Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Met de bus in Mechelen

“Stap maar vanachter op” zei de chauffeur “met al die koffers” en het klonk alsof die koffers de grootste vuiligheid waren die hij in zijn leven had gezien.

Zodoende stapten Slow en mske vanachter op waar al twee kinderwagens met bijhorende vrouwen stonden en er dus geen plaats was voor Slow en mske en al die koffers, zijnde twee.

Bovendien stonden die twee kinderwagens op een plaats die voor rolstoelreizigers bestemd was en moesten Slow en mske maar in het gangske gaan staan te hangen.

En toen kwam de halte waarop die ene kinderwagen er af moest, die reed efkes achteruit zodat het gangske versperd was. Bovendien moest de madam die aan de ene kant van het gangske zat er af en die zei: “pardon” tegen mske. En die madam die aan de andere kant van het gangske zat moest er af en die zei korzelig: “mag ik efkes door jà?” En dat terwijl er van van voor naar van achter in dat gangske ook al gedrumd werd.

Slow werd er ook al een beetje knorrig van. Maar mske is kunnen doorschuiven toen die kinderwagen afgestapt was en ze zei, luid genoeg, tegen Slow, dat hij daar niet moest mee inzitten. “Niet aantrekken mijneer” zei de madam bij de andere kinderwagen en zij en mske bekeken elkaar eens veelzeggend.

Het openbaar vervoer, mske is pro maar die bussen, die zijn er te veel aan. Als die chauffeur vond dat het uitschot met hun koffer maar bij het uitschot met kinderwagen moest gaan staan, mocht hij wel alle brave reizigers vragen om vooraan of in het midden af te stappen.

Previous

Het toppunt van nattigheid

Next

Verkeerde keuze in de Lijnwinkel

4 Comments

 1. Yep.. een bus is handig als je alleen bent en niks bij je hebt. Maar als je terug komt van het winkelen en je hebt al wat meer plastic tassen bij je of zo, dan is het al een eind minder. Met meer dan dat is het gewoon een crime.. niet te doen! En die chauffeurs rijden als gekken.. hoeveel mensen er ook in die bus staan te hangen!

 2. ms

  Nu zegt Slow dat die chauffeur bij elke halte zei dat ze langs voor mochten afstappen. Maar dat heb ik niet gehoord.

  Ah neen, als ge zo hangende zijt, moet ge u concentreren om niet liggende te gaan zijn.

 3. Gettie

  En dan heb je nog sjans gehad dat er gene reiziger met een fiets opstapte!

 4. Ze moeten bussen maken met achteraan geen zitjes maar ruimtes voor kinderwagens en mensen met (eender welke grote)bagage, want je ziet soms wat mensen mee brengen op de bus.Ok mensen zonder auto moeten met hun inkopen ook thuis geraken.
  In de tijd ik kleine kinderen had was er geen spraken van om met een kinderwagen op een bus te komen, nu mag alles

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén