Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

You sexy thing

Maandag voor het vertrek stapte Slow hier, enkel gekleed in zijn boxershort, door het buro richting keuken, terwijl hij aan mske vroeg of hij zo op de bus zou mogen.

mske bedacht dat een madam chauffeur daar waarschijnlijk niks op tegen zou gehad hebben. Maar zij, mske dus, zou daar wel wat tegen hebben dat Slow in dat tenue bij een madam chauffeur op de bus zou stappen. “For my eyes only” dacht ze.

Waarom Slow dan in zijn boxershort door het buro liep? Wel eigenlijk is dat omdat hij dan zijn versgewassen short en even fris gewassen t-shirt niet moet opvouwen en in de kast leggen. “Lui” zouden sommigen zeggen, “slim” zeggen Slow en mske.

Wat later, toen mske terugkwam van nog wat centen uit de muur te gaan halen terwijl Slow al op het bankske van de bussen zat, waarvoor ze nog wat verder moest lopen dan voorzien, want uit het kaske aan het station kon je alleen maar vijftigers krijgen en dat vindt mske niet interessant voor een rommelmarkt, eigenlijk was daar de trend al gezet … en nu wordt de zin te lang en te omslachtig, dus zal ik eens herbeginnen.

Wat later, toen mske terugkwam van nog wat centen uit de muur te gaan halen terwijl Slow al op het bankske van de bussen zat, liep er een man voor haar. Of beter gezegd, hij slefte, slofte en schuifelde of was het schuiven. In elk geval hij avanceerde niet en mske kon hem niet voorbij door de werken aan het station.

Dat was natuurlijk het probleem niet. Maar wat was wel het resultaat? Dat mske zag dat die man een short aanhad, afgewassen blauw van kleur met witte ruitjes er op getekend, model slecht passende en slobberende boxershort. Bovendien liep hij in zijn onderlefke, wat ze hier de laatste tijd “een marcelleke” noemen maar dat mske stoïcijns “onderlefke” blijft noemen omdat zij dat altijd al een onderlefke genoemd heeft.

Ze haastte zich naar Slow en vroeg: “zou die zo op de bus mogen? Bij een madam chauffeur?”

Previous

De rommelmarkt

Next

Dag vrind

12 Comments

 1. Tuurlijk mag ie dat…maar of die madam chauffeur zo goed zou kijken als jij..??
  (En wij noemen zoiets gewoon een hemd hahahaha!)

 2. ms

  Dat valt ook bij ons onder de noemer onderhemd in het AN. Maar in mijn dialect heeft een onderhemd wel mouwkes.

  Maar Slow in zijn boxershort op de bus? Die madam chauffeur zou niet meer kunnen rijden.

 3. Nee…een hemd met mouwtjes is een t-shirt haha!Die ouderwetse hemden hadden nooit mouwtjes toch?

  Ik bedoelde eigenlijk die meneer waar jij achter gelopen had hehe..maar ik geloof je meteen wat Slow in zijn boxershort betreft..!

 4. ms

  In de tijd van de onderhemmekes en de onderlefkes werden er nog geen Engelse benamingen gebruikt, behalve voor bier dan zoals pale-ale en dat werd dan uitgesproken pel-el. Of Lukkiluk en Mikkimoesj.

  Ah neen, die man waar ik achter liep zou ik normaal gezien ook niet genoteerd hebben, ware het niet dat daar links van mij het stationsgebouw stond en rechts van mij een kraan de grond aan het uitgraven was en ik dus verplicht was me aan dat schuifeltempo aan te passen.

 5. bea

  Hier noemen we dat een onderhemdeke. Die met mouwen: een onderhemdeke met mouwen

 6. Tja, je ziet iets als je over straat loopt : )

 7. Sloef goede middag…

  eerst en vooral bedankt voor het medeleven met onze huwelijksverjaardag en natuurlijk loopt ge zoals ge het zelf graag hebt en ik hor ook liever ‘ onderlefke ‘ want marcelleke doet met dan weer denken aan een albereke, alhoewel het twee verschillende zaken zijn en iemand met een marcelleke die pronkt met een albereke geniet nu niet mijn sympathie, maar goesting is koop ! fijne groetjes )pepino

 8. Er waren dan ook nog geen hemden met mouwtjes toen…alleen maar die singlets! (verdraaid, dat stond op die link van jou hier…en ik was die term alweer helemaal vergeten..maar zo worden ze inderdaad in de reclamefolders van kledingzaken nog steeds genoemd!) Toen die als bovenkleding gedragen gingen worden werden ze ook hemdshirts genoemd hier…maar toen waren er ook allang t-shirts.
  Heb ook die link van You sexy thing even aangeklikt…keileuke clip hè met die muis hahahaa! zag ‘m al eerder maar hij blijft leuk!

 9. ms

  Wel ik vind dat iedereen mag dragen wat hij wil, dat kan me niet storen, maar persoonlijk vind ik het niet mooi.

  Ha! Die muis! Amke heeft die gisteren gekozen. Ik was aan het twijfelen. Het is geen muziekblog en die link moest er enkel bij om iets duidelijk te maken.

  Dus ik vroeg me af, de lange versie met de tekst of het korte stukje met de muis. En voor Amke was het wel de eerste keer dat ze het zag. Dus het werd de muis.

 10. Met of zonder mouwen wij noemen dat hier een onderlijfj .En ik denk niet dat het bij erg mooi weer zou opvallen als Slow in short en een onderlijfje op de bus zou stappen.Maar nu dat het winderig ,regenachtig en een beetje frisjes is zou het wel opvallen!!!hahaha

 11. Vriendlief zijn dag is wel goed..dat liedje zit nu al de hele tijd in m’n hoofd dus elke keer krijgt ie ‘you sexy thing’ toegezongen hahahahaa!

 12. ms

  @ Magda: als het warm is dan trek je een t-shirt aan. Een onderlefke is voor als het koud is.

  Slow hééft zelfs geen onderlefkes.

  @ mizzD: ik kan niet zingen, bij een normaal liedje toch niet, maar dàt! Hoe ze dat met dat verspringen van toon of wat dan ook klaar krijgen … bij mij volstaat dus al gewoon het zeggen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén