Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nu eens niet over de bus …

… de onze dan toch niet …

Aan het station van Tienen zijn twee rijen bushaltes met een tiental perrons. Elke halte heeft een wachthokje, een lichtbak met tijdsschema maar vooral een plaats waar die bus kan staan … behalve natuurlijk als één of andere vindt dat dat een uitgerekend schoon plaatske is om de auto te zetten en op het schoolgaande kroost te wachten.

mske vindt dat niet kunnen. Niet dat het feit op zich zo ernstig is … maar je moet je maar eens gaan voorstellen dat iedereen het kroost op die manier komt oppikken. Daar komen zo minstens drie bussen schoolgaanden toe en af en toe trekken ze nog een blikje trein open ook.

Gisteren was het weer prijs. Op de bushalte stond een vijfdeursauto met die vijfde deur wagenwijd open. Door die open deur waren al enkele rugzakken in de bagageruimte gekiept. De eigenaars van die rugzakken waren al in de auto zelf gestapt. Het feit dat de auto zo bleef staan betekende natuurlijk dat er nog een achterkomerke zat aan te komen.

En daar kwam de bus!

Slow zei wat over het strategisch plaatske. Dat betekent dat Slow en mske daar gaan staan waar de deur van die bus normaal gezien openzwaait zodat zij dan voor al het schoolgaand jong geweld op die bus geraken, wat ze doen omdat ze anders kunnen blijven recht staan. 

Maar de bus ging niet achter de auto staan, dat kon niet zonder dat hij half op de rijweg bleef maar hij reed de auto ook niet voorbij, dat kon ook niet zonder dat hij half op de rijweg stond. Neen, de bus knipperde met zijn lichten, één keer … twee keer …

De auto had het begrepen en zette zich, achtereind wijd open, met een slakkegangetje in beweging. mske dacht nog even dat die rugzakken er zouden uitvallen, maar de deuren van de bus zwiepten zo heel galant net voor haar open dat ze de rugzakken vergat.

Ze stapte op, installeerde zich, Slow naast haar en ze keken wat verbaasd naar het geringe aantal jeugd dat opstapte. Ze verwonderden zich over het feit dat die bus niet doorreed, ze vroegen zich af waarom in de zijstraat de bus naar St. Truiden de straat blokkeerde en waarom al dat jeugdig geweld naar iets voor de bus stond te gapen. Slow stond recht, keek en maande mske aan dat ook te doen.

Wat was er gebeurd? Die vijfdeurse was dus doorgereden en de bus van St. Truiden was ook doorgereden en vermits alles zomaar in die koffer was gegooid dacht de bus van St. Truiden dat hij dat ook mocht en … knal!

De bestuurster van de auto stond daar met veel misbaar en handgebaar maar van haar korst te maken. Die vijfde deur van die auto … amaai … jawadde … die kan zeker de eerste dagen niet dicht, die zag er namelijk zo wat geharmonikaniseerd uit … m.a.w. in frengelen en frennen!

Slow en mske hebben de aanrijding niet echt gezien zodoende gaan we een verkeersdeskundige dat laten uitpluizen, maar een bushalte is geen parkingplaats en waar er daar parkingplaats is, daar stond die auto niet.  Eén ding is zeker, Slow en mske zijn akkoord. En Slow heeft dat zelfs luidop in de bus gezegd.

Hij zei: “eigen schuld dikke bult”.

Previous

De boer had maar ene …

Next

Zou ik het zeggen?

13 Comments

 1. Nou…die rugzakken in die kofferbak waren in ieder geval goed aangeduwd…die bleven wel liggen verder! hahaha!

 2. Die chauffeur zal nu misschien haar lesje geleerd hebben en parkeren waar het voor een auto wèl mag,of dacht ze misschien een bus te zijn ?!

 3. max

  Die buschauffeur zal wel in de fout worden gesteld.. achterop iemand inrijden is bijna altijd in d efout, ge moet kunnen stoppen

 4. bea

  En gelijk heeft Slow, een busstopplaats is geen autoparkeerplaats.

 5. ms

  Aha, Max komt af met de adder onder het gras. Daarom dat ik mij niet wou uitspreken over gelijk of ongelijk. De wet zegt inderdaad dat je voor alles moet kunnen stoppen, maar dat is daar busgebied. Het is te zeggen dat dat mens met haar auto vooruit reed op een busstaanplaats, de busdoorrij van die tweede rij perrons kruiste en daar op de hoek van een voetgangerszone gepakt werd door de 313. Daar mocht ze ook al met haar auto niet zijn. Het zal weer van een rechter afhangen.

  Een goeie raad voor autorijders? Blefterweg!

  Aan de overzijde van de straat zijn parkeerplaatsen, achter die ganse businfrastructuur is er een grote parking, maar zie dat die jongeren hun schoenen verslijten.

  Aha Bea! Slow heeft altijd gelijk, behalve als ik gelijk heb.

 6. als dat maar goed komt …

  voor die arme buschaffeur … ))

 7. Djeezz…dát vind ik nu weer eens zo dóm hè…dat er een grote parkeerplaats in de buurt is en die mensen dan tóch zo stóm doen om daar tussen die bussen te gaan staan! ja..de jongelui hoeven hun schoenen dan niet te verslijten, maar die ouders doen dat dus zelf óók hè, die maken het die jong zó gemakkelijk..die óúders zouden zo slim moeten zijn om toch maar daar eventjes verderop te gaan staan wachten.

 8. djeezes,mske,en die rugzakken zijn die teruggevonden
  daaaaaag

 9. ms

  En als ik het dan zo bepeis, kwam die bus van St. Truiden dan ook nog van rechts. Schuin rechts, dat wel, maar zeker en vast van rechts.

  @ mizzD: ja die parking … die zal toch wel een goei honderd meter van dat station af zijn, maar er is zelfs nóg een parking en die is dichterbij maar die bevindt zich dan weer aan de achterzijde van de catacomben. Mogelijk dat die dan weer voor de mensen van de spoorwegen is.

  Wacht zie, kijk zelf! Slow had een lumineus idee.

  Klik hier, het toeval wil dat de twee bussen die je hier op ziet, nét de situatie aangeven. De stilstaande en de schuine van die tweede rij.

  Als je de andere parking wil zien, die ligt hoger, aan dat rond punt voorbij.

 10. Tss…het is allebei op een boogscheut zoals jullie zeggen…en had een hoop gedoe bespaard…ik snap die automobiliste niet hoor!

 11. ach ja, ikke en de rest… Dat dubbel parkeren is ook al zoiets zoals ik op mijn blog schreef,vlug “eventjes” waarschijnlijk maar hoeveel last ze de anderen daardoor bezorgen daar staan ze niet bij stil

 12. voilà, goed gezegd van Slow
  busstop is busstop en geen autostop
  de bus zou eens drie plaatsen autoparkeerplaats moeten nemen, je zou ze nogal horen

 13. max

  Ja dat ze daar niet mag zijn of rijden is een ding, kan ze een boete voor krijgen, maar die botsing is een andere zak.

  het is niet omdat ik op een busstrook sta dat er een bus op mij moet vlammen.

  (gaat niet over mij hé ik doe zoiets niet)

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén