Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voor het goede doel

In de streek vanwaar Slow afkomstig is gaan de kinderen met oudjaar zingen en krijgen dan meestal snoep, maar soms ook een cent.

In de streek vanwaar mske afkomstig is gaan de kinderen met driekoningen zingen en krijgen dan meestal snoep, maar soms ook een cent.

Hier hebben we nog nooit iemand gezien om te komen zingen. Al blijkt het toch te bestaan onder de naam “sterzingen”, driekoningen dus.

Zodat mske met haloween aan de rondbellende schreeuwers heeft trachten diets te maken dat ze eerst de eigen tradities moesten voortzetten vooraleer er nieuwe bij te halen die enkel op de krijg gericht zijn.

Ze dacht nu: “ze gaan me niet liggen hebben” en van daags voor oudjaar staat hier al een mandje naast de voordeur -aan de binnenkant natuurlijk- met allemaal mini chocoladereepjes. Want mske dacht … maar ze dacht verkeerd.

Alleen was Zoneke met nieuwjaar binnengekomen en had gezegd: “hmm lekker” en had er eentje uit gehaald waarop mske had gezegd dat hij daar moest voor zingen, wat hij dan ook gedaan heeft.

Nu leest Slow in het plaatselijk gazetteke dat de kinderen vandaag gaan sterzingen, maar niet voor zichzelf, maar voor het goede doel! Jawel! Dus niks te chocoladerepekes.

mske kreeg weer dat onbestemd gevoel van bij halloween. Ze hebben alles zo gecommercialiseerd dat, wanneer hun mond openvalt, er alleen nog het woordje “geld” uitrolt.

“Maar dat is niks” had mske gedacht, want zij en Slow hadden een uitstappeke gepland voor vandaag.

Toen ze gisteren het weerbericht hoorde was ze ontgoocheld. Een beetje regen tot daar toe, daar zijn ze hier ten huize niet vies van, maar die stormwind was er te veel aan.

De uitstap zal voor zondag zijn. Ook leuk natuurlijk, maar dat wil zeggen dat ze vandaag thuis zijn en mske heeft al een hoopke nikkel in het korfke gegooid. Dat wil ook zeggen: terugkomen met een studententrein. En dat wil ook zeggen dat Slow vandaag nog snel het één en ander gaat halen om mee te nemen. Eén en ander dat ze normaal op hun bestemming wilden kopen.

“Dan kan je een fles Head & Shoulders meebrengen” zei mske nog. Als die zangerkes nu maar niet komen zolang ze hier nog in haar flanellen hemmeke zit.

Previous

mske gaat grijs

Next

Beschermd: De verdwenen kast en de spoorloze TV

10 Comments

 1. * t’ is pertang mooi zenne dat flannelleke …*
  En hier in De Panne , is het ook érrug-hard aan het waaien. Mss éne troost … ik heb niks moeten geven dit jaar aan zangertjes: Ze kwàmen niet …

  • ms

   Ik weet het, Klaverke, ik weet het. Wij wilden naar zee, maar ’t zal voor morgen zijn.

   Storm op zee is een schouwspel dat zeer indrukwekkend kan zijn om te bekijken maar ik wil er liever niet in meespelen.

 2. hier komen ze ook niet zingen

  maar als die kinderen voor het goede doel komen zingen kan je ze alsnog een snoep geven hé

  regen en wind vandaag, en die laatste is heel goed te horen maar niet te zien
  eigenlijk zou ik dat wel graag eens zien, storm aan zee, moet indrukwekkend zijn

  hopelijk gaat de wind liggen en kunnen jullie morgen gaan

 3. ms

  Juist, daarom liggen er nu ook centjes bij de chocoladereepkes, want het is niet goed het enthousiasme van een kind te fnuiken. Ze hebben nog tijd genoeg om het in te zien, als ze merken voor wat al hun verzamelde centjes gebruikt worden.

 4. Groot gelijk ms-ke en inmiddels is het hier ook al ferm gaan regen … ! Wijs besluit van jullie … !

  0Tàcht eerst van wel , ! Maar dan weer van niet, Onze Baron hé Ms-ke … die snuffelde dat arme beestje bijna een ongeluk !
  De’r haren kwamen overeind en blazen dat ze deed ! TSssss. Toen haalde ze uit met haar pootje, Baron week verschrikt achteruit en dat katje zette het pardoes op een lopen. ! Maar wat bleek … ?
  Dat katje komt telkens opnieuw terug … ))) Aja … ze weet NU het plekje zijn, met het gevulde schoteltje …
  En Meneer den Baron … ? ooooh ! Dié birst telkens achter haar aan. Zij springt dan letterlijk en figuurlijk één of andere boom in, en hij … ? Ocharme ..
  hij mag nog zo verliefd kijken en blaffen naar haar… Ze moet niks van hem hebben … Oja, inmiddels zijn de eigenaars van dat schattig poezeke me ook al bekend …
  Het zijn de overburen … !

 5. Ah ja…het waaide…maar dat zou me niet tegen gehouden hebben om naar het strand te gaan hoor…mooi juist! Morgen dus? Ik óók! het zou wel mooier en rustiger weer zijn morgen..en maar ietsje kouder..!
  Misschien komen vanavond je achterburen zingen…hihi…halloween 2!

 6. ms

  Mooi ? Dat wel. Indrukwekkend ? Dat ook ! Ik houd zelfs van adembenemend, maar dat mogen ze niet te letterlijk nemen. Tegen de kou kan ik me kleden. Maar wind die je adem wegblaast ? Daar word ik kriegel van. Heb je ooit al iemand de wind zijn vet horen geven ? Dan ben je me nog niet tegen gekomen.

  Ons achterburen houden zich gedeisd en wij kunnen al die chocoladerepekes zelf opeten. Dik tegen ons goesting.

 7. Hahahaa…nee dus!

 8. Gettie

  Hier zijn diverse trio’s, duo’s, quatro’s …van 3 koningen komen zingen, sommige gewapend met een spaarpot en die negeer ik totaal (de spaarpotten, niet de kinderen haha), erg voor het ego van de kinderen, maar ik doe niet mee aan blindelingse gelddonatie. Koek/snoep/fruit mogen ze uit het mandje graaien en dat is het.
  Bij 1 van de groep 3 koningen was een begleidende mama die op straat bleef staan en nadien in de zak van kinnekzs graaide en ik kon het niet helpen en moest roepen “jij hebt niet gezongen “, met rode kaken wandelde ze verder hahaha, IK zou alsnog gezongen hebben .
  Nieuwjaarzingen ken ik ook niet, maar mijn echtgenoot deed als kind wel aan vaste-avondzingen en dan ging het vooral om spek verzamelen (teintje teintje ik kom heilen…) en dan staken de mensen een stukje spek in de knapzak van de kinderen, een echte knapzak over de schouder met een stok!!
  Wind aan zee, heerlijk, maar het moet dan geen nummerke van een beaufort hebben voor mij hoor.

 9. Mske regen en wind ,het was bepaald geen weer om buiten te lopen vandaag .Wind met een cijfertje van beaufort erbij ,zet me ook niet aan tot wandelen.
  Met drie koningen zagen we geen kinderen langskomen want toen regende het ook zo erg ’s avonds. Ik vind het altijd zo leuk als die kinderen vol overgave staan te zingen.Ik laat ze in de hall hun deuntje doen en ik maak ook nog een foto van hen.Het zijn overwegend buurkinderen.
  Ik vind het jammer dat het weer het dit jaar verpest heeft!Ik moet de snoepjes nu ook zelf opeten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén