Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Van de heks en de hertogin

Sedert jaren al kleur ik mijn haar niet meer, sedert een dik jaar zag ik ook geen kapperszaak meer aan de binnenzijde.

Het ging in mijn ogen hangen, ik deed een diadeem of een haarband in. Het werd lang, ik stak het op. Het werd langer en ik maakte al eens een paardenstaart.

Was het ooit mooi grijs, het werd wit. Bij het langer worden kwam er weer meer grijs en nu is het een combinatie van de twee.

Laat ik het los hangen denk ik soms dat ik zo mee kan spelen als heks in toneelstukken – ik kan zelfs boosaardig kijken.

Laatst, na het wassen, liet ik het wild drogen, kreeg de kriebels omdat het kriebelde, greep het vast en stak een haarspeld boven op mijn hoofd.

Toen ik in de spiegel keek zag het er uitermate chique uit. “Ik lijk wel een hertogin van vroeger” zei ik. “Queen Victoria” antwoordde Luc, wat hij snel terug inslikte toen hij Queen Victoria eens van wat dichterbij ging bekijken – op foto dan toch.

Nu heb ik ruzie met mijn haar. Het heeft een hatelijk karakter. Dat was altijd al zo. Als er iets een keer echt goed lukt mag ik op mijn hoofd staan draaien, dat dwars gedoe daar boven wil niet mee.

De heks ontmoet ik alle dagen in de spiegel, op de hertogin is het wachten tot het háár belieft.

Previous

Op de eerste dag van mei …

Next

De boekenlijsten

8 Comments

 1. Dat heb ik ook soms, dat ik heel nonchalant zonder spiegel mijn haar opsteek en dat het dan wonderwel geslaagd blijkt. Helaas kan ik dat nooit twee keer hetzelfde.
  Mijn haarkleur is nu in de uitgroei vrij donker met heel veel grijze blinkers. Het zal lang duren eer ik mijn natuurlijke kleur heb, maar ik zet door.

  • ms

   Ik ben wel blij dat ik heb door gezet, al jaren geen gedoe meer met verven, uitgroei en verknoeide handdoeken. Ik had wel gelezen dat Head & Shoulders hielp bij het wegwerken van een uitgroei, ik had wel de indruk dat het hielp maar niet echt een wondermiddel was. Maar mijn haar groeit -volgens mij- wel snel.

   Ik heb nu wel ongeveer door hoe ik dat hertoginnenkapsel moet opsteken, maar het lukt niet alle dagen even goed.

   Momenteel probeer ik ook dat van Zoë in GR5 na te doen, zo wat zigeunerachtig met een sjaaltje in geweven. Als je moest weten hoe je zoiets maakt …

   • Je haarkleur is wel heel mooi. Bij mij zal het donker grijs zijn…

    • ms

     Ik vond het mooi toen het wit was, maar uiteindelijk ben ik blij dat er wat nuances in zitten nu. Het leeft meer … maar dat wist ik al met zo’n rot karakter.

 2. Waarom nou net Victoria als voorbeeld ☻, je lijkt niet op haar. Maar ik snap wat je bedoelt.
  Ik kleur mijn haar nog steeds met Guhl Color Forming dat ik in de uitgroei wrijf.
  Een of twee keer per jaar met echte verf.

  • ms

   Victoria? Dat moet je Luc vragen. Waarschijnlijk het eerste wat in zijn hoofd opkwam.

   Neen, het was jaren geleden al eens grijs geweest en ik vond het toen wel mooi maar omdat iedereen dan maar ging zeggen dat ik er 20 jaar ouder uitzag, ben ik het weer gaan verven. Als ik nu die foto’s bekijk zag ik er helemaal geen 20 jaar ouder uit.

 3. elsje

  Haar…mijn fobie. Nu blij met Bea, maar toch als je me diep in de ziel kijkt zou ik niets liever willen dan mijn warrige krullenbos weer terug.
  Hertogin of heks je hebt tenminste haar.

  • ms

   Ik heb je reactie nu wel een “vind ik leuk” gegeven maar het is niet echt leuk natuurlijk.

   Bij mij is het tegendeel eerder waar. Ik heb de indruk dat ik eindelijk tevreden ben met mijn haar, ondanks het dwarsig karakter.

   Of ik zit er gewoon niet mee om het bij tegendraadsheid gewoon achterop in een wrong vast te maken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén