Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Peij en meij Pikkel

Gisteren morgen kwam mske uit bed en was wat opgelucht. Ze kon tenminste al een heel klein beetje stappen in plaats van te schuifelen. Ze belde Zoneke omdat het onder de gegeven omstandigheden wel moeilijk was om daar te geraken. Met de fiets naar ’t station? De overstap is niets, ene bus af, andere bus op. Maar dan 500m te voet bij Zoneke. Uiteindelijk kon hij haar aan de bushalte wel ophalen, maar dan ’s avonds om terug te keren? mske zei dat ze ’t nog eens ging bekijken want de kindjes afzeggen dat is wel het laatste …

En toen gebeurde het.  mske zat hier zo half gebakken met een pijp opgerold omwille van de Algipan, toen Slow, solidair als altijd, het trapke naar de keuken opstapte en ineens de deurlijsten stevig vast greep. Hij keek mske met ongelovige ogen aan want er was iets in zijn kuit geschoten. Zijn linker kuit.  “Een kramp” zei hij optimistisch. Maar die kramp ging niet over. mske heeft Zoneke opgebeld met pijn in haar hart.

Zodoende pikkelden ze hier alletwee zo wat rond. Slow omdat hij niet beter kon en mske om haar knie niet te overbelasten en om de beterschap in haar kuit niet naar de knoppen te helpen.

Daarna schuifelden ze zowaar alletwee na mekaar naar de eetplaats. Het leken wel pinguins.

Zou er nu iemand die kerk voor zondag eens iets dichter bij de straat willen komen zetten in plaats van daar vanachter in die dreef?

Previous

Geklutst en geblutst

Next

Zwaar accident

13 Comments

 1. bea

  dat begint zorgwekkend te worden daar bij jullie… Zondag nadert met rasse schreden, smeren die algipan en voor de rest zo min mogelijk bougeren want het risico wordt te groot Een mens zou zijn hart beginnen vast te houden. Een dokter te hulp roepen voor een wondermiddel? Die kerk zie ik niemand verplaatsen maar bij de mutualiteit kan je aan rolstoelen geraken…kwestie van het optimisme te bewaren.

 2. Niet te veel pikkelen hoor…is ook niet goed voor je…krijg je straks nog rugklachten ook…of andersoortige spierpijnen! Toch maar proberen zo normaal mogelijk te blijven lopen. En smeren inderdaad…blijven smeren!!

 3. Hehe…goeie tip van Max…maar je moet wel goed opletten…voor sommigen is er een maximaal gebruikersgewicht.. en dat wordt krap!

 4. ms

  Als we er met twee opzitten toch.

  @ Max:

 5. omg, t is of de duvel er mee gemoeid is
  toch maar eens naar die kapel schuiven waar je van sprak op mijn blog?

 6. ms

  @ Fotorantje: of net niet! Vorige zondag was ik na lange tijd nog eens in een kerk … als toerist. En zie wat er van komt.

 7. wil ik een paar dagen verpleegster komen spelen zodat jullie allebei niet te veel hoeven rond te pikkelen?

 8. haha ja mske, je hebt geen kaarsje doen branden hé

 9. ms

  @ Magda: Das heel lief! Maar ik zou eigenlijk liever zelf rondpikkelen.

  @ Fotorantje: God laat zich niet betalen. Dat hebben de mensen er van gemaakt.

 10. en gaat het allemaal een beetje lukken morgen? in ieder geval een fijne dag gewenst!

 11. ms

  Ondertussen zijn alle benen weer in orde. De korstjes van ’t vallen zijn er nog en de koortsblaas ook, maar daar moet ik niet op lopen en ook niet op zitten.

 12. Gettie

  Amai, ik hapte al hyperventilerend naar adem tijdens het lezen van het verhaal en oef de lucht stroomt nu door mijn longen bij het lezen van mske’s laatste commentaar op het commentaar.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén