Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De bakker stopt met bakken

“Het is toch om het stiet van te krijgen!” Het stiet is iets uit mskes dialect en kan niet vertaald worden.

Wat is er nu om het stiet van te krijgen? Wel, sedert we hier wonen, kochten Slow en mske brood waar ze het vonden of bakten het zelf, maar sedert vorig jaar, tijdens het contract bij de dikke klant, brachten ze altijd brood van die bakker van daar mee.

Sedertdien willen Slow en mske geen brood meer van waar ze het vonden. Ze zochten een echte bakker en vonden er ene. Een goeie! Niet bij de beste bakker van hier want die zijn bruin brood is maar heel lichtekes gekleurd en zodoende had Slow prospectie gedaan tot hij het deugdelijkste bruin brood had gevonden.

Nu stopt de bakker en gaat die bakkerij dicht! Gesloten! Gedaan met bakken!

Die bakkerin had het gezegd dat ze maar vijf jaar die winkel wou houden. Maar blijkbaar waren er al meer dan vier jaar voorbij. Slow kan herbeginnen met zijn prospectie of mske zou moeten wit brood eten.

Previous

Dat ze voortdoen met dat waarvoor ze betaald zijn

Next

De kroon

1 Comment

  1. 25-01-2008, 01:10:23
    tja
    dan maar een eigenbroodbakkerij beginnen. is wel erg makkelijk tegenwoordig met de hedendaagse broodbakmachine. heb je gelijk ook die heerlijke geur thuis!

    olive

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén