Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De stoel

De vraag is niet of het gaat gebeuren. De vraag is wanneer het gaat gebeuren. En dat is een belangrijke vraag.

Het zit namelijk zo. Een week of twee geleden zat mske hier op haar burostoel en reikte naar iets op de printer toen ze ineens compleet scheef ging hangen, zich vastgreep aan het buro en “oeps” zei.  “Wat is ’t?” vroeg Slow terwijl hij ter hulp schoot.  mske vertelde dat blijkbaar één van de wieltjes van de stoel verstek had gegeven. “Laat eens zien” zei Slow en hij draaide de stoel om.

Eventjes, heel eventjes, had mske een déjà vu maar Slow probeerde gewoon één voor één de wieltjes uit en verklaarde dat er niets mis was.

Ondanks dat er niets mis is, gaat die stoel zo af en toe scheef hangen, net of er toch één van de wieltjes zich stillekesaan in zijn schulp terugtrekt. En dan grijpt mske zich rap vast aan het buro terwijl Slow zegt: “toch maar eens uitkijken voor een andere stoel” waarbij mske denkt: “maak er dan maar ineens twee van” want die van Slow is nu ook de comfortabelste niet meer.

En eigenlijk denkt mske dat ze dan ineens beter de pc-tafels en het buro en de stoelen en alles buitenkiepen en één grote werktafel zoeken in de vorm van een ongelijkbenige driehoekvorm met afgeronde hoeken. Daar kunnen die twee pc’s op, Slow kan op zijn plaats blijven, mske schuift wat door en ze winnen de helft aan plaats.

Maar die buro’s hier in het buro zakken nog niet door hun wielekes. Ah neen, ze hebben er geen!

Previous

Son Altesse

Next

Baaldagen: het gebeurt niet dikwijls maar het kan

10 Comments

 1. Heb heel lang met m’n allereerste burostoeltje gedaan…een felrode. Totdat ie van ducktape aan elkaar hing…maar de wieltjes bleven het goed doen!
  Maar op een gegeven moment kregen ze bijj vriendlief op het werk nieuwe stoelen en heeft ie zijn oude stoel mee naar huis genomen, want ‘nog goed en beter dat dat rode ding’! haha! En inderdaad…qua zitcomfort een heerlijke stoel…maar toevallig wel ook rood! hahahahhaa!

  • ms

   Eigenlijk had ik hier een ganse reactie geschreven.
   Eigenlijk kan ik die beter in een berichtje verwerken.
   Eigenlijk kon ik deze reactie even goed weglaten.

 2. hèhè een beetje herkenbaar . Ik heb een stoel- achtergelaten door een van de kinderen toen die de deur uitging .Ik vond die nog goed genoeg voor mij ,maar af en toe zakt die ineens zonder verwittigen door tot het laagste niveau zodat ik nog juist met mijn armen aan het toetsenbord kan(ik overdrijf wel een beetje !hihi ). Ook heb ik een deftige hoes gemaakt voor leuning en zitting omdat de stof in flarden was.In feite zijn alleen de wieltjes eronder nog in prima staat. Ja waarom zou ik een andere stoel kopen zolang ik niet op grondniveau verzeil!!!!

 3. haha ‘mijn’ wieltjes doen het super en zou geen ander meer willen … lékker duwen met één been en zoeeeef … ik zit letterlijk en figuurlijk aan de andere kant van de kamer …

  Zwaai zwaaaaaaaaaai …

 4. Eigenlijk..heb ik jou dus inspiratie voor weer een nieuw postje gegeven? Mooi zo!

 5. een keer alles vernieuwen zorgt voor nieuwe werklustenergie
  en t is lente en lente-opkuis
  als dat allemaal geen reden is voor verniewing weet ik het ook niet meer
  aja, de belangrijskte reden is natuurlijk wielkes die al dan niet meewerken

 6. ms

  @ mizzD: zo zou je het kunnen zeggen. Dat is dan een reactie die promotie kreeg.

  @ Fotorantje: het is nog maar een eerste ideevorming hé. En mij kennende …

 7. Mooie boektitel: ‘De reaktie die promotie kreeg’ hahahahaa!

 8. bea

  Nieuwe stoelen gaan superschoon staan bij een nieuw bureau en zeker als het een bureau is waar je met z’n 2 kan aan zitten (werken) Geld moet rollen: doen.

 9. Gettie

  De vrolijke juffrouw lente brengt precies kosten mee voor jullie.
  Oh, Sloef jong als dat maar goed komt, zo alles buitenzwieren en zo, ze hebben beiden al een plaats gereserveerd aan de nieuwe werkplek, maar Sloef, waar krijg jij dan je doezelplaatsje, hou het in de mot zou ik zeggen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén