Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De slechte kant van de goeie kant

mske is een vriendelijk meiske. Zeg dat ik dat gezegd heb en het gaat hier niet over dat gezegde van: “wiens brood men eet, diens woord men spreekt” want ik eet geen brood.

Maar soms, en dat heb ik vroeger ook al verteld, dan gebeurt er iets en dan neemt mskes automatische piloot het commando over en dan is de vriendelijke mske foetsie, want die piloot is niet om mee te lachen … Of toch wel? Een beetje? Dan kan het gebeuren dat je van die situaties meemaakt.

Op de trein in het terugkomen van de zee, niet vorig weekend maar dat van de week ervoor heeft mske er ook een paar haar gedacht gezegd.

De trein zat bomvol en zij zaten beneden in een dubbeldekwagon zo alle vier naast mekaar zo stom op de andere kant te kijken waar ook iedereen naast mekaar zat, ook zo stom op de andere kant te kijken en waar er al miserie was geweest met een mens dat … Ik zal dat op een andere keer vertellen.

En dan zei mske, die altijd de goeie kanten van iets zoekt, zo stommelings tegen Slow dat ze tenminste geen wc moesten gaan zoeken, die was namelijk in die wagon al was het er dan een voor gehandicapten.

Nu zaten er boven hun hoofd een groep Franstalige kinderen. En die hielden die wc constant bezet, speelden er in en zo meer en toen leek het net of op die ganse trein geen enkele andere wc was. Daar onstond een file zodat de deur van de wagon niet meer dicht kon.

Op een zeker ogenblik komt er zo een dikke matrone kijken waar die klein mannen bleven, gooide die wc deur open en die begon die uit te schelden als een viswijf. Ze zette er daar drie in hun onderbroek op de gang en liep er al foeterend achter. “Wat een boze tante” roloogde Amke.

En toen was er iemand die luidop zomaar aan de file vroeg of er geen andere wc in die ganse trein was waarop een vrouw zei dat op de andere wc geen papier meer was. Tja, mske gebruikt dan een papieren zakdoekske.

Op een zeker moment had ze ook wel kunnen gaan maar in de rij gaan staan? Dat doet mske niet. Ze vindt dat je dan kan al evengoed een bord kan nemen waar op staat: “ik moet”.

Ze zou wel wachten tot in Landen. Die rit duurt 2 uur en 10 minuten en in Brussel was dat wc nog geen moment vrij geweest en toen zaten er drie van dat klein grut in die wc en stond er een vent verdraaid ambetantig net met zijn kont voor haar gezicht te draaien.

mske stond recht, trok die deur van die wc open en zei tegen dat spul dat het geen speeltuin was. Waarop die zegden dat ze moesten en je weet wel de uitleg die kinderen dan hebben. mske zei dat ze vijf minuten ervoor ook al geweest waren en een kwartier ervoor en een half uur ervoor ook al en dat ze nu konden opkrassen zodat andere mensen óók eens konden gaan. Ze dropen af.

Komt toch een vijftal minuten later die bende terug naar beneden gestommeld zeker, terug allemaal die wc in. En nog iets later kwam de dikke matrone en die stond daar weer zo van haar oren te maken en die trekt óók die deur open en stapt binnen bij die kleine kwispels.

En toen kwam de conductrice, die zag die rij wachtenden en vroeg of er een probleem was met de wc waarop mskes automatische piloot antwoordt dat er al van aan de kust een probleem was met die wc want dat er daar een telkens een ganse speeltuin op zat, zonder de dikke matrone te vermelden natuurlijk. Oeps!

De conductrice bonsde op die deur en zei dat ze onmiddellijk moesten openmaken waarop die dikke matrone brulde dat ze op het wc zat. Toen maakte dat mens de deur open. En boos dat die was. Boos! En ze schold. Dat zij ook het recht had van naar de wc te gaan en die kinderen ook. Maar die conductrice ging ineens ook van vriendelijk over op automatische piloot en zette op een correcte maar kordate manier de puntjes op de I. Ze hebben de bende niet meer gezien.

En toen moest Amke en toen moest Slow en de mensen van de wagon gingen ook en toen moest ook Ella.

En toen mske ging? Toen was het wc-papier op en gebruikte ze maar een papieren zakdoekske.

Previous

Nog een geheim

Next

Naar de zee!

7 Comments

 1. Slow

  ppsstt

  Dat waren 2 verschillende matrozen, euh matrones.

 2. ms

  Euh! Ze pakten evenveel licht weg als ze voor het vensterke stonden en qua decibels was er ook geen groot verschil.

  En misschien had ze de tweede keer wel een pruik op?

  Euh? Ik ben Slow en doe Samson na?

  Whoeaaa!

 3. hihi, ik heb iets dergelijks ook een meegemaakt. op de trein terug uit spanje. voor het eerste deel van de reis konden we geen reservering krijgen en verbleven zodoende op het balkon… wij kregen het idee dat er een pot goud stond op die wc, zo vaak kwamen sommige mensen terug

  pske: leuke avatar slow!

 4. Niet te geloven…konden die matrones die jong niet gewoon bóven al tegen houden? tssss het is toch lastig om goed personeel te krijgen in het onderwijs tegenwoordig hè..hahahaa!
  Maar had het boze gezicht van die vrouw weleens willen zien toen ze zélf eindelijk zat en die conductrice op de deur bonste woehahahahahaaa!
  Ik kan in zulke gevallen ook wel mijn ongezouten mening zeggen hoor…vroeger durfde ik dat niet…te verlegen, maar daar groei je op een bepaald moment toch wel overheen hehe!

 5. ms

  Het is toch gemakkelijk als een ander er de last van heeft? Ik krijg daar de kriebels van. Dat is echt hun verantwoordelijkheid ontlopen en maar hopen dat een ander er dan voor zorgt. Als er wat zou gebeuren zouden ze nog durven zeggen dat we maar iets hadden moeten doen.

 6. wc-opstopping zeg maar

 7. Als avondafsluiter heb ik hier hartelijk geachen met je verhaal dat eigenlijk niet om te lachen was ,maar toch …’t is ambetantig als je zelf erg dringend moet natuurlijk.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén