Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Let’s kill all the Belgians

Behalve dat die brave zich hopeloos belachelijk maakt als we denken aan alle grote meesters uit het verleden en aan de tonnen kant die de Amerikanen de oceaan overslepen vraag ik me af of dit nu een typisch voorbeeld is van: “ikke ben groot en jullie zijn klein” of is er gewoon een friet in het verkeerde keelgat geschoten?

Eigenlijk wou ik er geen woorden aan vuil maken, maar het was half vier vannacht en mijn inspiratie slaapt nog.

Previous

Het ritueel

Next

Het échte reuzengeheim

18 Comments

 1. Wat een absurd boek! In alle opzichten zo stom. Ik ben dan wel een Portugees-Hollandse ik ben en voel me na mijn hele jeugd in Vlaanderen zo Vlaams als maar zijn kan. Dit vind ik absurd.

 2. bea

  Geschift!
  Voila, kort en bondig

  Wat is slutwalk??

 3. ms

  Een Canadese politieofficier, Constable Michael Sanguinetti, heeft gezegd dat als vrouwen niet verkracht willen worden, ze zich niet als sletten moeten kleden.

  Daar is protest tegen gerezen en dus gaan vrouwen samen de straat op, gekleed zoals zij willen, ook nogal uitdagend om te stellen dat wat een vrouw ook draagt geen vrijgeleide betekent voor wat dan ook.

  Het idee werd overgenomen en ik geloof dat er in London ook al een slutwalk was en in Nederland zou er een komen of is er geweest.

  Het heeft dus niks met “slet” op zich te zien, het is enkel een statement.

  Zie Wikipedia.

 4. Ja…zo’n walk is hier ook geweest…maar dat het nodig is voor vrouwen om dit standpunt op die manier duidelijk te maken, vind ik al erg genoeg.
  Allemachtig…kan zoiets niet verboden worden..zo’n absurd boek? En ik me maar afvragen hoe het komt dat een hoop Amerikanen zulke rare ideeën hebben..het wordt ze met de paplepel ingegoten!
  Hij maakt zich inderdaad belachelijk die vent.

 5. allé zeg, die durft, en dan nog een kinderboek
  is dat een nieuwe soort Hitler misschien

 6. ms

  De slutwalk was in reactie op een postje van Bea, waarbij een man ongenodigd bij haar en haar vriendin aan het tafeltje kwam zitten en mijn reactie daarop.

  Die vrouwen hebben wel een punt maar ik zou me niet zo gaan kleden.

  De uitgeverij heeft het boekje uit het aanbod gehaald en de schrijver is ontgoocheld Ocharme.

 7. Oh..aha…had dat woord ook al niet in dat krantenartikel gelezen hehe.
  Maar blijf erbij dat het erg is als vrouwen dat soort acties moeten ondernemen. Het is en blijft toch een mannenwereld hè, ondanks al het feminisme..erg.
  (maar sorry Bea, ik vind wel dat het voor álle mannen geldt, ongeacht hun nationaliteit..die hoeft er dan ook niet expliciet bij vermeld te worden )

 8. bea

  Nationaliteit heeft daar inderdaad niets mee te maken maar het was nu per toeval een nederlander en dat mag geweten zijn vind ik Was het een spanjaard, zette ik het er ook bij. Was het een belg, dan had ik het niet vermeld omdat ik er van uitga dat lezers dat zo weten

 9. @ bea..
  Och maar waarom moet dat geweten zijn?…als het een Belg was geweest had je gewoon ‘een man’ gezet…en al die vervelende opdringerige kerels zijn toch gewoon ‘mannen’? Ik heb er een hekel aan dat er hier in de krant bij een misdrijf persé ‘Marokkaan’ of Serviër’ moet staan als de dader die nationaliteit heeft…maar als het een Nederlander is, gewoon ‘een man’…zo werk je vooroordelen in de hand hè.
  Maar goed…dit is ms haar blog, hier hoort deze discussie niet hehe.

 10. Ik had er al over gelezen en het getuigt van een mateloze arrogantie.En dat is zo zogenaamd een kinderboek zijn,bah en daar wordt zòveel aandacht aan besteed.

 11. Gettie

  Over het thema heb ik even niks te zeggen haha.
  Ik wil jullie morgen veel energie en vindingrijkheid en chance wensen in de mobiliteit, voortbeweging en verplaatsing.

 12. volgens mij moet je er denk ik alleen maar heel hard om lachen…

 13. ms

  @ Gettie: vandaag is er niks te vinden qua mobiliteit. In zulk weer rijden wij niet met de fiets naar St. Truiden. Er is te veel wind.

  @ Olive: ik lach er niet om, ik huil er niet om. Eigenlijk kan het me niet schelen, maar dan hoef ik me ook niet druk meer maken om andere geviseerde bevolkingsgroepen.

 14. ms

  Bovendien lees ik net dit artikel. Het is dus niet alleen één onnozele Amerikaan die er zo over denkt.

 15. Hehe…ik denk dat die Amerikanen weer eens héél Europa op één hoop heeft gegooid. Er staan dingen bij die dan echt wel kloppen…heb ooit eens in een Frans (niet Waals, echt Frans) ziekenhuis gelegen en nee…daar sprak dus niémand Engels…de chirurg deed zijn best om heel langzaam verstaanbaar Frans te spreken en één leerlingverpleegster sprak een beetje Duits…that’s it, de zaalarts verdween met veel misbaar weer van zaal toen ie hoorde dat wij geen Frans spraken..ik vermoed dat het in Wallonië echt ook wel zo erg kan zijn!
  En zakkenrollers…daar mogen ze toeristen die Amsterdam aandoen gerust ook wel voor waarschuwen..met alle truken die ze daarbij kunnen gebruiken.
  Misschien hebben ze er België van gemaakt omdat de EU in Brussel zetelt?

  In ieder geval..als ze er ‘België’ opplakken voelen jullie je dus ook aangesproken..dat had ik met dat postje van Bea nou ook..!

 16. ms

  Niet bepaald aangesproken, maar ik bedenk dan hoeveel schade zulke zaken aanrichten, zoals je ziet met die komkommers ook. Dat begint ook met één iemand die iets zegt en dat gaat sneller dan een lopend vuur.

  Nu ja, als de Amerikanen wegblijven uit Brussel is er meer plaats voor de Japanners.

 17. Ja ja…zo gaat dat met vooroordelen..!

  Hahahaa!!!

 18. ja als je zoiets leest, houdt het op. ben het wel eens met de opmerking dat het eigenlijk overal wel zo (niet) is…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén