Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het échte reuzengeheim

Ergens in de voorbije weken kwam de mail met de vraag om geheimhouding. Er werd geen persverbod uitgevaardigd maar wel gevraagd om niet met de pers te praten. Ook werd er gevraagd niet te veel te vertellen over de proefrit aangezien ze die enkel voor de reuzenbouwers wilden houden.

De proefrit was een soort algemene repetitie vóór die reuzen in de stoet zouden gaan.

Slow en mske vertelden dat aan Amke en Ella. “Dat is dus een geheim” zei Ella “een écht geheim”. En Slow en mske beaamden dat. Dat was een echt geheim. Ella ging er zowaar van fluisteren. “Maar daar staan toch huizen” fluisterde ze, die mensen gaan dat toch zien“. En toen ze hoorde dat het ministoetje naar het rusthuis zou gaan om daar de bergop uit te proberen, zei ze: “maar dan gaan die oude mensen erg schrikken, als daar zomaar al die reuzen voorbijkomen” en trok ze haar oogskes groot open van de schrik. Ella heeft een groot inlevingsvermogen, al dacht ze dan dat het verrassingseffect voor de stoet bedoeld was.

Gisteravond was het zover. De reuzen kwamen buiten en daar werden nog de laatste montages gedaan, ze kunnen namelijk niet op hun geheel binnen of buiten, gezien de poutrellen in het plafond en de lagere poort.

Ze werden “geboren” en begonnen aan hun stap in de wereld. Bij het oversteken aan de straat werd de stoet even gestopt. Toen enkele reuzen waren over gestoken, bleek de brandweer te moeten uitrukken, de échte brandweer wel te verstaan. En zelfs reuzen hebben daar begrip voor. Ze maakten pirouettes, korte bochten en 45° hoeken. Ze manoeuvreerden hun koppen tussen boomtakken en lachten over dingen waar mensen ook om lachen.

Het rusthuis werd een opgave. Ella kon gerust zijn, de oudjes sliepen mogelijk al. Slechts twee hebben er door het venster gekeken. Daar werd een groepsportret van de ganse bende gemaakt. Het werd wat passen en meten eer ze allemaal op één foto konden. En toen liepen ze op rij de straat terug af en het domein terug op.

Ondertussen was daar het mobiele frietkot open. Friet en drank waren gratis voor iedereen. Feit is dat er toch een pak mensen rondliepen die er bij het reuzenbouwen nooit hadden bijgeweest.

Ella kan beter geheimen bewaren.

Previous

Let’s kill all the Belgians

Next

De voorspelling

4 Comments

  1. Geen verrassing…kinderen kúnnen dat ook beter dan die kletsmajoors van volwassenen..!

    Maar goed…de reuzen kunnen dus rijden en manoeuvreren..laat nu het feestweekend maar komen dan hè!

  2. generale repetitie voor de reuzen, moeilijk om dat onopgemerkt te doen
    maar als die geheimhouding dan voorbij is, dan gaan we toch eens een foto zien hé van de reuzen, want alles is zo top secret daar dat ik nu wel heel benieuwd wordt

  3. ms

    Als alles meezit komt er zelfs een filmke.

  4. Dat was letterlijk een groot geheim en als iedereen dat groot geheim eindelijk aanschouwd heeft ,dan ben ik wel benieuwd naar dat filmke dat je ons zal tonen(als alles meezit).

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén