Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Oordopkes waren goedkoper geweest

Ooit lang geleden ontvluchtte een gezin stedelingen het lawaai van de stad en ging op het platteland wonen.

Na een korte poos legden ze klacht neer tegen hun buurman boereman.

Het geloei van de koeien was storend. Ze waren namelijk naar het platteland gekomen voor de rust.

Previous

Dienstmededeling

Next

Het geheim

17 Comments

 1. Dit is toch niet serieus zeker?
  Lawaai in de stad hoor je niet als je er altijd bent hoor…en ik kan het weten want het is hier waar ik woon vrij lawaaiïg als je erbij stil staat..het spoor en een aantal rijkswegen vlakbij plus nog wat ziekenhuizen en de brandweerkazerne waarvan de voertuigen geregeld uit moeten rukken, inclusief een reddingshelicopter..dus ga maar na. Maar wij slapen met de ramen open en horen dat niet. Het valt pas op als we kamperen in the middle of nowhere in Frankrijk en het is zo verschrikkelijk stíl…haha!

 2. ms

  Wel, dat is juist, dat hadden wij ooit ook toen we aan een steenweg woonden, dat we ’t gewend waren. En ook dat ik ooit wakker werd omdat de haan niet kraaide. Die heeft daarna ferm tegen zijn sikkedeizen gekregen, de overslaper!

  Maar dit was in de dag. Die koeien waagden het om in de dag te loeien. De onverlaten!

 3. Och hemeltje…het is dus echt waar gebeurd..??? allemachtig..en ik maar denken dat je een grapje maakte! Ik sta er nog steeds versteld van wat een vreemde mensen er toch op de wereld rondlopen!

 4. ms

  Ja hoor, maar het is wel al lang geleden, maar ik dacht daar nu ineens aan. Ik kende de boer niet persoonlijk, maar de boerderij wist ik wel zijn.

  Het platteland houdt niet in dat hier niks te horen is hé. Er wonen boeren ook en die beginnen al heel vroeg met de plattelandse stilte.

 5. haha, dat meen je niet, hoe durft die koe hé zeg
  zomaar de rust verstoren
  die mensen zullen in een verlaten bos moeten wonen, waar geen vogeltjes zijn of andere dieren, en de bomen liefst geen bladeren, want die maken lawaai als het waait

 6. ms

  Zelfs dan is er nog lawaai. In een bos kraakt zelfs het hout en op een verlaten eiland ruist de zee.

 7. Hahaa…ja nou..die plattelandse stilte..volgens mij is het hier soms nog stiller dan daar hahahaha voorál ‘smorgens vroeg!
  Waar ter wereld is het in hemelsnaam echt stil? Sommige mensen zóéken echt naar dingen om over te zeuren hè.

 8. ms

  Vooral dat het probleem bij henzelf lag. Hadden ze beter geïnformeerd geweest zouden ze geweten hebben dat koeien niet geluidloos door het leven stappen.

 9. Nou…weet niet hoe het bij jullie is, maar hiér krijg je op 2-jarige leeftijd al voorgelezen uit van die dikbladige boekjes met titels als: ‘Samen naar de boerderij’. En dan gaat het van: en wat doet het schaapje? BÈÈÈ! en wat doet het varkentje? KNORKNOR! en wat doet het koetje? BOEEEE!!! Maar misschien dachten ze wel dat dat sprookjesboeken waren..?

 10. ms

  Dat lezen ze hier aan kindjes ook voor maar of die daardoor ook weten hoe luid dat volume staat, dat weet ik niet.

  Als er zelfs een lerares middelbaar onderwijs gaat beweren dat je het verschil tussen een koe en een stier kan zien doordat een stier horens heeft …

  Dat is ook al héél maar dan ook al héél lang geleden …

 11. Amai,kom dat tegen,dat is toch geweten dat der op de boerenbuiten koeien zijn en andere beesten die lawaai maken,of is dit een grapje??

 12. bea

  Bah…kwezels, dat ze naar een onbewoond eiland trekken of naar mars.

 13. Gettie

  En is de koe zwaar gestraft, of zijn de stedelijke plattelanders in melkstaking gegaan??
  Hoe is dat nu mogelijk en ik mag toch hopen dat er geen vrederechter aan te pas is moeten komen !!

 14. Dat doet me denken aan de tijd dat we kwamen wonen in ons huidige huis. We kwamen van een lawaaierig appartement en vonden het heerlijk om in de vrije natuur te komen wonen.We werden ’s morgens om 5 uur( het was zomer) gewekt door het gekraai van een haan. Ik had het beest kunnen verwensen. Nochtans ben ik tijdens alle vakanties opgegroeid op een boerderij en was al de boerderij geluiden gewoon.’t Ja ,Het was een geluid dat we niet gewoon waren.Maar geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om hierover te gaan klagen! We werden het na een tijdje wel gewoon .

 15. Nou ja…als er zo’n enorm beest ineens keihard op je af komt rennen, heb je natuurlijk aan zo’n tip als van die lerares wel wat…je zult dan geen tijd hebben om de meer uitgesprokener verschillen tussen koe en stier te onderzoeken..!

 16. Nooit proberen een stier te melken. Dat kan verkeerd aflopen. 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén