Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bee en bee op konzjee

Zoals gezegd viert tante Gee haar zjubilee en vermits tante Gee nog altijd langs géén* kanten woont terwijl Slow en mske langs dees kanten wonen was dat een beetje een probleemke.

Maar Slow en mske hadden gezegd dat, moest het ooit nodig zijn, ze wel een auto zouden huren. Zodoende belde mske naar de autoverhuurder. Qua prijs is dat een peulschilleke. Qua waarborg is dat een ander quelque chose.

Nu is dat op zich nog niet erg, dat geld zouden ze toch terug krijgen. Maar die auto moet ’s anderendaags, zijnde zondag en gesloten dag, terug gebracht worden en op een parking gezet en bovendien werken die verhuurders ’s maandags niet.

Dus zouden ze op dinsdag nog eens terug moeten om hun waarborg en wie weet hoeveel zouden er ondertussen op die parking die auto al een sleep gegeven hebben. Dat is zo ’t scenario een beetje.

Anderzijds waren Slow en mske al enkele keren in St. Amands en hadden verzucht dat ze daar toch eens graag zouden fietsen zo aan die boorden van die Schelde, zo plat gelijk in de plaats van hoebel op en hoebel af zoals het er langs hier aan toe gaat.

Dus wilden ze er een weekendje-weg van maken. Zomaar op een zaterdagmorgen vertrekken met hun fietsen op de trein, ginds een fietstochteke doen, ’s avonds met de fiets naar ’t feest, ’s nachts terug en ’s zondags nog een fietstochteke doen.

mske zette zich in haar startblokken en belde naar een B&B op 2,7km van die zaal. Die zijn dicht! Wegens jaarlijkse vakantie! En dat in de vakantiezomermaanden? Als iedere B&B dat gaat doen moet er niemand niet meer op konzjee. mske zag het weekendje al in het figuurlijke water vallen.

Balen was dat! Maar neen! Niet IN Balen maar langs géén* kanten, daar ieveranst aan de Schelde, natuurlijk.

Maar ondertussen zijn we al wat verder. Er is daar namelijk een hotelleke op een wat verdere maar toch kleine fietsafstand. Dat heeft mske gisteravond geboekt.

Nu maar hopen dat dat weekend niet in het letterlijke water valt.

* In dit geval niet in de betekenis van “geen” maar wél de dialectbetekenis van “gindse”.

Previous

Zum kotzen

Next

Spullen voor de rommelmarkt

6 Comments

 1. O wat vind ik dat een mooi initiatief( ja ik ben een fietster hé) Nu hoop ik voor jou dat het een droog weekend wordt .Daarmee bedoel ik het weer ,want op dat feest zal het wel niet droog zijn.Zelf zit ik ook op een familiefeest in de Westhoek en ik hoop ook dat het mooi weer is dan kan ik ginder eens fietsen op een oude treinbedding!

 2. ms

  In de spamreactie die op dit berichtje verscheen staat nochtans iets anders, namelijk:

  Geplaatst op 21 juni 2011 at 11:46

  I consider, that you commit an error. Let’s discuss it.

  Ik denk niet dat er nog over te discuteren valt.

 3. ahwel mske heeft dat goed gezien, direct een weekendje weg van maken

  die gesloten B&B is zich aan het opladen tegen dat de vakantie echt begint denk ik

 4. ms

  Dat is nu niet hé Fotorantje, dat IS in de grote vakantie.

 5. bea

  Een heel goed idee om er een (fiets)weekend van te maken, je moet er maar opkomen Zo’n huurauto enkele dagen op een parking achter laten, ik zou daar ook geen voorstander van zijn. Er zal daar nooit iets gebeuren maar net dan…

 6. Echt een superideetje…en ik duim alvast voor het mooiste fietsweer van de wereld!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén