Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De mensheid

Jaren geleden, zo een tiental om juist te zijn, had mske zich geërgerd aan het feit dat er ineens sprake was van: “misdaden tegen de menselijkheid”. De eerste keer dat ze het las dacht ze dat één of andere zich vergist had en wel degelijk “misdaden tegen de mensheid” bedoelde, zoals het altijd al genoemd was geweest.

Als het dan al een verkeerd gebruik was geweest, dan werd dat toch maar overgenomen en overal dook de, volgens mske, verkeerde benaming op.

Toen ook eens Koala zich op het forum daarover ergerde, wist mske dat ze niet alleen was.

Maar wat doe je er aan? Je er aan ergeren? Dan heb jij alleen er last van. En het telkens gaan verbeteren, dat doe je met een kleine die net leert spreken maar toch niet met volwassenen die het omwille van het grote gelijk toch niet zouden willen accepteren.

Gisteren merkte mske dat er terug “misdaden tegen de mensheid” konden begaan worden. Als nu ook de menselijkheid onder de mensheid nog eens wat zou toenemen zou dat geen kwade evolutie zijn.

Previous

Zondagnamiddag

Next

Als ’t maar warm is

14 Comments

 1. Vergissen is menselijk..?? ;-D

 2. ms

  Niet willen toegeven dat het fout was, voor sommigen ook.

 3. Jaa…dat is zéker menselijk…maar niet wenselijk hehe!

 4. ms

  Zo dom! Iedereen kan zich al eens vergissen of een fout maken.

  Ze maken er zichzelf alleen maar ridicuul mee.

 5. ja, die menselijkheid daar had ik ook al bedenkingen bij. Er zijn zo wel meer verbasterde woorden waar ik mij aan erger – een daarvan is DAGdagelijks, en het verwisselen van ‘even groot ALS’ maar ‘groter DAN’, en een gewonde die wordt AFGEVOERD en… och ja, er zijn ergere dingen in ’t leven hé

 6. niemand is perfect en missen is dus zeker menselijk
  veel menselijker dan de misdaden tegen de mensheid

 7. ms

  @ Omamoetje: het verkeerd gebruik van de persoonlijke voornaamwoorden, zoals: “groter als mij” voor “groter dan ik”.

  En dagdagelijks staat ook mijn lijstje, jà.

  @ Fotorantje: dat toegeven is blijkbaar één van de moeilijkste zaken die er bestaan (als het over een eigen vergissing gaat dan).

 8. Daar zeg je me wat. Er zijn zo van die uitdrukkingen waar ik me te pletter aan erger.Zeker aan dat dagdagelijks dat ineens door iedereen werd gebruikt. Je hebt toch geen twee dagen in één dag? En dan die mensheid en menselijkheid. Dat zijn toch twee verschillende begrippen. Je kunt toch geen misdaden plegen tegen iets dat niet tastbaar is.En dan die woorden die wel juist zijn maar ineens opduiken en die dan door iedereen gepast of ongepast gebruikt worden.Liefst woorden uit een andere taal.Interessant willen doen denk ik.

 9. Gettie

  Even terzijde, alhoewel, het heeft toch met de taal te maken. Onze taal is al moeilijk genoeg en we hebben echt geen nood aan nieuwe slechte woorden of verdraaiingen van woorden. Als je dicht bij buitenlanders leeft die onze taal echt willen leren dan besef je hoe moeilijk onze taal is.
  ps, zouden er ook misdaden tegen de “dierlijkheid” bestaan Sloef? zullen wij dit woord dan maar eens uitvinden en “claimen” om op het zijn onnderlands te zeggen hahaha.

 10. zelf heb ik geen enkele moeite om mijn vergissingen toe te geven, zo erg is dat allemaal niet

 11. Ik zag het gisteren ineens ook in de krant staan…’misdaden tegen de menselijkheid’..! weet je dat me dat nou nog nooit eerder was opgevallen…zó word je ermee rond je oren geslagen dat je niet eens meer doorhebt dat het fout is!
  Maar ik vind het eigenlijk ook wel misdadig tegenover de menselijkheid, zulke dingen als in Noorwegen gebeurd zijn..het zorgt voor haat en voor veel minder menselijkheid als er ooit was.

  Dagdagelijks…hehe, ik vrees dat ik dat ook weleens gebruikt heb in m’n postjes..ik vind dat eigenlijk wel lekker klinken hahahaha!

  • ms

   In die moorden was niks menselijks te vinden. En ik vind dus ook niet dat je tegen een abstract gegeven misdaden kan plegen.

   Dagdagelijks? Heb ik efkes opgezocht op het blog. Het staat blijkbaar enkele keren tussen de reacties. En ik had het gebruikt in mijn categorieën, maar daar heeft alles een zowat idiote naam. Maar eigenlijk is dat verkeerd, want dan kan het zijn dat anderen gaan denken dat het correct is. Ik heb het veranderd.

   En die categorieën smijt ik er misschien zelfs wel af. Wie is dààr nu iets mee?

 12. Misdadig is ook abstract en dat is wat ik schreef: misdadig tegenover de menselijkheid…dat zijn misdaden tegen de mensheid hehe.

  Categorieën heb ik al nooit ingevuld..tags ook niet maar als ik nu iets terug moet vinden in m’n archief heb ik dáár wel spijt van hehe.

  • ms

   Te rap geantwoord. Dat komt er van zie, dan lees je maar half.

   Wel ik heb die categorieën daarom wel gemaakt maar ik heb die zoekfunctie in mijn linker kolom en ik gebruik die en niet die categorieên. Dan kan ik ze even goed weghalen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén