Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voor de ongelovigen

Er was van alles gepland voor zaterdag. Vlaai halen op de markt van Aalst en daarna een rommelmarkt in het dorp van mskes kindertijd. Maar ze gaven regen. Dus dacht mske zaterdagmorgen dat er later nog wel vlaai zal zijn in Aalst en dat die rommelmarkt in de regen een dikke tegenvaller kon zijn, zeker als je er zo ver moet voor gaan.

Ze vroeg Slow of het geen beter gedacht was om eens te gaan kijken hoever de vlier al stond. Want die had hier die keer wel al serieus zwart gezien.

Ze vertrokken, elk met hun secateur, mske met een emmer in de bak achterop de fiets en Slow nam dat ouwe kinderbadje mee dat hier nog staat.

Het werd al snel duidelijk. De vlier was rijp en bovendien voorzien van zoveel bessen dat mske het niveau in haar emmer onrustwekkend zag stijgen. Ze dacht dat ze nog eens over en weer naar huis zou kunnen komen om die emmer leeg te kiepen. Dat deed ze uiteindelijk niet. Ze vulde de bak.

En al had mske dan gedacht van nog eens terug te gaan, hebben ze dat maar zo gelaten. Ze gingen eerst hun voorraad wel verwerken. Die vlier staat toch niet ver van hier, ze konden vandaag of ergens deze week nog wel bij halen.

Wat een geluk dat ze niet terug gegaan zijn. Zaterdagavond, oepsie, dat was eigenlijk zondagmorgen pas waren de emmer en de bak verwerkt.

Er was van alles gepland voor zondag. Tomaten halen op de markt van Tienen en daarna een ambachtenmarkt in Landen. Maar ze gaven regen. Dus dacht mske zondagmorgen dat er later nog wel tomaten zullen zijn in Tienen en dat die ambachtenmarkt in de regen een dikke tegenvaller kon zijn, zeker dat er hier nog een bad vlierbessen stond.

Wat een geluk dat ze niet terug gegaan zijn. Al ons fleskes zijn nu al vol.

Previous

Respect

Next

De hartenbreker

10 Comments

 1. jawadde, dat is t een en t ander
  mske de natuurapotheek
  en rommelmarkten in de regen valt altijd tegen
  en dat rijmt zelfs

 2. Zo, dat zijn veel bessen! En idd, rommelmarktjes zijn enkel leuk als het goed weer is

 3. Okee…ik ben bekeerd!

 4. ms

  Ik kon vorige keer, toen jullie zegden dat ze bij jullie nog niet rijp waren ook zeggen: “hier wel” maar beelden zeggen meer dan duizend woorden.

 5. bea

  Je had inderdaad veel flesjes

 6. ms

  Voor twee jaar hadden we geen van beiden een hoest gehad.

  Vorig jaar had ik minder fleskes en die waren dan bovendien nog niet allemaal vol.

  De vorige winter heeft Slow haast constant met een hoest rondgelopen en hadden we er te weinig, dus kochten we bij in de Colruyt.

  Nu zijn alle fleskes vol. Als we nu met ons tweeën een hoest krijgen, hoop ik maar dat we met deze hoeveelheid niet te weinig hebben … anders is er nog altijd de Colruyt.

 7. Hier is ook een evenementletterlijk en figuurlijk ‘in het water gevallen,’ Maar die vliersiroop zit er écht lekker uit! Enneuh, als het weer zo zot blijft doen, kom ik weldra een paar van die flesjes voor de valling halen hé * kuch kuch *Is ’t goe ?

 8. ms

  Dat zou mij niks kunnen schelen hoor Klaverke, op voorwaarde dat ik mijn lege fleskes terug zou krijgen.

  Dan zou ik er gewoon tenoste jaar wat meer maken.

 9. Olala,ik ga mijn fiets eens nemen en langs het fietspad rijden waar ik vlier weet staan.Onlangs is dochterlief er langs gereden en ze waren nog te groenig.Maar ja het kan rap gaan als de zon een beetje mee wil werken.
  Ik zie dat je alle bessen afritst.Ik doe het gemakkelijker .De hele boel vliegt in de sapketel en door de stoom komt het sap los en wordt het opgevangen in een onderliggend bassin.Ik moet ze niet eerst afritsen .Dat spaart een heleboel werk uit!

 10. ms

  Aha! Ik zeg het niet dikwijls maar nu zeg ik het wel … ik had het gezegd!

  En die sapketel? Voor die ene keer op het jaar dat ik dat doe, vind ik dat nogal een zotte aankoop. Wat zou ik trouwens doen met de tijd die ik uitspaar? Achter de pc komen zitten? Als ik echt tijd en werk wou uitsparen zou ik ze zo gemaakt in de Colruyt kopen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén