Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Als ’t maar warm is

Ons huis, we hebben het al zo dikwijls bestoeft, is gebouwd volgens de oude manier van bouwen. Dat wil zeggen dat er een koele plaats in het buro is.

In de winter is dat niet zo opvallend, dan brandt de stoof. In de zomer, normale zomers dan toch, is dat zalig. Dan is het in het buro heerlijk fris.

Maar nu is het geen normale zomer. Dat wil zeggen dat Slow en mske hier in het buro zo soms ’s morgens het vuurtje eens opstompen. En eens dat het wat warmer aanvoelt het terug afzetten.

Slow en mske hebben het niet rap koud, maar als ’t zo écht friskes is kan het zijn dat mske op een rare plaats kou krijgt terwijl ze het verder toch wel aangenaam vindt.

Een rare plaats? Ik ben er zeker van dat niemand dat kan raden. We gaan er dan ook geen spelleke van maken, ik ga het gewoon vertellen.

Soms krijgt mske het koud aan het stukske armen van aan haar ellebogen naar haar schouders. Zeg nu zelf? Heb je dat nu al gehoord? En dan bestaan er debardeurkes en bodywarmers. Dat zijn pullekes en frakskes zonder mouwen. Maar heb je al gehoord over mouwen zonder pullekes of frakskes? Neen hé!

Als mske dan haar favoriete grijze fleece aantrekt krijgt ze het natuurlijk te warm. Dat is ook de oplossing niet. Dus heeft ze er gisteren maar haar beenverwarmers over getrokken. Van die gebreide dingen in pied de poule motief.

Previous

De mensheid

Next

Tis toch nie waar hé!

14 Comments

 1. bea

  mske heeft blijkbaar voor alles een oplossing. Mouwen zonder pullekes bestaan hoor, ik heb er. Enkel mouwen met een stukske schouderbedekking. Ooit gekocht om boven een feestkleed te doen. Dochter was toen mee. Ik vond dat zo een tof ’truitje’ en besloot het te kopen. Dochter bekeek me alsof er iets mankeerde aan mij. Ben je gek, zei ze, 34 euro voor 2 mouwen. Heb er geen spijt van gehad, het werd regelmatig gedragen….nu is het geen mode meer maar voor thuis is het nog goed genoeg.

 2. ms

  Wel, ik dacht dat ooit eens gezien te hebben, maar dacht eerder dat dat voor een kostuum of zo was. Nu zou het van pas komen.

  Voor thuis natuurlijk.

 3. heb ik ook, zo’n mouwen zonder pull, zelf gebreid lekker warm in kabelmotief, met een verbindingsstukje over de schouders. Moet toegeven dat ik ze niet dikwijls draag, maar nu en dan toch, als alleen mijn armen koud hebben ;°)Maar beenwarmers zijn ook warm natuurlijk en t is dat dat telt

 4. ms

  Zelf gebreid! Goed idee! Want die beenverwarmers zakken af!

  Ik heb dan wel een hekel aan breien maar als de nood het hoogst is, is de breinaald nabij.

 5. ik denk dat zo’n mouwen bestaan hoor, hebben ze dat niet bij damart
  maar beenwarmers zijn ideaal

  k vind dat plekske zo raar niet, ik verschiet van niks meer
  ik kan helemaal warm hebben maar ijskoude voeten
  of koude schouders heb ik ook al gehad

  of een warme neus terwijl je anders koud hebt, haha

 6. Alle oplossingen worden hier al vernoemd en ik moet zeggen dat ik het daar ook wel eens koud krijg op die vochtige en kille dagen die we deze zomer kennen.Ik trek dan één van die korte vestjes met mouwtjes tot boven de elleboog aan. Ideaal.Met een sweater of normaal jasje krijg ik het te warm.Ik loop veel blootvoets en die voeten kunnen het ook koud krijgen ,dan trek ik een paar korte sokjes aan.Niemand die het ziet en de wederhelft is zoiets al gewoon van me

 7. Dacht dat ik wielrenners ook wel eens losse mouwen heb zien aantrekken..dus die dingen kun je sowieso kopen…maar zelf breien is het makkelijkste en goedkoopste lijkt me. Heb weleens koude schouders ja, maar dat stukje armen..nee..niet dat ik me herinner. Bij mij zijn de voeten het rampgebied…maar dan kan ik 20 paar sokken aantrekken, wárm worden die dan toch niet…soms word ik nog wákker ermee…na een hele nacht onder het dons!

  • ms

   Zelf breien is natuurlijk het goedkoopste. Maar waar haal je zo een model? De mouwen dat kan ik wel aftekenen van iets anders, maar waar zitten die verbindingsstukken?

   Of ik brei gewoon twee raglanmouwen met een strikske of een kolleke rond mijn nek. Hum!

   Koude voeten, blijkt iets met de bloedsomloop te maken te hebben. Ik had daar vroeger last van, ook in de zomer. En toen deden we alle jaren die wedstrijd en ging dat weg. Nu is dat terug. ’s Morgens heb ik nooit koude voeten, maar na een siëst kan dat wel voorvallen. En ik heb momenteel ook mijn zomerstapkousen aan.

 8. Je kunt ook uit een oude trui of sweater de mouwen knippen, de afgeknipte rand omzomen en er een lint oid tussen naaien om de boel bij elkaar te houden.
  Of bij een raglanmouw-sweater er het halsboordje aan laten. Hehe…het zal geen gezicht zijn maar wat zullen je armen lekker warm zijn hahahaha!

 9. Hihi..zoiets als het oude mopje…’wat doet mizzD met haar oude kleren? die draagt ze!’ hahahahahahaa!
  Het lijkt me niet zo moeilijk breien…alleen het zijn wel heel veel steken voor gewone naalden…steken opzetten voor beide mouwen plús het stukje voor over je rug..en dan na een8 centimeter dat stuk in het midden minderen aan steken en de mouwen één voor één verder afbreien en dichtnaaien. Met niet te dikke wol moet het wel lukken…ben eens aan een trui met aangebreide vleermuismouwen begonnen en die steken konden ook op een gewone naald…krap, maar het ging. En nee…hij kwam niet af…en als het dat wel had gedaan had ik ‘m vast nooit gedragen…vleermuismouwen!! waar zaten m’n hersens!

 10. ms

  Ik begin mouwen van onder naar boven.

  Dat komt wel goed. Ik weet zelfs dat hier nog ergens breiwol is. Maar of dat genoeg gaat zijn? Om dat te weten zal ik hem eerst nog moeten vinden.

 11. Kan ook..werkt misschien rapper…en dan na de mouwlengte minderen voor dat stukje over de rug en dan weer meerderen tot de breedte van de volgende mouw…ga jij nou maar gauw die wol zoeken!

 12. ms

  Volgende week. Dan wordt het wat rustiger. Dan nestel ik me daarmee in mijn schommelstoel.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén