Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Inhaalmaneuvers in de dark

De voorbije week, toen Amke en Ella hier waren, hebben ze de papier-maché spulletjes geschilderd. Zoals beloofd een foto-overzicht van de spoken en monsterachtigen.

En dan is er nog het bagagerekkenonderzoek. De foto’s werden genomen in de dubbeldekwagons zowel boven als onder als in het private compartiment, de gewone wagons, oudere wagons en in treinen van de CFL (Société nationale des chemins de fer luxembourgeois). De bagageruimte onder en tussen de zetels en de speciale voorzieningen achterin werden niet gefotografeerd, het ging hem over de bagagerekken niewaar. Als surplus zitten er ook nog twee foto’s tussen van bagagerekken die Slow en mske op autobussen hebben gezien.

Het laatste deeltje gaat over de vallende olifanten. Slow heeft snel een collage gemaakt van de valpartijen, maar zoals iedere zender die zichzelf respecteert werd er ook een publiciteitspauze ingelast. Zet het niet te snel af want er is nog een tweede stukske aan. Allé, voor wie het filmke wil zien tenminste.

Previous

Knal!

Next

Het verkeerde been

13 Comments

 1. Ik kom je nu efkens een super 2011 wensen! Liefs

 2. zo te zien mag het straks haloween zijn, jullie zijn er klaar voor met de vleermuizen

  oeioei de olifanten vallen wel serieus hé, k dacht dat die steviger op hun poten stonden

  dat is inderdaad niet veel plaats voor bagage hé, enkel voor andtassen en jassen
  niet te verwonderen dat veel bagage in de middengang terechtkomt

 3. ms

  @ fotorantje : daar is juist wel veel plaats voor bagage. We hadden er onze tassen moeten inzetten bij ’t fotograferen. Op die ene hebben we het gedaan en daar heb je dus een beter dieptezicht.

 4. Ja..dat klopt…je kunt dat zonder tassen erop niet zo goed inschatten…maar ik zie er toch wel tussen dat ik denk: een laptoppie..hóóguit! Maar dat zou in de bussen kunnen zijn!
  Och arme…die beesten…die ene maakt wel een enorme zwieperd…tjonge…dat die niks gebroken hebben zeg…dat komt toch met een klap neer lijkt me!

 5. bea

  Ocharme die olifanten, vooral bij het 2de deel had ik er compassie mee. Het eerste deel was het precies of dat beest had te diep in het glas gekeken

 6. bea

  oeps, sorry, vergeten: gelukkig nieuwjaar!

 7. ms

  Bagagerekken : de rekken boven in de dubbeldekkers zijn aan de kleine kant, daar krijg je geen koffer in. De andere kleine is ook een dubbeldekker maar dan eerste klas. Maar die hebben dan die grote plaatsen onder en tussen de zetels. Dtreinen waarop wij studentenverhuizingen hebben gezien waren nooit dubbeldekkers. Misschien kijken ze daar ook een beetje naar.

  Die van de bussen zijn net ruime. Dat zijn die met de gele stangen.

  Olifanten : Ik vond het erg dat de beesten buiten gesloten waren, maar ik dacht eigenlijk dat dat gedaan was omwille van de vele bezoekers door de Samson en Gertshow. Maar volgens zeggen moeten die dieren alle dagen enkele uren buiten. Dan vraag ik me wel af of ze daar ook niet beter zand hadden gestrooid.

 8. Ja…een beetje zand lijkt me goedkoper dan het verzorgen van een eventuele olifantenbotbreuk!
  Ooh…waren dát die van de bus, die met die gele stangen…ja die waren groot zat!
  En goooh…zie nu pas dat ik niks schreef over de prachtige kunstwerken war dit postje mee begon…heel mooi geworden! Misschien nog een beetje blanke vernis erop? zou het nog mooier worden…en beter af te stoffen!

 9. ms

  Ja die vernislaag komt er nog op. Maar die ga ik eens op mijn eentje doen omdat ik niet weet wanneer de kindjes nog eens een ganse dag komen.

 10. gettie

  De handwerkjes van de plaatselijke hobbyclub,”huize SEMAS” zijn bijzonder geslaagd en stijgen tot het niveau van semi-professional!!(semas=sloef/ellen/mske/amke/slow)
  Slow en mske ambiëren zeker een job in de spionagewereld, hun “geheime/verborgen” opnames zijn geslaagd!! BB is everywhere !!!
  Ocharme voor de fantjes, gelukkig zijn hun slippertjes zonder gevolgen gebleven.
  Mooi gefilmd trouwens.

 11. maar dat ziet er zo smal uit, net alsof de tassen voor de helft zullen overhangen
  zal gezichtsbedrog zijn zeker

 12. ms

  Ja echt wel. Enkel die erg schuine met die afgeronde bovenzijde van de wagon zelf, die zijn te klein voor een koffer. Maar zoals gezegd, daar zijn dan andere mogelijkheden.

 13. Mooie reportage over die bagagerekken ,en toch blijf ik er bij dat niet alle bagage in die rekken kan.Geloof je me niet? Wel ik had eens 10 kg kersen mee uit Limburg en die staken in ijsboerkedozen in een valies .Wel ik kon die niet hoog genoeg heffen om in het bagagerek te leggen,hahahaha!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén