Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Waar is …

De laatste tijd gebeurt het niet zo dikwijls meer dat Slow, als hij vertrekt, nog drie keer terug komt omdat hij het één of ander vergat. Nu liggen zijn portefeuille, zijn telefoon en zijn sleutels allemaal bijeen en is het moeilijker om één van de drie te vergeten.

Maar bij tijd en wijle kijkt hij naar mske en vraagt: “waar is mijn klakske?” of “waar is mijn bril?” en dan zegt mske: “kijk eens op de keukenkast” of “ik denk dat ik die op de kast in de woonplaats zag liggen”.

Deze week weer, net toen ze tot de bevinding van de verdwenen vest waren gekomen.

Hij nam zijn portefeuille, sleutels en telefoon, nam zijn klakske en bekeek dat grondig, draaide zich naar mske en vroeg: “waar is mijn zonnebril?” want meestal zit die zonnebril op dat klakske. “Ik zou het niet weten” zei mske, die de zonnebril nergens had zien liggen lanterfanten.

Het daagde Slow. Hij zei geschrokken: “ik ben die kwijt!” en hij vertelde dat hij daags ervoor bij het rijden ineens zijn muts had moeten grijpen voordat de wind ze afblies en dat hij wat had gehoord, had omgekeken maar niets had gezien. “Dat moet mijn zonnebril geweest zijn” zei hij.

Toen ze langs het paadje reden lag er nog juist geteld één oor.

Previous

Uit zijn winterslaap ontwaakt

Next

De werken van lange asem

5 Comments

 1. met een oor kan je niet veel meer hé
  dat worden weer kosten

  toch een prettig weekend!

 2. ai ,verjaart slow binnenkort niet? Dan is een nieuwe zonnebril een ideaal cadeautje! Ja vaderdag komt er ook nog aan maar dat is nog zo lang wachten.

 3. ms

  Oh maar, Slow heeft ook nog een goeie zonnebril. Deze was een fietszonnebril. Maar aangezien hij die goeie nu niet meer in de auto nodig heeft kan hij die gebruiken voor ’t fietsen ook natuurlijk.

 4. Oh jee! Ik heb ook eens zoiets gehad…maar ik kon meteen terug ( want miste ‘m eerder) en toen lag ie nog precies waar ik dacht dat ie gevallen was…gelukkie!

 5. ms

  Ik ben op die manier de gouden armband die ik met mijn plechtige communie kreeg kwijt geraakt en ik dierf het nog geeneens thuis zeggen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén