Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vreed vreed ambetantig ambetant

Ken je dat gevoel? Je weet wel, dat gevoel van een been of arm of welke ledemaat dan ook, welk dan gewoon gevoelloos gaat zijn en niet meer wil doen wat jij wil. En dan daarna beginnen daar honderden speldenprikskes in te komen. 

Dat heet dus Transient paresthesia ofwel slapende ledematen.

Vreed ambetant hé?

Ken je dat gevoel? Je weet wel, dat gevoel van een plotse stekende pijn ter hoogte van je kuit waarvan je onderbeen en je voet spastische neigingen gaan vertonen en niet meer doen wat jij wil.

Dat heet dus kuitkramp.

Vreed ambetant hé?

Awel, de voorbije nacht werd mske wakker met kuitkramp en wou uit bed springen om die daar uit te krijgen maar dat lukte niet want dat eigenste been sliep.

Is dat dan vreed ambetant in de tweede graad?

Previous

Monsterreacties

Next

Beschermd: Slikkieleaks

12 Comments

 1. Ken het allebei…zat van de week iets te lang met m’n benen over elkaar de krant te spellen en toen sliep m’n voet ai ai ai! En als ik Axel moet knippen…dan zit ik meestal in kleermakerszit op de grond en als ik klaar ben, slapen allebei m’n benen tot en met m’n voeten..dan moet je me eens horen jodelen hahahahaa! Als wandelaar heb ik ook dikwijls kuitkramp ’s nachts. Maar bij kuitkramp m’n bed uitspringen?? never!! Simpel naar je voeteneind schuiven en je voet er recht plat tegenaan zetten..en dan langzaam proberen je tenen richting je scheenbeen te strekken…dan trek je de kramp er wel uit hoor..en de slaap hopelijk ook…heb dat gelukkig nog nooit tegelijk gehad haha!

 2. ms

  Ik had het ook nog nooit samen. Als ik het zo overdenk is het eigenlijk onlogisch dat ze samen kùnnen.

  Het voeteneind van ons bed ? Dat is veel verder dan de vloer hoor. Daar geraak ik gewoon niet zonder te stikken onder die berg beddengoed. Bovendien is die nog niet eens compleet recht, daar kan ik mijn enkel nog op verzwikken.

 3. Ah..als je een beetje lenig bent kun je ook met je hand je tenen naar je toe trekken om die kramp uit je kuit te halen. Of het samen kan…een slapend been en kramp in je kuit? Geen flauw idee..je moet in ieder geval wel héél raar in je bed hebben gelegen hahahahaha!

 4. ms

  Ah, natuurlijk kan ik dat. Maar ik slaap wel met Mr. Wezzel hé ! Die wordt van het minste wakker en dan heb ik echt geen zin om te gaan uitleggen waarom ik daar midden in de nacht stretchtoefeningen lig te doen in bed.

  Raar gelegen ? Dat wel. Ik lag op mijn buik maar mijn linkerbeen lag rechts.

 5. bea

  Ken allebei die gevoelens. Een slapend ledemaat, dat is nog te doen: wrijven tot het wakker is.
  Een kuitkramp, dat is wat anders! Daar zou je de muren van oprijden als het niet zo pijnlijk was. Ik ga hout vasthouden maar dat is geleden van toen ik hoogzwanger was…ben toen veel het bed uitgesprongen. Een mirakel dat ik geen kangoeroe’s gebaard heb.

 6. Ik heb niet vlug last van kuit-of andere krampen maar deze week kreeg ik me daar een krampscheut in mijn bil om u tegen te zeggen.Ik had eens een flinke tred doorgestapt en dat niet gewoon zijnde resulteerde in een nachtelijke kramp waarbij ik mijn been uit bed sleurde om het op de grond te krijgen. Ik heb er twee dagen last van gehad. Dat het maar vlug mooi weer wordt dan kan ik weer de fiets op,ik heb meer fietsbenen dan wandelbenen geloof ik.
  Kramp is volgens mij derde graad,nog erger dan tandpijn want dat noem ik zeurende pijn.

 7. Hihi…ben van link naar link gegaan…en maar goed ook want ik was even in de veronderstelling dat Lawijtmaker Slow was hahahahahaaa!
  En nee…ik hou ook niet van hele verhandelingen als je allebei maar half wakker bent hahahah!

 8. Gettie

  Was het solden in de pijnshop ? Twee voor de prijs van één??
  Alle gekheid, maar dit is inderdaad pijn in het kwadraat volgens mij.
  Ik moest wel even lachen met Bea haar commentaar ” kuitkramp daar zou je muren van oprijden…”, inderdaad pijnlijk, maar het rijdt zo moeilijk op de muren, zeker met 1 been hahaha.
  Heeft de kramp nog lang geduurd en heb je dan toch nog kunnen slapen ?

 9. ms

  Hahaha ! Als Slow een serieuze hoest heeft, dan blaft die wel eens, maar anders niet hoor !

 10. aiaiai, dat ken ik mske
  die krampen dat doet serieus veel pijn
  ik probeer dat goed te krijgen met mijn tenen op te spannen richting bovenbeen

 11. Nog een geluk dat blaffende honden niet bijten..!

 12. Dat is pure horror!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén