Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

GPU staat voor Goh Prul Uilskuiken!

Slow wist een paar dagen terug te vertellen dat er iets raars was met zijn scherm. Zie je, hij had schaduwen achter zijn tekens. Een lange zin, een lange schaduw. Een woord, een korte schaduw.

mske ging het efkes opzoeken en vond dat … oeie! de GPU. Er werd zelfs aangeraden om een andere videokaart te kopen, tenminste, als het niet aan het scherm zelf lag. Wat ze moesten uitproberen door dat scherm aan een andere pc te hangen.

Ze deden beter. Ze wisselden van scherm. Geen van beide schermen had schaduwen. Wat was dat nu?

Ze wisselden terug, elk zijn eigen scherm dus en alle schaduwen waren weg. Weeral een raadsel, maar mske heeft die gegevens over die GPU en die videokaart toch maar opgeslagen.

Want zomaar van zichzelf genezen … dat doet een pc toch niet. Een scherm trouwens ook niet.

Previous

Beschermd: Een herinnering met glans

Next

Beschermd: Noorwegen

9 Comments

 1. Hm nee…dat soort dingen gaan meestal niet vanzelf over..hopelijk wél natuurlijk, maar ik zou er niet op rekenen!

 2. ms

  Daarom dat ik het bijhoud. Ik zal nog eens moeten opzoeken of het die videokaart eventueel zelf te vervangen is of dat we daar hulp gaan bij nodig hebben.

  Echt simpel ziet het er nu ook niet uit.

 3. Nee…ik zag dat al toen ik op GPU googelde ( want ik dacht meteen al wel dat dat niét ‘goh pushkin uilskuiken’ betekende hehe)..dat lijkt mij werk voor een expert!

 4. ms

  Je zou het dus zelf kunnen doen, volgens internet, maar ik voel mij niet geroepen. Het zal, moest het voorvallen, echt wel een expert worden.

 5. oei ik denk dat je daar maar beter niet zelf aan prutst tenzij je veel weet van informatica! Voorlopig is alles in orde en wie weet blijft het in orde.Misschien een pietepeuterig haperingkje dat met het wisslen van scherm verdwenen is.

 6. soms helpt het wel om problemen op te lossen door even de stekker uit te trekken, maar zo’n dingen zijn jammer genoeg dikwijls het begin van meerdere problemen
  duimen maar dat de schaduw weg blijft

 7. bea

  Soms is dat het begin van het einde… courageus nieuws hé. Het zou best kunnen dat het iets van niets was dat weer opgelost is door eens de scherms te verwisselen. Te hopen, ik ga duimen.

 8. als je hulp nodig hebt mag je me altijd mailen hé : http://madddox.wordpress.com/2011/05/26/prutsen-en-moosken/

 9. ms

  @ Joten: dat is altijd handig zo de juiste connecties te hebben. Ik ga dat adres direct opslaan sé.

  @ iedereen: ik vraag mij of daar een stofke ergens in dat priezeke kan gezeten hebben … ik vrees dat het dat niet is.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén