Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

mske gaat grijs

Slow wilde een filmke maken over Amke en Ella die hun nieuwjaarsbrief voorlazen.  Hij installeerde de camera. mske verzette zich. Ze wou er niet bij op. mske is een beetje allergisch aan camera’s. Zegt ze. Dus zette Slow de camera zo dat hij mskes achterhoofd filmde en Amke en Ella’s voorzijde.

Natuurlijk moest hij er ook bij zitten en Bollie duwde op het startknoppeke.

Een schoon filmke. Echtig en techtig. Ontroerend en mooi om bijhouden. Neen, we vertonen het niet. Er is de ongeschreven code op dit blog dat we geen foto’s publiceren. Filmkes vallen daar ook onder. Katten en paarden niet.

Maar wat zag mske op dat filmke? Haar achterkant vertoonde uitgroei.  En als er iets is waar mske een grondige maar dan een door en door grondige hekel aan heeft, dan is het aan uitgroei.  Dat houdt ze secuur in ’t oog. En telkens ze ook maar een schijntje ziet, haalt ze nieuwe verf.

Waar had mske nu geen rekening mee gehouden? Simpel. Haar haar krult. Dat is al gezegd. Maar dat wil zeggen dat dat vooraan niet plat tegen haar hoofd ligt maar wat opbollend verwilderd staat. Vanachter krult dat dan ook wel maar daar staat dat niet opbollend. Resultaat? Een achterkant van haar kapsel waar de uitgroei lelijk zichtbaar is.

Zodoende wil mske nu grijs worden. Eigenlijk is ze dat al heel lang, maar ze kiepte daar van tijd tot tijd een koeleurke over. 

Er was een tijd toen mske het nog niet verfde en wel degelijk grijs was. Het was mooi grijs, zo wat zilverigs. In die mate dat er haar zelfs gevraagd werd waar ze ’t had laten doen. Maar toen besloot ze ineens dat het veel te vroeg was voor  grijze haren.

Maar nu geen verf meer! Dat besliste mske. Dan zou ze nu -gezien er toch niks speciaals te doen is- ruimschoots de tijd hebben om met die uitgroei rond te lopen tot al dat gekleurd er uit is om dan tegen de eerste communie van Amke te bekijken wat ze er gaat mee doen.

Spannend is dat! Gaat mske die lelijke uitgroei alle dagen kunnen bekijken zonder bij het eerstvolgend bezoek aan ’t Kruidvat een nieuw potteke kleur mee te brengen?

Previous

Van de aap met de hoed

Next

Voor het goede doel

16 Comments

 1. Je blog gaat vandaag net zo langzaam open als je kleurtje eruit groeit…oefff!
  En nee…dat ga je vast niet volhouden hahahahahaa! Ik vind dat ook zo lelijk…als je zo’n haarverf uit ziet groeien…weet niet hoe snel ik dan weer een nieuw potje zilver moet gaan halen hoor! whahahhahaaaa!

 2. ms

  Al de ganse morgen. Net of we terug bij Skynet zitten. Als ’t nog lang duurt eens op de live chat gaan horen of er een probleem is.

  Wel, ik weet dus niet of ik het ga volhouden. Zolang ik nergens naartoe moet zou dat kunnen lukken. Maar anders …

  Vanmorgen heb ik efkes opgezocht of er geen middeltje bestaat om de verf er uit te halen. Niet dus. Maar blijkbaar is Head & Shoulders zo een agressieve shampoo dat die wel degelijk het proces sneller laat gaan. Mits gebruik van een goede crèmespoeling zou dat misschien wel werken.

  Efkes in overweging nemen. Kapot haar zal ook wel uitgroeien zeker.

 3. Je kúnt je haar ook meteen grijs verven hè…was een grapje van mij…ik heb m’n haar nog nooit geverfd, maar een nicht van vriendlief heeft eens jaren met zilvergrijs haar gelopen en ik maar denken dat ze zo vroeg grijs was, maar nee…dat kwam uit een potje en dat vond ze mooi!
  In ieder geval zal de uitgroei dan niet zo opvallen..!

 4. Mooi toch om die filmpjes later allemaal opnieuw te kunnen bekijken. Later , als ik groot ben, wil ik ook graag veel van dat zilver hebben … dat is een teken dat er geleefd wordt … !

  PS: Inderdaad, heb ook meermaals getracht om hier binnen te geraken, ’t ging traag, mààààr ..
  ’t is gelukt … !

 5. * Eventjes laten weten … *
  * nu gaat het binnenkomen heel vlot … !

  Dà-aaaaaag !

 6. ms

  @ mizzD : dat wist ik dat jij niet verfde, je vertelde dat -denk ik- ooit eens op je blog. Maar als het mijne nog net hetzelfde grijs is als vroeger dan is ’t beslist.

  @ Klaverke : er waren serverproblemen maar hopelijk zitten ze nu weer stabiel. Nu mag er gezien worden dat er geleefd wordt. Indertijd vond ik het ook al mooi maar toen heeft er iemand eens een rotopmerking gemaakt.

  Tja, de mensen …

 7. ik viel direct binnen
  echt met de deur in huis

  de haarverf wegkrijgen, k denk niet dat er daar een product voor is
  behalve veel geduld hebben tot alles weg is
  mooi grijs is ook mooi hoor, zeker als het fris modern gekapt is

 8. Ik laat mijn haar kleuren zoals ik het vroeger van nature had. Niemand die ziet dat mijn grijze haren weggekleurd zijn.Ik ben van nature donkerblond en in de zomer wordt dat zelfs een paar tinten bleker door de zon. Ik kreeg grijze slapen omdat het daar het blondst was. Geen gezicht ,dus een kleuring op die grijze haren en ik ben van kleur precies zoals ik jong was.
  Egaal grijs is mooi maar niet als het alleen maar plukken zijn aan weerszijden van je gezicht!!Mijn zoon was al wit grijs toen hij pas dertig was. Hij had voordien bleek blond haar.Maar dat grijs staat hem goed.Wie weet sta jij er ook erg goed mee. Proberen maar en als het tegenvalt kun je het nog altijd weer kleuren.Een buurvrouw was ook grijs maar zo van dat gestreept grijs ,zij besloot om het te kleuren en nu heeft ze terug bruin haar ,echt onopvallend van kleur en ze staat er zeker 10 jaar jonger mee!! Denk daar ook maar eens aan!!hihi!

 9. ms

  Het mijne is ook zoals ik het van nature had, maar grijs dat er door komt is uitgroei.

  En zoals ik al zei, ik was mooi grijs en dat had geen impact op ouder of jonger uitzien. Ik zag er tien jaar geleden mét grijs effectief tien jaar jonger uit dan nú zonder grijs.

 10. Mijn uitgroei zie je niet zo goed omdat ik donkerblond ben.Maar aan de slapen vind ik het vreselijk ,dat haar is ook dikker en harder!
  Maar als je er tien jaar geleden tien jaar jonger uitzag met grijs haar,waarom kleurde je het dan?Wilde je er niet zo jong uitzien,hahahaha!

 11. gettie

  Niet twijfelen mske, doen, laat de wilde (milde?) wijze grijze haren maar komen, je kunt eventueel al wat “oud” haar laten wegknippen zodat de uitgroei niet te fel opvalt , en indien je moet buiten zijn, het is nog altijd mutsentijd hé.
  Zodra mijn kapster bevestigt dat mijn haar voor 2/3 grijs is dan is mijn kleuringsperiode ook verleden tijd, zeker weten, en nog straffer, het zal begot heel schoon zijn!!
  @Magda, soms hé, heel soms, laat een vrouw zich eens vangen aan “goede” raad die enkel voor de raadgever/geefster “goed” blijkt te zijn. hahaha

 12. ga je de vergrijzing van de maatschappij nog een beetje versnellen ? ;°)) Mooi grijs vind ik ook mooi, maar toch veroudert het vind ik, daarom hier ook een natuurlijk kleurtje erop. Ik heb lang haar, laten uitgroeien zal jàààren duren

 13. Pffff… mensen zeggen soms wel eens iets zonder bij na te denken. Moest men dat wel doen,
  dan zou de wereld er veel mooier uitzien, toch … ?
  Laat het mooie zilveren maar komen Ms-ke, tenminste als JIJ dat wil …

  ((( KnuF ! )))

 14. ms

  @ Magda : omdat ik daar toen zin in had en het logisch is dat ik er tien jaar geleden, tien jaar jonger uitzag dan nu. Die grijze haren hebben geen verschil gemaakt.

  @ Gettie : ik wéét het dus voor 100% aangezien het tien jaar geleden enkele jaren grijs was.

  @ Omamoetje : lange haren laten uitgroeien ? Ieps. Neen de mijne zijn niet kortkort maar toch kort genoeg om er tegen mei compleet vanaf te zijn.

  @ Klaverke : ik doe altijd wat ik wil.

  Vooruit ! Hieronder een foto van zo een elf jaar oud. Een beetje verwaaid, zoals naar goeie gewoonte en iets korter dan nu.

 15. Staat goed hoor…niet over twijfelen…prachtige kleur grijs inderdaad!

 16. héhé een keertje een foto van mske! ja zeg je was toen echt mooi grijs! Ik zou het toch maar opnieuw proberen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén