je nu dat treinen en/of bussen moeten wachten op slampampers die nog aangesleft komen.

Zo zag mske er ene komen aangeslampamperd toen de trein al stilstond in een stationnetje tussen Antwerpen en Leuven. Hij kwam van achter het frietkot tussen de struikskes door en liep ongeïnteresseerd naast de trein op het perron terug richting Antwerpen. “Die moet die trein toch niet hebben” zei mske ongelovig. Slow keek en zei: “ik denk het niet want hij blijft maar verder op dat perron lopen”.

In Aarschot, waar die trein om wie weet welke reden, tien minuten moet wachten, slefte die eigenste weer voorbij dat venster, nu in de richting van Leuven. Slow en mske bekeken elkaar met grote ogen van ongeloof.

Erger was het gesteld, die dag in Gent, toen ze daar op hun trein stonden te wachten. De trein naar Ronse stond te stampen van ongeduld om te vertrekken, de conducteur had zijn fluit in aanslag maar nog steeds kwamen drommen en drommen mensen die trap op gerend en sprongen op die trein. En die conducteur bleef maar in dat gat kijken en floot niet. Uiteindelijk riep hij in het gat: “moet hier nog iemand mee?” Die trein is met veel vertraging vertrokken.

Dan denkt mske dat, moest die trein op tijd vertrokken zijn, al die drommers ook niet tevreden zouden geweest zijn, zo vlak voor hun neus.

Nog zoiets. Vroeger moest je, als je van trein of bus wou afstappen, aan de deur klaar staan. En wat zien we nu? Pas als de bus gestopt is, staan ze recht en gaan naar de uitgang. Als ze eerst nog niet dag moeten zeggen aan al wie ze kennen op die bus.

Op de trein, zjust van het zelfde. Dan beginnen ze zelfs hunne frak nog maar aan te trekken als hij stilstaat.

Previous

Een post over de post

Next

Help! We zijn omsingeld!

11 Comments

 1. Hehe..da’s wel érg klantvriendelijk..maar dat zijn de treinen ( het personeel erop dan) in België, vergeleken bij die van ons, tóch wel hoor! Ik denk dat ie in Aarschot zolang stilstaat omdat er iemand daar nooit zo vroeg z’n bed uit kan komen dat ie de gewone tijd haalt? hahahahahahaa!
  Mijn bevinding is dat de trein die ik wil halen altijd precies op tijd is en dan mis je hem weleens ( vooral omdat de kaartjesapparaten hier op het staionnetje zo slecht werken)..maar de volgende trein blijkt dan áltijd zo’n 10 minuten vertraging te hebben! Als die eerdere trein dat nou gehad had..had ik ‘m nog gehaald hè! hahahaha!

 2. ms

  Tja, die trein naar Ronse … kan ook wel een geval geweest zijn van: “de trein wacht wel“. Deze conducteur deed dat dus wel heel grondig.

  Wij hebben eigenlijk nog nooit met onvriendelijk treinpersoneel te maken gehad. Eén keer op de trein naar Blankenberge kon ze niet lachen, maar ze was wel beleefd. Maar toen was het nog maar 6.39 op een zondagmorgen hé.

 3. Het is hier zo: trek ze een uniform aan en ze denken dat ze heel wat zijn…en zéker meer dan jou.
  Maarrr..ik trof nog niet zolang geleden een Vlaamse conductrice en die was ook wel een beetje uit de hoogte hoor..tegen iemand die gewoon een goed kaartje had maar vroeg naar een aansluiting..waar ie een ánder kaartje voor had en dat wilde ze toen persé ook zien..wat nergens op sloeg, want dat was ‘háár’ trein niet hè…maar ze deed of alle treinen háár verantwoordelijkheid waren hehe.

 4. ms

  Wel, ik ga niet oordelen maar een kaartje hebben en een aansluiting hebben waar je een ander kaartje voor hebt? Dat klinkt wel erg bizar. Want normaal, kan je kaartjes kopen van vertrek- naar eindpunt. Je kunt zelfs kaartjes kopen van vertrek- naar eindpunt met een “via” er tussen.

  Dus kan het volgens mij best zijn dat dat kaartje enkel gold als het andere erbij hoorde (goedkoper tarief of zoiets).

  Natuurlijk kan het ook gewoon zijn dat er eens iemand tussen zit dat niet zo vriendelijk is of die net tante Roza op bezoek heeft.

 5. Hahaha..dat laatste zal het wel geweest zijn denk ik! Het moest ook allemaal op zo groot mogelijke volumesterkte..dus iedereen kon meegenieten!
  Maar nee..ik heb zo weleens zelfs 3 kaartjes gehad hoor..om van hier naar Lille te gaan was het het goedkoopste om een retourtje Antwerpen te nemen, daarna een shoppingbiljet naar Kortrijk en dan een trampolineticket naar Lille..allemaal op zichzelf staande kaartjes en niks illegaals.

 6. ms

  Ha! Maar van Nederland naar Frankrijk, dat was een hele internationale!

 7. Ja..en dat shoppingbiljet om door heel Belgenland te reizen was het goedkoopste onderdeel!
  Maar als je dus de moeite deed om drie aparte kaartjes te kopen, was je 10 euro ongeveer goedkoper uit, dan wanneer je hier vandaan één kaartje kocht ( dat kon ook hoor)..is raar eigenlijk hè. Maar ik kocht daar liever een koffie met wat lekkers erbij voor haha!

 8. Sloef goede avond…

  jamaar …die kennen mekaar en diegene die er aangeslenterd kwam was de vierde man om te kaarten en den andere die frieten ging halen dat was de machinist ! En als dat allemaal afgesproken was, om te corresponderen met de bus die staat te wachten of omgekeerd zou ik dat kunnen verstaan en zeker in die omnibusstationnekens die spijtig genoeg zijn afgeschaft ! Fijne groetjes )pepino

 9. ms

  Als die aan dat tempo moest kaarten waarmee hij aangeslenterd kwam, dan hadden ze in Aarschot zelfs nog niet de kaarten uit het dooske gekregen.

 10. Ik heb het ook al meegemaakt dat de conducteur boven aan de trap stond te kijken of er nog mensen de trap opkwamen en dat is meestal als het een station betreft waar aansluitingen legio zijn.Hij porde ze wel aan om er vaart in te zetten.De trein vertrok zelfs met vertraging.Ik heb het toch meer dan één keer meegemaakt.

 11. Amai, die ene was blijkbaar ook niet van de rapste. Het tegenovergestelde heb ik al vaker meegemaakt, en zelf sta ik ook steeds ‘ paraat’ nog voor ik aan mijn eindbestemming ben. Moet wel eerlijk bekennen, dat ik altijd blij ben dat ik eruit kan/ mag … Joepieee eindelijk de benen kunnen strekken denk ik dan …

  Zwaai zwaaaaaaaaaaaai … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén