Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Tussenseizoen geleidelijk aan

Officieel is de zomer voorbij. De laatste dagen mogen dan mooi geweest zijn en die van vandaag mag dan mooi worden, hij is voorbij.

Dat is te merken aan van alles en nog wat.

Zo kreeg ik gisteren sedert lange tijd weer de kreet: “vuur?” te horen. Dat is dan mske boven die wil weten of ze ’t vuurke op de badkamer moet laten branden voor Slow.

Ook vond ze de lakens, die ze van de zomer nog zo lekker koel vond, ineens te fris. Er ligt al terug een flanellen onderlaken op. mske is geen koukleum, maar in bed is het wel een specialleke. In de zomer slaapt ze nog steeds met een dekbed, behalve bij een hittegolf, maar een week of twee geleden trok ze het tweede dekbed over haar en sedert een dag of drie ligt de solemio er ook weer bij. Dat is nog altijd de winteruitrusting niet hoor. Tegen de winter moet het winterdekbed er eerst nog tussen en dan begint Slow weer over die tonnen beddegoed.

Het water in de vaste stand van de douche is weer zalig. Heerlijk. Een mens zou er zo blijven onder staan. Dat was in de zomer ook niet zo. Toen zette mske die thermostaat telkens wat lager voor een verfrissende koele douche.

En deze morgen, toen ze Slow uitliet in haar flanellen hemdeke en hij nog snel zijn handschoenen moest halen die hij vergeten was, vond ze het toch maar bibberachtig.

mske zelf zegt dat ze het merkt omdat ik weer meer bij hen kom liggen in ’t buro in plaats van op mijn palier. Tja, het wordt blijkbaar tijd dat ik overweeg om mijn winterkwartier op te zoeken ook. En waar dan dat beter dan in het buro.

Want hier in het buro staat zo tegen de ochtend en de avond het tussenseizoenvuurtje ook al wat te geven, want voor de stoven, daar is het nu echt nog te warm voor.

Previous

Dolle pret op nul gezet

Next

Singles dating

14 Comments

 1. hahahaha ms-ke is inderdaad ( en niet alleen in bed… een specialleke. Nu al met zoveel dek slapen, zou ik niet kunnen. Ik kruip liever tegen wat warmers aan dat naast mij ligt. Lekker in een bolleke … Zàààààlig … ! Maar de thermostaat van de douche saat toch ook al wat hoger hier.
  Geniet ervan ms-ke … !

 2. ms

  Aha ! De twee sàmen hé Klaverke. Het is omdat ik ook zo dicht tegen hem ga liggen dat hij weet dat ik in de winter onder tonnen beddengoed steek. Ah ja, dan ligt hij daar bij onder.

 3. looooooooooooooool …
  Als je maar goed ligt hé en braaf zijt, voor de rest: No Problem … !

  OT: Amai, dat moet wél helpen dan ! Mijn knieën bibberen er nu al van … ! Hihihi kwaai dingeske , moet ineens aan jullie arme garagepoort denken en aan Slow en zijne floere ( wat dat ook moge weze ) ! Jij bent er me toch ééntje ms-ke … !

 4. Och…heb in bed ook altijd een dekbed…kan niet slapen zonder wat over mij heen hoor. Maar het is nog steeds de dunne..de dikke komt pas als het écht wat kouder wordt…en beiden samen…hmmm geloof niet dat we dat ooit gedaan hebben, hoewel ze daar wel klittenband voor aan de punten hebben hahahaha. En ja…Axel slaapt ook weer boven…die zie je in de zomer echt niet naar de warme(re) bovenverdieping komen..dus dat is inderdaad wel een teken dat het kouder wordt..maar vandaag heb ik m’n sandalen toevallig weer aan..prachtig weer!

 5. ms

  Aha, ben ik niet alleen die altijd wat op mij moet hebben.

  In de winter is dat het dubbele dekbed (dus de twee samen, al is dat hier geen klittenband maar zijn dat vier knijpers), daarbovenop nog een extra oud zomerdekbed, een ander extra op de voeten en daarover de sole mio.

  Maar ! We slapen zowel winter als zomer met open venster, ook als ’t vriest dat het kraakt.

 6. Ja…dat doen wij ook…en in de zomer de deur van de slaapkamer er ook nog bij open. Over onze voeten ligt een sprei…want vriendlief zijn voeten steken meestal onder zijn dekbed uit hahhahaha! En in de winter gaat die sprei helemáál over de dekbedden. Maar wat een solemio is…ik dacht dat dat gezongen werd..!

 7. ms

  Een sole mio is een merk van deken maar een deken met een reputatie. Dat is nl. de deken der dekens. Ik heb ze efkes opgezocht, maar hun reputatie is blijkbaar beter dan hun Nederlands.

  Wel, ik heb ook altijd het gevoel dat er tocht onderaan dat dekbed naar binnen sluipt, daarom die oude voor op de voeten.

 8. Hahahaha nee, ik hoop dat hun dekens beter zijn dan hun Nederlands!
  Oh hé…en als we dan toch ‘stoer’ doen hehe…ik slaap niét in een flanelletje hoor..tenzij m’n huid zo zacht is dat je het flanel zou kunnen noemen.

 9. ms

  HA ! Maar dat flanelletje trek ik ’s morgens pas aan om over ’t koerke te lopen en hier rond te hangen tot ik ga douchen.

  En mijn huidje is zo zacht als een pezzevelleke …

 10. Een wat voor velleke? euhmmm Bientje noemt mij altijd een slecht Hollands vel…is dat net zoiets!
  hahahahahha!

 11. ms

  Een pezzevelleke is een perzikhuidje, zo zacht als indertijd die broeken in peau de pêche.

 12. gettie

  Oeikes, ge maakt het je noordelijke blogvriendin wel moeilijk geloof ik met je woordenschat haha.
  Wel hier wordt nog geslapen onder een laken en dekbedovertrek zonder donsdeken in! Zijn we warmte-absorbeerders of zo ? In de morgen gaat wel even de verwarming aan in de badkamer. Het is nu bijna 22h en ik zit nog in de veranda met het schuifraam zo een 10 cm open!! Neen neen , het is nog eventjes zomer voor mij en de mijne.

  • ms

   Aha Gettie, wij wisselen gewoon onze wederzijdse woordenschat uit. Het is altijd erg handig als je meertalig bent.

 13. wat een bedverhalen lees ik hier toch. Dan ben ik helemaal geen koukleum.De hele zomer ligt er enkel een laken en een deken op en meestal vliegt die deken er ook nog af en lig ik gewoon in een luchtig gevalletje onder het laken.
  Nu ligt er boven mijn dekentje een dekbed maar zoals het weer vandaag is zal die er wel afvliegen.Als het echt kouder wordt dan trek ik een pyama aan .

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén