Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Oorgarnituren

mske was twee. Wie de beslissing nam kan ze dus niet weten. Feit is dat ze op een zekere keer als onschuldige duts met haar hoofd op een vreemde man zijn schoot moest gaan liggen. Haar moeder en haar tante waren daar bij hoor! Niet direct aan rare dingen denken. Die man nam een kurk waar een dikke stopnaald in stak en stak daarmee in mskes oren.

mske heeft daar een herinnering aan, een vage. Sedert die dag had mske zilveren oorringetjes.

Toen ze haar plechtige communie deed kreeg ze andere. Gouden, werd haar verteld maar die dingen verkochten niks dan last. Ze had steeds ontstekingen aan de gaatjes en liet ze dus maar uit. Toen mocht de boosaardige die dragen en toen verraadde moe dat dat eigenlijk geen goud was geweest, ze hadden er maar een beetje tegen gelegen.

Toen Zus haar plechtige communie deed, kreeg ze van de boosaardige oorringetjes maar Zus had geen gaatjes, mske was daar eigenlijk wat tegen uit eigen ervaring en ze had beslist dat de beslissing over zoiets door de geperforeerde zelf moest genomen worden. Zus wou dat. Toen liet mske ook de gaatjes in haar oren terug open maken want die ontstekingen waren blijven komen.

Toen ze meer en meer met de honden weg was, liet ze de oorringen uit. Dat vond ze te gevaarlijk. En ergens op dit blog staat te lezen dat mske haar kleine zilveren ringetjes terug in stak en ook ergens op dit blog staat te lezen dat mske een deel van haar goud van vroeger had omgeruild voor gouden oorringen. Die gouden oorringen droeg ze constant, gewoon omdat ze daarmee geen last van die gaatjes had.

Laatst toen ze zo eens in de spiegel stond te kijken naar de transformatie van het vermageren en het ongeverfde haar vond ze die gouden oorringen ineens er erg saai uitzien. Het idee bleef. Telkens ze in de spiegel keek werd het erger en erger. Die oorringen waren te saai en te braaf.

Voor Amke’s eerste communie kocht ze zilveren hangers. Die waren afgewerkt met een beetje kleur er in.

Dat viel mske zo mee dat ze er zo ook wou voor alle dagen want die kleur, die past niet bij alles wat ze draagt. Ze kocht er bij Veritas. Eigenlijk wou ze daar een slotje op. Met dat schokken op de fiets en zo. Maar dat slotje bleek dan gewoon een soort miniatuur pareltje met nog een miniatuurder gaatje, zodat mske dat er niet op krijgt en aan Slow vragen … mske begint al te zweten als ze er nog maar aan denkt. Zelfs de vermelding ervan leverde al een paar erg verschrikte ogen op. Néén met zulke ogen en dan aan hààr oren prutsen, laat maar zitten.

Uiteindelijk is niet de fiets de gevaarlijkste plaats om ze te verliezen. Neen, dat is de zetel. Als ze ’s avonds tegen Slow aan gaat hangen. Dan voelt ze die aan de rechterkant er zo uitkomen. Gisteren was het zover. Oorhanger weg. Gelukkig wist mske dat ze die na het fietsen nog had gehad. Gelukkig wist mske dat ze die tijdens de film nog goed had gestoken. Dus keek ze en vond ze die in de zetel.

In het écht is het natuurlijk allemaal niet zo omslachtig als ik het hier voorstel. Uitlaten is geen optie, dan gaan die gaatjes weer vervelend doen. Die gouden er terug in is ook geen optie, mske zou weer niet meer in de spiegel willen kijken, net nu ze terug wat vriendelijker kijkt naar haar spiegelbeeld.

Wat ze wél gaat doen is er nog een paar kopen. Er bestaan er die wél met een slotje kunnen gesloten worden. Kwestie van een paar tegen te komen dat ze mooi vindt.

Previous

True Romance

Next

De kleine keitjes

12 Comments

 1. Mijn moeder was niet zo van de oorbelgaatjesprikkerij..als je daar gaatjes moest hebben, was je er wel mee geboren zei ze altijd hehe. Ik heb ze nog steeds niet…toen ik in de pubertijd was, heb ik weleens overwogen om twee gaatjes in één lelletje te laten prikken, dat leek me wel grappig. Het was de tijd van de punk…dus dat was dan wel héél braaf punk geweest hahahaha! Uiteindelijk heb ik het nooit laten doen..eigenlijk vind ik dat m’n moeder wel gelijk had hehe!

 2. ms

  Ik vind dat dus ook. Met alles trouwens.

  Maar als je er eenmaal mee zit moet je er het beste van maken.

  Ik heb dus geruime tijd gehoopt dat ze zouden dichtgroeien maar dat deden ze niet, enkel aan de achterzijde. Wat dus enkel telkens op onstoken oorlelletjes uitliep.

  Dus is het in mijn geval écht wel aan te bevelen er wel degelijk te dragen.

 3. bea

  Ik ben gek op oorbellen, vooral bij anderen vind ik dat mooi Voor mijn eigen hou ik het op petieterige blinkertjes, klein maar schitterend.

 4. aaah oorbellen vind ik mooi, maar dan mag je geen halsketting vind ik, of beide mogen niet teveel opvallen anders wordt het al vlug kerstboomachtig

  zelf kan ik geen oorringen meer dragen, van gelijk welke materie, m’n oorgaatjes gaan er van lopen, nee niet weglopen, maar er komt dan vocht uit

 5. ms

  Het mag nooit het voorplan nemen! Dat trekt op niks, dan kan je evengoed een schoon masker opzetten.

  Het mag alleen beklemtonen hoe schoon dat ge van uw eigen al zijt.

 6. Aha…nou, dan hoef ik dus nevernooit eraan te beginnen ook niet…want ‘al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding! ‘

 7. beklemtonen of iets verdoezelen, haha

 8. Gettie

  Voor mijn plechtige communie verplicht zonder tegenspraak (ja ik was een braaf dutske toen) door meter aka grootmoeder naar juwelier gesleept en “kindmoedig” de piercing doorstaan.Mocht wel mijn eigen keuze van oorringen bepalen en ze zijn nog hip,maar wegens goud draag ik ze niet meer. Tijdens flower-power tijd is mijn oorbellengoesting gegroeid en ik heb ze deftig gevoed hahaha.
  Goud draag ik niet, dat is persoonlijke smaak en ik vind oudere vrouwen met goud gewoon niet mooi.
  Mijn schoondochters zijn heel blij met de miskopen die ik nog al eens doe haha.
  Maar mijn 1ste oorringskes die heb ik nog, eventjes boze grootmoeder zijn en mijn kleindochtertje verplicht laten piercen ?? Neen, ik denk er niet aan !!

 9. goud is ook niet mijn kleur, ik draag altijd zilveren of van chirurgisch staal, als het maar nikkelvrij is want dat geeft dus de problemen. kleine ringetjes die net om mijn oorlel passen, met ‘echte’ oorbellen lijkt ik net een zigeunerin

 10. ms

  Daar heb ik dus ook een probleem. Ik moet ook kiezen voor nikkelvrij. En grote hangers lukken me ook niet, ik heb een vrij kort nekske. Dus zo van die halfhangerkes staan net goed.

  En mijn goud? Ik weet niet wat ik er ga mee doen. Wegleggen voor de kindjes? Maar die oorringen? Ik geloof dat Bollie ook geen gaatjes heeft en ik ga de kleinkindjes ook niks opleggen waar ze niet voor kiezen.

 11. Mske,dat komt bij ook bij één paar oorringen heb ik dat ook dat het ene oor altijd ontsteekt,het zijn nogal dure en van die goedkope heb ik het niet raar.
  groetjs

 12. aha oorringenleed. Ken dat. Bij sommige oorbellen lijken mijn vingers ineens weer veels te dik , om dat miniscule slotje vast te kunnen krijgen. Grrrr … hoeveel keren ik al niet op zoek ben kunnen gaan achter die dingen. Op de grond van de badkamer het vaakst, dan op eens een keer in m’n eigen decoleté, ook leuk zenne , en nog eens een andere keer op de grond in de keuken. Dat was de lastigste !(ook over geschreven, ooit …) Tjaaaa
  Wie er goed wil uitzien, moet er toch véél voor over hebben hé …
  Ps: Ze staan je gewéldig goed … !

  Zwaai zwaaaaaaaaaaai … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén