Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De professionelen

Eens ter plaatse zijn Slow en mske eerst maar een kaart van de omgeving gaan halen en ze besloten tot de wandeling van 11km omdat die, volgens de dame, het meest in het bos zat.

Van de wandeling zelf komt er hier wat verder een filmke, maar enkele zaken vergen toch wat meer uitleg.

Zo had mske tegen Slow gezegd dat, als hij een schone paddestoel zag staan, hij die mocht filmen … omdat mizzD daar begeesterd van is. Niet dat mske dat niet mooi vindt of zo, maar mske is een macrokijker. Ze kijkt naar het geheel. Slow foeterde wat op de mannen die de bermen hadden gekuist want die hadden de paddestoelen stuk gemaakt.

Later zaten Slow en mske genoeglijk hun boterhammekes op te eten daarboven op hun boomstronk toen er een grote groep wandelaars passeerde. Slow keek hen na en fluisterde pseudo onder de indruk: “kijk dat zijn professionelen, die hebben stokken bij”. Nu niet dat de dames en heren aan echte Nordic Walking deden. Neen hoor, die stokken zwiepten maar een beetje mee.

Toen Slow en mske dan weer aan de afdaling begonnen stond het groepje daar ergens tegen de zijlijn … hun bokes op te eten.

Bij een splitsing kwam er een ander groepke van rechts en die ene vrouw zei tegen de andere: “waarom dat die hier nu allemaal met een rugzak rondlopen … dat is nu toch niet nodig!” Waarschijnlijk zag ze aan mskes ogen dat die haar begrepen had want ze keek snel naar de grond, de dikke matoef, dat dikke slaat niet op de omvang van de dame maar op haar matoefigheidsgehalte, en terwijl mske al iedereen die ze tegenkwamen had begroet, deed ze dat nu niet.

Ze was dan ook verwonderd toen ze een man uit dat groepke Slow hoorde aanspreken. Hij vroeg of ze daar van rechtdoor of van boven gekomen waren, want zij deden de wandeling in de tegengestelde richting. En toen ging hij aan Slow vertellen dat ze er bijna waren, dat ze nog een honderdtal meters moesten en dan op de grote baan kwamen die ze moesten volgen en dan kwamen ze vanzelf wel bij hun beginpunt uit. Dat terwijl mske nog geen 11km gevoel had en zeker geen nood aan bij het beginpunt uitkomen.

Ze kwamen inderdaad op de grote baan. Maar die moesten ze niet volgen. Die moesten ze over. Maar dat kon je niet al te goed zien want het plaatje zat zo wat halvelings achter een haag en ook de kleur was helemaal afgebleekt zodat Slow eerst had gedacht dat het het nummerplaatje van de piket was. mske grinnikte als ze aan die groep tegendraadsen dacht. Dat komt er van van in de tegengestelde richting te lopen. “Dat zijn professionele verkeerdigaards” zei Slow terwijl ze verder gingen en aan …

… een wei kwamen waar twee paarden hen vrolijk tegemoet kwamen gesneld. En aangezien die paarden geen rotopmerkingen maakten kregen ze wel een begroeting en een aaike over hun neus. En toen de kleinste van de twee ineens aan de paal begon te bijten wist Slow dat dat een echte professionele paalbijter was. Geen pilaarbijter, dat is nog iets anders.

Wat verder stond Slow verrukt stil. Daar schemerde wat rood tussen de bomen. En daar waren er geen professionele kantkuisers gepasseerd. mske dacht dat er sommigen wel zou watertanden bij al dat moois. Met tientallen stonden ze daar tussen de bomen en dan je enkel de kant zien, want het bos betreden was er niet bij aangezien men dat zo schoon had gevraagd.

Slow filmde en filmde en filmde al wat rood was, met of zonder stippen.

Dan kan je hier naar het filmke kijken.

Op het einde, tegen dat mske zelf wel het gevoel kreeg dat ze er bijna waren, voelde ze aan haar water dat ze fout zaten. Zo ineens. Ze stopten en keken rond, maar zagen nergens plaatjes, enkel een werf. Ze hebben dat laatste eindeke dan maar langs de hoofdbaan gedaan. Ze hadden beter daar ter plaatse naar de kaart gekeken, want nét daar waar mske dacht dat het niet snor zat, daar zat die afslag, jawel, verstopt achter die werfomheining.

Ze hebben hun voeten dan maar onder een tafelke geschoven en hebben er een kriek en een donkere op gedronken.

mske die gedacht had dat het een goed vermagerdagske zou zijn, zo niks dan boterhammen en flink stappen, was er aan voor de moeite want eens thuis hadden ze nog honger en Slow heeft een hele berg frieten gebakken met al de bitterballen die er nog in de diepvriezer staken.

Buitenlucht maakt hongerig.

Previous

Op stap

Next

Als de herfst is in het land

17 Comments

 1. Euhmmm…ik kan het geen van beide zien helaas.

 2. bea

  Na het klikken op ‘het filmke’ had mijn pcke welgeteld 7 minuten nodig om te downloaden waarna er niets te zien was Dan maar op ‘bewerkte versie’ geklikt en toen kreeg ik te lezen: Oeps! Deze link lijkt niet te werken. Niet getreurd, het is maandag, ’t zal daaraan liggen.

  Overal heb je mensen die commentaar hebben op een ander. Geen rugzak nodig, waar staken zij dan hun boterhammekes in?

 3. ms

  Inderdaad, het is maandag. Mijn dislectische vingers hadden een omvorming van de extensie gezet. Nu zou het moeten gaan.

  Ik herinner me nog van die keer in het Zwin, dat ook niemand het oorspronkelijke filmke kon zien.

  Jammer. Het is echt wel een groot verschil.

 4. Aaah…nu kon ik die onderste link wel aanklikken ja! Prachtig daar hoor! En ik kijk ook altijd wel naar het geheel, maar die close-ups van die paddestoelen maken er toch net een wat herfstiger filmpje van vind ik hehe! Plús die kabouter met die rode muts natuurlijk…weet niet waar die zo opvallend stond te wijzen..? naar die bloempot?? hahahahahahaa!
  Het filmpje was in ieder geval héél professioneel!
  Wat een vreemde mensen waren dat..je hebt bijna geen enkele wandelaar meer zonder rugzak of buiktas…waar moet je je boterhammetjes en je drinken anders laten? En het zou héél onverstandig zijn zónder op pad te gaan hoor..is stukken belangrijker dan stokken..vooral als die er alleen maar voor de sier bijhangen!

 5. ms

  Ik wist ook niet dat de wegwijzers op die wandelpaden in de Ardennen er zo uitzagen.

 6. Ik al aan ’t watertanden bij dat filmke; nada hoor, krijg niks te zien Als je d’r maar plezier aan gehad hebt!

 7. Nou..ben er zulke nog nooooit tegengekomen daar hoor!
  Oh..en mijn mening over die oplaadtijd…30 minuten gaf mijn pc aan dat het zou gaan duren..dat vind ik toch rijkelijk lang! Kon zo al een aardig beeld van het geheel krijgen hoor..beetje vlekkerig beeld soms, maar de paddestoelen staan er gaaf op!

 8. ms

  @ Ariadne: geen van beide?

  @ mizzD: bij mij is het net geen tien minuten. Maar eens het open staat kan je ’t bekijken zo dikwijls je wil.

 9. Sloef goede middag…

  ook helaas…kan ik die filmkens niet openen…deze p.c. stamt nog van in den oertijd en werkt met xp en die van Pepinette is ne 7 . Ik zal daar straks eens proberen . In ieder geval als ge de boeiende tekst leest, weet ge zo dat heel de wandeling geslaagd was en dat stukje baan zal de pret niet bedorven hebben ! Natuurlijk doet zoiets de magen grollen en wat ne mens toch allemaal moet doen om op en terraske ne kriek en een donkere in uw gilet te kappen ! Fijne groetjes )pepino

 10. Geen van beide, wee ende helaas …

 11. om filmkes te delen op je blog is het altijd handig die eerst op youtube te laden, en hier dan gewoon de link te plaatsen

  Klinkt in ieder geval als een wandeling die de moeite was

 12. bea

  Een klikje op bewerkte versie en ik kon meewandelen Nog nooit heb ik in het levensecht rode paddestoelen met witte stippen gezien, hoog tijd om ook eens in de graskanten te gluren.

 13. Hoera! Na een paar mislukte pogingen ben ik er via de bewerkte versie in gelukt mee te kijken! Dat is dan ook mijn favoriet! Mooi hoor!

 14. De eerste filmversie duurde een kwartier om op te laden.Maar de tweede versie ging onmiddellijk open.Heel in het begin bibberde het beeld een beetje maar daarna gign het prima.Een mooie zonnige wandeling in de Ardennen met een echte boskabouter en rode paddenstoelen met witte stippen!
  Maar wel een vreemde reactie van die mensen ivm je rugzak.Ik heb altijd iets bij om te knabbelen of te drinken als ik ga wandelen of fietsen. Dat lijken me wel amateurkes te zijn die met hun stokken zwaaien.

 15. ms

  Ik kan me wel voor het hoofd slaan dat ik niet op Youtube heb gedacht.

  Gelukkig dat justm3 er nog is!

  Ik heb het dus aangepast. Het staat nu op Youtube en het is beter van kwaliteit. Het was wel een zaak van lange duur maar afin, we zijn content.

  Voor al diegenen die hier nu nog passeren en het voorgaande in de reacties niet begrijpen, ik heb het postje aangepast, want daar stond een hele uitleg die nu overtollig is.

  Zodoende ga ik eens alle filmkes die er al op het blog staan overzetten op Youtube, daar zal de FTP blij mee zijn.
  Toedeloe!

 16. dat was een mooie wandeling! en dat was vast en zeker een kabouterbos, met zoveel stoeltjes

  wij waren gister ook in het bos en het viel mij eigenlijk op hoe weinig paddestoelen er waren. ik kwam wel een bijzondere tegen… een paarse, bij nader google-onderzoek: een rodekool- of amethistpaddestoel

  http://ingewilkens.files.wordpress.com/2011/10/woods.jpg?w=900&h=225

 17. ms

  Ik had het gezien dat jullie ook in het bos waren.

  Die paarse heb ik nog nooit gezien. Maar in de Ardennen staan er wel veel en ook heel veel van die rood met witte stippen. Met tientallen stonden ze in dat ene bos.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén