Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De boer had maar ene …

Ondanks de dikke pulls die in mskes kleerkast liggen, ondanks de fleecen die in die kleerkast hangen, kan je er van op aan dat mske, als je haar tegenkomt, haar ene grijze fleece aan heeft.

Ze kocht die in het weekend van haar 50ste verjaardag op de markt van Oostende, omdat het daar toen iets frisser was dan gedacht. Hij was toen al niet van de kleinste, want mske zat toen net met het medisch probleem, maar door een versmallend mske is die in al die jaren steeds ruimer gaan zitten. Of het enkel aan een versmallend mske te wijten is zou ik niet weten, want een mens kan wel versmallen, maar worden dan hun armen ook korter? Feit is dat die mouwen in het begin net goed waren, terwijl er nu een omslag in moet.

Wat er zo speciaal is aan die fleece? Warmer dan de andere? mske heeft nog warme fleecen. Zachter? Als zelfs mske dat niet kan beantwoorden, zou ik niet weten hoe ik dat moet doen.

Een probleem wordt het als mske vindt dat het tijd wordt dat die moet gewassen worden. Gelukkig loopt ze hier thuis niet met dat ding rond en dient hij enkel voor als ze weggaat. Maar toch, die moet af en toe eens de machine in. Dan wordt die ’s avonds in de wasmachine gestopt, er zo snel mogelijk uitgehaald en hangt die ’s nachts bij de stoof te drogen.

Eigenlijk, dat zegt mske, eigenlijk had ze er toen zo twee moeten kopen.

Previous

Nog maar eens de bus

Next

Nu eens niet over de bus …

11 Comments

 1. Max

  Ha dat komt van zo te drogen dat diene groterder aan het worden is, als je die altijd in de droogkast had gestoken dan had dat nu een poezefleece geweest.
  Maar dat wist ms’ke al wel wat da is een hele slimme. ms = meest slimme

 2. ms

  Ah ja, natuurlijk, het is daarom dat ik geen droogkast wil hé.

  Maar als die fleece zo nog wat droogt, dan kan Slow er in.

 3. bart

  da komt omdat die uit Oostende komt.. ik heb daar toen met mijn 32ste verjaardag ne trui gekocht.. en een pet.. en dat is nu toevallig ook mijn lievelingstrui.. straf hé..

 4. Als je lijf smaller wordt, steekt er bovenaan de mouwen ook steeds meer stof over waardoor je mouwen langer lijken!
  Ik heb dat niet echt, zo’n lievelingstrui, maar vriendlief kun je soms ook tijden in één trui aftekenen…en dan ineens is dat over en is het een andere hahaha!

 5. Een mens kan toch raar in mekaar zitten .Ik heb ook zo van die voorkeurkleren .Dan doe ik al eens mijn best om iets anders aan te trekken maar uiteindelijk doe ik die pull of jeans weer aan .Het is precies of een mens geen andere kleren heeft die gemakkelijk zitten.Tot ik echt beslis om die weg te geven aan een goed doel( vriendin werkt in een instelling voor meerderjarige gehandcapten).Dan heb ik niet het gevoel dat ik iets weggooi.
  Sloef weet je wat je kunt doen om die fleece rapper weg te krijgen? Bijt er eens een gat in!!Maar een flink gat hé anders draagt ze die fleece nog thuis verder! )

 6. ja er zijn van die kledingstukken die je nooit meer kwijt wilt
  ik denk toch dat je armen ook wat krimpen hoor, je gestalte krimpt toch ook met ouder worden, als die armen niet zouden volgen, dan zouden ze tegen de grond hangen

 7. @Magda!

  Ik ga op die fleece nog niet gewoon gaan liggen. Dan is ’t al ambiaans. Ik ben mijn leven nog niet beu hoor!

 8. ms

  @ mizzD: tja dat omslaan begon al toen ik nog breedgeschouderd was hoor.

  @ Fotorantje: eigenlijk denk ik echt wel dat het de mouwen zijn die langer worden.

  Want zie je, een lange arm had ik sowieso al niet, of ik had op een dikke plaats gezeten.

 9. Ah nou…dan is ie gewoon flink aan het uitlubberen…niks aan te doen. Zit de stof wel in de goede richting genaaid? Ik heb een wandelshirt, dat van Blankenberge, dat zit verkeerd om genaaid…dat wordt alsmaar breder…maar ook korter! hahahahaa! Als ik dan van ouderdom korter word, heb ik er straks weer wat aan hahahahaa!

 10. Gettie

  Ik val in herhaling, maar dat heb ik ook aan de hand (lees arm haha)gehad, ook aan zee gekocht op een frissere dag en die mouwen zijn veel te lang. Ik vermoed dat diene mens mij een mannenexemplaar verkocht heeft en dan zijn de mouwen langer. Heb eens even nagekeken, de mouwen van G. zijn truien zijn langer dan die van mij alhoewel zijn maat kleiner is dan de mijne (oeps).
  Lievelingskledij? zoals iedere vrouw zeker, is mijn gat niet te dik in dit ?-blijft dit niet hangen op mijn heupen…. yep, dat is dan mijn lievelingskledij haha
  @ Magda, hola, in Landen en omstreken zijn zeker ook wel mensen die zo een fleecke van ms zullen waarderen en liefst niet kapot gebeten door Sloef hé, haha.

 11. ms

  Neen, hij is juist lekker lang, maar het lijf rekt niet mee. Dat zijn enkel de mouwen die dat doen. En ik vind het écht jammer dat ik er indertijd geen tweede, ze hadden ze nog in andere kleuren, meegebracht heb. Maar ik kon toch op voorhand niet weten dat het zo een favoriet kledingstuk zou worden Elegant? Niet bepaald, maar mijn gat is er niet te dik in.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén