Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dag vrind

Sedert die dag in mei is er geen dag geweest dat ik niet aan je dacht.

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. En we dachten dat het niet kon, dat het een grap was, geen al te best geslaagde, maar toch een grap. Het kón gewoon niet waar zijn. Wie gaat nu dood op een vrijdag de dertiende?

Maar het kon wel. De zekerheid kwam en het gemis is groot. Veel te groot.

Ik gooide al mijn klanten van mijn mail die “ping” zegt. Ik schreef me overal uit op mijn mail die “ping” zegt omdat ik bij iedere binnenkomende “ping” dacht …

Maar dat gebeurde niet. Blijkbaar hebben ze geen pc waar je nu bent anders had ik al lang een mail gehad.

Het deed pijn toen het besef kwam dat “voor altijd” ook “nooit meer” wou zeggen.

Sedert die dag in mei is er geen dag geweest dat ik niet aan je dacht. En soms wou ik dat ik het gemis niet meer zou moeten voelen. Maar wat dan met de grappige herinneringen, met de woorden die ik niet gebruik omdat het jouw woorden zijn, de nog zovele plannen voor na je pensioen die er nooit van gekomen zijn?

Ik ben ook boos op je geweest. En ik heb gevloekt: “verdomme! waarom bleef je niet langer hier?”

Ik heb je ook bezworen terug te komen want je was begot nog geen zevenenvijftig! Dàt zou je vandaag geworden zijn, zevenenvijftig.

Een gelukkige verjaardag Max.

Previous

You sexy thing

Next

Amke wordt groot

8 Comments

 1. bea

  Pijnlijk, sterkte x

 2. Dat voor altijd en nooit meer is hier zeer herkenbaar … Toch ook goed dat je z’n verjaardag onder de aandacht brengt. “Mooie” mensen verdienen dat! Sterkte!

 3. 57 is nog lang niet oud..ongelofelijk inderdaad zoiets..en vooral als het zo plotseling is.
  Ik wilde dat Max toch nog wel ergens op een pc zou kunnen lezen en dat ie deze woorden dan leest..zo’n mooie verjaardagswens krijgt zelden iemand.
  Dikke knuffel!

 4. inderdaad veel te jong
  we kunnen het jammer genoeg niet tegenhouden, en op rewind duwen helpt ook niet
  veel sterkte!

 5. Ik kende Max niet zo goed maar zijn reacties waren altijd spitsvondig en plots was hij weg.Dat is niet te vatten op een leeftijd dat er nog zo véél voor hem lag.Ik begrijp je machteloosheid zoals ik indertijd machteloos stond toen mijn broer op drie maanden tijd op 56 jarige leeftijd overleed.Probeer aan de mooie dingen te denken die je van Max herinnert ,hij zou dat beslist graag hebben.Liefs.

 6. Veel sterkte! Ik denk dat het besef dat voor altijd ook voor nooit is heel pijnlijk is om te moeten voelen bij iemand die je dierbaar is…

 7. Dag Mske,ik lees dat Max overleden is, Max was niet veel van zeggen, maar mocht hem wel… ja, is veel te jong …Liefs

 8. Sterkte Ms-ke en hou de herinneringen vast aan Max. Ik ken(de) hem alleen van het bloggen, maar wist niet dat hij zo jong heengegaan was.

  R.I.P Max !!!!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén